Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20381 tot 20385
Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Olie en goud stijgen door spanningen in Irak

Een escalatie van het conflict in Noord-Irak frustreert de olieproductie van het land. Dit gaat ook gepaard met een toename van de vraag naar goud als veilige haven. Militante groeperingen (ISIS, aan de al-Qaida gelieerde terreurgroep) zijn de weg naar Bagdad ingeslagen nadat ze de controle hadden bemachtigd over Mosul. Irak is verantwoordelijk voor iets meer dan 10 % van de OPEC productie.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Het spel zit op de wagen – Rusland draait gaskraan dicht

Het komt misschien als een verrassing, maar eigenlijk was het te verwachten: Rusland draait de gaskraan naar Oekraïne dicht. Volgens Rusland heeft Oekraïne nog een forse betalingsachterstand en kan het nu alleen nog gas krijgen waarvoor het op voorhand betaalt. Maar Oekraïne kampt met financiële problemen, onder ander ook omdat er veel geld gaat naar het Oekraïense leger om zich te beschermen tegen een mogelijke Russische inval.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

De ondergang van België in enkele tweets

Soms zegt een grafiek meer dan 1.000 woorden. Tuur Demeester tweete enkele passende grafieken over België dat uiteindelijk zal leiden tot de ondergang van ons land als er niet snel een andere koers wordt gevaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Slecht nieuws voor deze edelmetalen zal de prijs doen stijgen

De mijnwerkers in Zuid-Afrika zijn terug aan de slag gegaan na maanden van staking. Dit bericht zorgde er voor dat de prijs voor platina met 3 % daalde en de prijs voor palladium met 5 %. Ondanks dit ‘slecht’ nieuws zullen de prijzen voor deze edelmetalen blijven stijgen, aldus The Street.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

5 redenen waarom goudmijnaandelen klaar staan voor een nieuwe BOOM!!

Met het herstel van de goudprijs volgde uiteraard ook het herstel van de goudmijnaandelen. Na een furieuze start van 2014 zaten de goudmijnaandelen weer enkele maanden in het verdomhoekje. Maar de laatste dagen zette de goudmijnaandelen een spurtje neer waardoor de dalende trend werd omgebogen en waarbij men terug boven het 50-daags en 200-daags gemiddelde noteert.