Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20406 tot 20410
Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

Amerikaanse beleggingsfondsen kopen opnieuw goud

Zoals bekend zijn er op dit moment twee basisoorzaken voor de huidige rollercoaster op de beurzen. Enerzijds zorgt de vertraging van de groei in China voor hoofdzorgen. En anderzijds is tapering in de VS ook niet heel erg populair onder beleggers. Deze twee fenomenen hebben er afgelopen weken toe geleid dat hedge-funds zijn begonnen met het verschuiven van hun geld en dus investeringen. De opmerkelijkste trend is dat ze hun geld vooral hebben weggetrokken uit opkomende markten en herbeleggen in veiligere havens.

[...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 12 juli 2014

'Woningmarkt herstelt door schenkingen en subsidie'

Het herstel op de woningmarkt is voor een groot deel te danken aan subsidies van de overheid en leningen of schenkingen van familieleden.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Kopertekorten in 2020 een feit, aldus Bloomberg

Volgens een studie van Bloomberg zullen de eerste tekorten in koper waarschijnlijk rond het jaar 2020 zichtbaar worden. Ondanks het feit dat er aardig wat projecten op korte termijn voor nieuwe aanvoer zullen zorgen, laten de lange termijn trends een minder positief beeld voor de beschikbaarheid van koper zien.

Het probleem zit hem in de zeer robuuste groei in de vraag naar koper. Deze komt volgens Bloomberg uit op 3.7% per jaar, en is daarbij significant hoger dan het neerwaarts bijgestelde aanbod dat jaarlijks 3.2% groeit. Dit jaar zal het aanbod van koper uit nieuwe projecten pieken, maar dit zakt helemaal weg zodra we richting 2020 gaan. Bloomberg ziet nog wel de mogelijkheid dat extra productie uit bestaande mijnen wordt gehaald, maar na 2020 is het toch echt gedaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Is een goudprijs van $ 10.000 / ounce realistisch ?

Als iemand een voorspelling doet, voelen we ons alleen gemakkelijk met die voorspelling als deze niet te ver van de huidige waardering ligt. Extreme waarderingen worden niet gelooft omdat men niet de verbeeldingskracht heeft dat het uiteindelijk toch zover kan komen. Zo is dat ook met een voorspelling van de goudprijs van$ 10.000 aldus Gold Stock Bull. Nochtans kan dit er van komen.

Goud is de tegenpool van de Amerikaanse dollar. Men kan goud aanzien als de reflectie van het sentiment rond de koopkracht van de Amerikaanse dollar. Dit sentiment kan gemeten worden aan de hand van de Fear Index van James Turk. In de jaren ’80 toen de dollar op instorten stond en de goudprijs piekte, stond de Fear Index van James Turk op 10 %.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Duitse spaarders draaien vanaf 2015 op voor schulden van banken

Zerohedge rapporteert over het feit dat gisteren de Duitse regering heeft doorgevoerd dat vanaf januari 2015 de Duitse spaarders verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor het overeind houden van hun bank. Duitsland loopt daarmee weer voorop, en zet daarmee ook een trend voor Nederland: