Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20406 tot 20410
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Dit is de cyclus die goudliefhebbers moeten volgen

Alles gaat in cyclussen, ook op monetair gebied. De Fed Fund rate beweegt zich ook in cyclussen. Momenteel zitten we in de overgang van fase IV naar fase I, beide fases zijn goed voor goud en goudmijnaandelen. Het einde van de goudcyclus is dus nog niet in zicht – aldus Value Walk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Oekraïne bepaalt de gasprijzen in Europa

In dit land is de winter officieel voorbij maar ergens anders op het Europese continent woedt ie in alle hevigheid door. De onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne zijn namelijk in niet al beste omstandigheden afgesprongen. Door de aanhoudende discussie en het feit dat Kiev al maandenlang de factuur weigert te betalen, eist de Russische gasleverancier, Gazprom, dat leveringen op voorhand worden vergoed. Dat zou betekenen dat Oekraïne de weinige onderhandelingsmarge die ze heeft volledig heeft kwijtgespeeld. Liquide middelen zijn immers zo goed als onbestaande en de geopolitieke discours van de laatste tijd heeft het land zeker geen goed gedaan. De spotprijs betalen voor gas is sowieso financieel niet haalbaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

'IMF heroverweegt aanpak schulden'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kijkt naar mogelijkheden om anders om te gaan met de schuldenlast van landen die financiële steun nodig hebben. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Zilver: het ondergewaardeerde supermetaal

Zilver is steeds het kleine broertje van goud, het staat steeds in de schaduw en de markt voor zilver is vele malen kleiner dan de markt voor goud. Men zegt wel eens dat zilver het goud van de arme man is, maar zilver is veel meer dan dat. Je staat versteld als je weet waar men zilver allemaal voor gebruikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Escaleert deze week het gasconflict?

Oekraïne heeft het laatste deel van zijn gasschuld niet voor de deadline betaald. Oekraïne krijgt vanaf nu alleen nog gas geleverd als het land vooruitbetaalt. Dat heeft het Russische staatsgasbedrijf Gazprom zojuist bekendgemaakt. Gasoverleg tussen Oekraïne en Rusland leverde vannacht niets op. De landen zijn het niet eens geworden over de prijs van het Russische gas en de afbetaling van de schuld.