Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20361 tot 20365
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

De Amerikaanse werkloosheid daalt verder

Inmiddels alweer een tijdje geleden mochten we een veel beter werkloosheidscijfer ontvangen dan van te voren werd verwacht. Het Amerikaanse werkloosheidspercentage bedraagt op het huidige moment nog maar 6,1%. En dat is een duidelijke verbetering in vergelijking met een aantal maanden geleden.

De laatste jaren wordt het beleid van de centrale bank van Amerika vaak bekritiseerd. Dit stimuleringsbeleid zou namelijk het verschil tussen arm en rijk verder vergroten. En dit is absoluut een aspect dat voor de nodige problemen kan gaan zorgen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Column Kees de Kort | De zorgen van Yellen

BNR's Kees de Kort wil het ditmaal hebben over de Amerikaanse centrale bank. "Janet Yellen, de voorzitter van de Fed, gaat twee keer per jaar verplicht op bezoek bij het Amerikaanse parlement. Bij de senaat moet ze eerst uitleggen hoe de Amerikaanse economie ervoor staat."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Wereldeconomie zit diep in de shit

De Amerikaanse economie kende een krimp in het eerste kwartaal en is daarmee per definitie niet zo heel ver verwijderd van een recessie.

Als we ook in het huidige kwartaal een krimp zien, is het van dat.

En dat de economie ook in Europa nu niet bepaald een groeimotor is, moet ik je vast niet vertellen.

Draghi zou achter de schermen gereed staan om 700 miljard euro in de Europese economie te pompen. Nog maar eens.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Britse werkloosheid naar laagste niveau in vijf jaar

De werkloosheid in Groot-Brittannië is de afgelopen maanden gedaald tot het laagste niveau in ruim vijf jaar. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Lont in kruidvat: China vindt ‘sporen van olie’ bij eilanden die Vietnam ook claimt

Er zijn ‘sporen van olie en gas’ gevonden door een Chinese oliemaatschappij tijdens boringen bij omstreden eilanden in de Zuid-Chinese Zee.

Olie- en gasproducent China National Petroleum Corp. zegt de gegevens van de boringen te verzamelen en analyseren om daarna over een volgende stap te beslissen, meldde persbureau Xinhua woensdag.

China boort bij de Paracel-eilanden naar olie, maar China en Vietnam bakkeleien al decennia om de zeggenschap over de eilandengroep. Het gaat om een verzameling van zo’n 40 eilandjes, zandbanken en riffen. In het Chinees staan ze bekend als Xisha.