Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20396 tot 20400
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

2 Nederlagen die Argentinië niet kan verbergen

De problemen van Argentinië zijn met het verlies van de WK-finale van gisteren alleen maar groter geworden. Na de match hebben Argentijnse supporters zich vereenzelvigd met hun nationale ploeg. Toch is de situatie al snel geëscaleerd en heeft de politiemacht – die tot dan toe aan de zijlijn toekeek – moeten ingrijpen.

Dat de omstandigheden zo snel grimmig zijn geworden heeft te maken met de groeiende frustratie van de bevolking tegenover de machteloze regering. Einde juni is president Kirchner niet in geslaagd om een oplossing te vinden voor de schuldeisers die hun geld terugeisen. Dat ze zondag wel aanwezig is geweest op de finaledag maar een uitnodiging heeft geweigerd om ’s lands ploeg publiekelijk te steunen, is een teken aan de wand.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Goudmijnen zullen zich moeten aanpassen

Randgold maakte over de eerste 3 maanden van dit jaar een stijging van de nettowinst met 14 procent bekend. Een merkwaardige prestatie gegeven het feit dat de goudprijs op jaarbasis 21 procent goedkoper werd. Daarmee bewijst Randgold dat het perfect mogelijk is om ook in een omgeving van lagere prijzen goede resultaten te realiseren.

Maar de CEO Bristow had wel een boodschap voor zijn collega’s: de goudmijnen zullen zich moeten aanpassen aan gewijzigde marktomstandigheden. De mijngroepen waren in de afgelopen jaren gewend geraakt aan een luilekker leventje. De goudprijs bleef gedurende meer dan 10 jaar maar stijgen en dus liepen de bedrijfsresultaten flink op.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Peakoil in Italië: al in 2013 aan Kyoto doelstelling voldaan

Italië importeert het overgrote deel van de aardolie, die het land verbruikt. Aardolie is het afgelopen decennium veel duurder geworden en de rekening voor de Italiaanse aardolie-import liep flink op. Misschien is dat een reden waarom het aardolieverbruik van Italië sterk is gedaald.

In het jaar 2000 verbruikte de Italianen gezamenlijk 1,93 miljoen vaten per dag. Vorig jaar was dat nog maar 1,31 miljoen vaten: een daling van 32%.

Ook het aardgasverbruik van Italië daalt sterk. Van 79 miljard kuub in 2005 tot 64 miljard kuub in 2013. Dat betekent een afname van 19%.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 13 juli 2014

Goud en zilver report (Week 28)

De prijzen van goud en zilver gingen de afgelopen week opnieuw wat omhoog. De goudprijs steeg in een week met 1,41% en zilver wist 1,51% te winnen. De zilverprijs kwam weer boven de €500 per kilogram. In het nieuws van deze week: Goud verhuist massaal richting het Verre Oosten, centrale banken kopen goud bij en er komt een nieuwe zilver fixing.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zondag 13 juli 2014

Mexico over naar Zilver Standaard?

De zilverstandaard kan mogelijk worden ingevoerd in Mexico volgens Silverdoctors. Veel Amerikanen en Europeanen zien Mexico als een derde wereld land. Duizenden inwoners van Mexico vertrekken dagelijks naar Amerika in verband met armoede, extreem geweld en een gebrek aan basisvoorzieningen. Volgens Future Money Trends zou dit in de nabije toekomst kunnen veranderen. De financiële leiders en politici in Mexico overwegen ingrijpende monetaire veranderingen in het land. En wanneer deze worden geïmplementeerd dan dat kunnen leiden tot een wereldwijde machtsverschuiving van epische proporties.