Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 20391 tot 20395
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Komt er een gewapend conflict tussen China en Vietnam?

Op de Ho Chi Minh City Stock Exchange hebben de investeerders een paar warme maanden achter de rug. Alles heeft natuurlijk te maken met de oplopende spanningen tussen Vietnam en China. Het ziet er steeds meer naar uit dat China door met de spierballen te rollen zijn hegemonie in de regio wil bewijzen.

Maar of de Chinezen echt een vuist durven te maken valt nog af te wachten. Vietnam is best in zijn staat zijn mannetje te staan, het land heeft in het verleden met succes het Amerikaanse leger bevochten. De Vietnamezen zullen in geen geval aarzelen om opnieuw van zich af te bijten wanneer het land door China onder de voet dreigt te worden gelopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Winst platinabedrijf keldert door staking

Volgens Amplats zal de winst per aandeel (exclusief bijzondere posten) over het afgelopen halfjaar tussen de 20 en 80 Zuid-Afrikaanse cent uitkomen, tegen 5,14 rand een jaar eerder.

In juni eindigde een 5 maanden durende staking van tienduizenden mijnwerkers in Zuid-Afrika. Die staking heeft ook de Zuid-Afrikaanse economie hard geraakt. In de eerste 3 maanden van dit jaar kromp de economie van het land.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

2 Nederlagen die Argentinië niet kan verbergen

De problemen van Argentinië zijn met het verlies van de WK-finale van gisteren alleen maar groter geworden. Na de match hebben Argentijnse supporters zich vereenzelvigd met hun nationale ploeg. Toch is de situatie al snel geëscaleerd en heeft de politiemacht – die tot dan toe aan de zijlijn toekeek – moeten ingrijpen.

Dat de omstandigheden zo snel grimmig zijn geworden heeft te maken met de groeiende frustratie van de bevolking tegenover de machteloze regering. Einde juni is president Kirchner niet in geslaagd om een oplossing te vinden voor de schuldeisers die hun geld terugeisen. Dat ze zondag wel aanwezig is geweest op de finaledag maar een uitnodiging heeft geweigerd om ’s lands ploeg publiekelijk te steunen, is een teken aan de wand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Goudmijnen zullen zich moeten aanpassen

Randgold maakte over de eerste 3 maanden van dit jaar een stijging van de nettowinst met 14 procent bekend. Een merkwaardige prestatie gegeven het feit dat de goudprijs op jaarbasis 21 procent goedkoper werd. Daarmee bewijst Randgold dat het perfect mogelijk is om ook in een omgeving van lagere prijzen goede resultaten te realiseren.

Maar de CEO Bristow had wel een boodschap voor zijn collega’s: de goudmijnen zullen zich moeten aanpassen aan gewijzigde marktomstandigheden. De mijngroepen waren in de afgelopen jaren gewend geraakt aan een luilekker leventje. De goudprijs bleef gedurende meer dan 10 jaar maar stijgen en dus liepen de bedrijfsresultaten flink op.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Peakoil in Italië: al in 2013 aan Kyoto doelstelling voldaan

Italië importeert het overgrote deel van de aardolie, die het land verbruikt. Aardolie is het afgelopen decennium veel duurder geworden en de rekening voor de Italiaanse aardolie-import liep flink op. Misschien is dat een reden waarom het aardolieverbruik van Italië sterk is gedaald.

In het jaar 2000 verbruikte de Italianen gezamenlijk 1,93 miljoen vaten per dag. Vorig jaar was dat nog maar 1,31 miljoen vaten: een daling van 32%.

Ook het aardgasverbruik van Italië daalt sterk. Van 79 miljard kuub in 2005 tot 64 miljard kuub in 2013. Dat betekent een afname van 19%.