Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20401 tot 20405
Bron: profnews.nl
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

Banken vrezen miljardenboetes Amerikaanse justitie

Citigroup ontving maandag van de Amerikaanse justitie en toezichthouders een boete van 7 miljard dollar voor het misleiden van beleggers bij de verkoop van hypotheekobligaties. De woninghypotheken die als onderpand dienden, bleken van veel slechtere kwaliteit dan de bank deed voorkomen. Vorig jaar november moest JPMorgan Chase al een boete van 13 miljard betalen. Ook het Zwitserse UBS en Credit Suisse en het Franse BNP Paribas moesten al geld ophoesten.

Banken wereldwijd vragen zich af wie als volgende aan de beurt is. Bank of America krijgt binnenkort misschien de hoogste boete tot nu toe, voor hetzelfde vergrijp als Citigroup: het misleiden van beleggers met hypotheekobligaties vóór de financiële crisis. Mogelijk zou het bedrag uitkomen op 17 miljard dollar. Een eerder bod van 12 miljard werd afgewezen door justitie.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

Column Kees de Kort | Citigroup wordt afgeperst

Citigroup moet een boete van 7 miljard dollar betalen vanwege vermeende onzorgvuldigheden bij de hypotheekverstrekking in de aanloop naar de financiële crisis. Keiharde afpersing, zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

De industriële productie in Amerika blijft groeien

De export is voor ieder land van onschatbare waarde. Het op orde krijgen van de balans tussen de import en de export is daarbij van groot belang. Bij Amerika zien we de laatste maanden een duidelijke toename van de export. Dit had in het bijzonder te maken met de gunstige dollar koers. In verband met het stimuleringsbeleid is de waarde van de dollar de afgelopen maanden flink gedaald.

Op het huidige moment begint de dollar echter weer kracht terug te winnen. De centrale bank van Amerika is volop bezig met het afbouwen van het stimuleringsbeleid en dat zorgt er voor dat er minder dollars worden geprint. Ook de sterke macrocijfers zorgen er voor dat de dollar flink in waarde stijgt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

Goldman Sachs verwacht daling Goudprijs

Goldman Sachs verwacht een daling in de goudprijs dit jaar. Hoofd Analist Jeffrey Currie herhaalde gisteren zijn analyse van de goudprijs. Goud daalde ruim 2% en verloor meer dan $33 per troy ounce. De zorgen over de situatie rondom het bankwezen in Portugal ebden weg . Goldman Sachs verwacht een verbeterende economie zonder inflatierisico’s met als gevolg een daling in de goudprijs naar $1050 per troy ounce eind van 2014.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 15 juli 2014

Huizenprijzen stijgen 3,5 procent

De huizenprijzen zijn in het tweede kwartaal 3,5 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.