Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 20386 tot 20390
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Moody's: Russische bedrijven kunnen sancties weerstaan

Russische bedrijven en banken hebben voldoende financiële reserves om de Amerikaanse en Europese sancties tegen Rusland de komende tijd het hoofd te kunnen bieden. De sancties zullen de economische uitdagingen voor Rusland wel verder vergroten. Dat schrijft kredietbeoordelaar Moody's in een rapport over de gevolgen van de westerse sancties tegen Rusland.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Inkomensongelijkheid verdubbelde sinds de Grote Recessie

Voor miljoenen mensen lijkt de kater van de Grote Recessie eerder op een slepende ziekte. Uit een groot onderzoek blijkt dat de minder bedeelde huishoudens nog steeds de pijn voelen van de economische implosie in 2007 – 2008, aldus The Street. Huishoudens verloren tijdens de financiële crisis een groot deel van hun totale welvaart en er is nog niet veel verbetering in zicht.

In de Verenigde Staten steeg de gemiddelde welvaart per persoon tussen 2003 en 2007 met $ 86.000, maar daalde de gemiddelde welvaart tussen 2007 en 2013 met $ 115.000. Vooral tijdens de periode 2007 – 2009 daalde de welvaart sterk, maar nadien is de welvaart blijven dalen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Sancties Russische Banken bekend, 5 stuks

Sancties tegen Russische Banken zijn vandaag bekend gemaakt. De Europese Unie heeft sancties opgelegd aan vijf Russische banken. Het betreft Sberbank, VTB Bank, Gazprombank, Vnesheconombank (VEB) en de Russische Landbouw Bank Rosselkhozbank. Sberbank is de grootste bank van Rusland en Oost Europa en de derde bank in Europa. Het hoofdkantoor zit in Moskou en de bank is in 1841 opgericht.

De aangekondigde sancties vanuit Europa, als onderdeel van economische stappen tegen Rusland en in samenwerking met de VS, gaan morgen al in werking. Concreet houden de financiële sancties in dat deze banken zullen worden uitgesloten om kapitaal te verwerven op de kapitaalmarkten in Europa.  De Russische banken op de lijst hebben allemaal met elkaar gemeen dat Rusland een staatseigendom heeft in de banken van 50% of meer. De financiële sancties hebben een looptijd van een jaar en kunnen na drie maanden worden herzien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Massieve confiscatie van onze welvaart op komst

Het is al vaker gezegd tijdens de afgelopen maanden: na de affaire Cyprus zijn we in een heel andere wereld wakker geworden. Die wereld is er eentje van onzekerheid in zoverre dat we zelfs niet meer zeker zijn dat ons geld op de bank een veilig toevluchtsoord heeft gevonden. Er dreigt namelijk een golf van bail ins.

Op het eerste gezicht hoeven we niets te vrezen. De overheden hebben ons tot in de treure toe verzekerd dat spaarcenten op de bank veilig zijn tot een bedrag van 100,000 euro. Dat bedrag wordt namelijk door de overheid gegarandeerd in geval er de bank iets zou overkomen. Dat banken kunnen omvallen hebben we in 2007-2008 inderdaad geleerd.

Massieve confiscatie van onze welvaart op komst! [...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Edele metalen bewegen in 2 richtingen

De goudprijs blijft zwak gestemd maar daarbij valt toch een factor op die vaak over het hoofd wordt gezien. De verhandelde volumes in het goud zijn bijzonder zwak, ze bevinden zich momenteel op ongeveer de helft van het gemiddelde bekeken over een langere periode. Dat bevestigt dat het minste aanbod niet door de vraag gecompenseerd kan worden.

Natuurlijk zijn er redenen waarom het goud zo weinig interesse aantrekt. De goudprijs heeft een paar stevige opdoffers gekregen en dat heeft heel wat investeerders op de vlucht gejaagd. Kandidaat kopers kijken nu liever de kat uit de boom alvorens, mogelijk vroegtijdig, in de markt te stappen.