Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 20361 tot 20365
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

De komende maanden kan goud aantrekkelijk zijn

Dit beursjaar is tot nu toe zeker niet gemakkelijk geweest. De aandelenmarkten bewegen voornamelijk zijwaarts en de bewegingen zijn niet overtuigend te noemen. Op dit moment beginnen de beleggers te twijfelen, ook de angst neemt weer toe.

Dit is overigens niet vreemd. Op dit moment zijn er genoeg aspecten waar beleggers zich zorgen om maken. Wij gaan u even kort bijpraten over welke aspecten de beleggers op dit moment bezorgd zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Banken verhogen salarissen bankiers met 20%

De grote zakenbanken op Wall Street verhogen de lonen voor bankiers en analisten die net aan hun carrière beginnen. Ze krijgen 20 tot 25% loonsverhoging, zo meldt de Wall Street Journal. De hele bonusdiscussie is voor niets geweest, banken zijn onaantastbaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Eurocrisis verplaats zich naar de kern van Europa

De laatste 4 jaar draaide de Europese crisis vooral rond de zuiderse landen. Deze landen hadden veel te veel geld geleend, hadden een zwak belastingsysteem en de economie had alle competitiviteit verloren. De Europese kernlanden blijven nagenoeg gespaard van economische pijn die de zuiderse landen veroorzaakten. Maar het tij lijkt gekeerd. De zuiderse landen voerden hervormingen door en de economie is daar weer op de goede weg terwijl de kernlanden beginnen weg te kwijnen.

De Duitse economie kromp vorig kwartaal, Finland staat aan de vooravond van een recessie en de economie in Belgiƫ en Nederland koelt ook sterk af. Het contrast is groot met landen als Spanje en Portugal waar de economie weer aantrekt terwijl Griekenland stabiliseert en Cyprus ook het einde van de tunnel in zicht krijgt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

Bedrijven willen gebruik maken van de Bitcoin

Het afgelopen jaar gebeurden er rare dingen, daar zal iedereen het wel over eens zijn. De aandelenmarkten stegen naar nieuwe recordkoersen terwijl we geen enkele daling van betekenis te zien kregen. Zelfs de Shutdown in Amerika kon het beursfeest niet verstoren.

Voor een groot deel had deze feestvreugde te maken met de centrale bank van Amerika. Inmiddels kent u het verhaal wel; de Fed draaide de geldkraan open en deze dollars kwamen vervolgens terecht op de markten. Uiteraard stegen deze markten naar ongekende hoogten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 21 augustus 2014

The Economist maakt ranking van meest leefbare steden en de winnaar is...

Melbourne. En dat is geen verrassing, want de Australische stad prijkt al voor het vierde jaar op rij bovenaan het lijstje. Gevolgd door Wenen en Vancouver.