Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 20361 tot 20365
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Renteverhoging is nu ook mogelijk in het VK

De laatste tijd ontvangen we veel berichten over de mogelijke renteverhoging in Amerika. Natuurlijk zal deze renteverhoging niet binnenkort al zijn, maar de prognose is wel voor volgend jaar gesteld. Zodra de Fed namelijk het stimuleringsbeleid helemaal heeft afgebouwd moet de Amerikaanse economie op eigen benen gaan staan. En mocht de Amerikaanse economie dit volhouden, dan ligt een renteverhoging in het verschiet.

Maar afgelopen week kregen we ook een opvallend bericht vanuit het Verenigd Koninkrijk. The Bank of England kwam met de mededeling dat zij ook wellicht binnenkort de rente zouden kunnen verhogen. En dit zorgde voor een ware explosie bij de Britse pond. De Britse pond steeg flink in waarde, dus het is duidelijk dat de markt dit bericht maar al te serieus neemt.

Bron: bouw-instituut.nl
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Kwart grote bouwbedrijven verdwenen sinds 2008

Iets meer dan een kwart van de grote bouwbedrijven met meer dan 100 werknemers is sinds de crisis in 2008 verdwenen. Dat blijkt uit cijfers die de ING Bank publiceerde. In 2014 waren er bij CBS nog 230 bouwbedrijven met meer dan 100 werknemers geregistreerd, terwijl dat er in 2008 nog 440 waren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Goud naar $ 2.000 !!

De sterke beweging van de olieprijs de laatste weken door de spanningen in Irak, zorgde er voor dat de goud/olie ratio momenteel op 11,2 staat. Dit is historisch gezien heel laag terwijl olie en goud een sterke correlatie hebben. Zo blijkt nog maar eens dat nominale inflatie aanwezig is bij alle grondstoffen, behalve goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Het IMF waarschuwt voor een huizenmarkt crisis

We weten allemaal nog heel goed dat een aantal jaren geleden de huizenmarkt in Amerika in elkaar zakte. Door deze gebeurtenis zijn de beleidsmakers extra getraind om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Ook het IMF helpt mee aan de verbetering van de huizenmarkt en waarschuwt waar nodig is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Een prijsexplosie wacht op deze grondstof

Als een sector zo gehaat is als de steenkoolsector, moet je in feite niet lang nadenken om erin te investeren. De opmars van aardgas bedreigt steenkool waardoor de prijs per ton zo hard daalde dat de meeste steenkoolmijnen vandaag met verlies werken. Dit lijkt sterk op het verhaal van uranium en voor beide grondstoffen ligt er nog veel vraag in het verschiet de komende decennia. Als de productie dan daalt omdat de mijnen met verlies werken, kan het haast niet anders of de prijs gaat exploderen.