Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 20416 tot 20420
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Paul Krugman: “Er is geen uitweg uit de crisis”

Volgens Nobelprijswinnaar economie Paul Krugman is het onmogelijk dat we nog ooit naar een normale situatie zoals die van voor 2008 terugkeren. In een interview met de Franse krant Les Echos verweest hij naar het feit dat Europa nog moeilijk een Japans scenario kunnen vermijden. De voornaamste reden daarvoor ligt in de vergrijzing. “Sinds 1990 al is de bevolking in Japan aan het dalen”, zegt Krugman. “Dat betekent dat er geen groeiperspectieven meer zijn, dat er geen nood meer is aan investeringen of aan het verhogen van de productiecapaciteit. En in de eurozone is hetzelfde fenomeen aan de gang. De actieve bevolking daalt gemiddeld met 0,5% per jaar. In Europa zijn Frankrijk en Zweden de enige landen waar de nataliteit de mortaliteit nog in evenwicht houdt.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

ABN Amro: “Prijs aluminium, koper en zink zal stijgen”

De grondstoffenanalisten van ABN Amro wezen er deze week op dat de prijzen van diverse metalen sterk uiteenlopen en sinds begin dit jaar ook een verschillende evolutie hebben gekend. De prijs voor nikkel steeg sinds 1 januari van dit jaar bijvoorbeeld met 32% als gevolg van  een Indonesisch uitvoerverbod, terwijl de prijzen voor ijzererts en cokeskolen in diezelfde periode met respectievelijk bijna 30% en 19% daalden door overaanbod. Maar omdat er op dit moment meer aanbod is dan vraag en omwille van de toenemende voorraden, is ABN AMRO van mening dat de recente spurt van de nikkelprijs overdreven is en dat de prijs zal afzwakken. Dat betekent volgens de analisten niet dat er geen kansen zijn voor beleggers in grondstoffen.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Ranglijst: de kosten van de crisis

In deze rangschikking van The Economist staat Nederland hoog genoteerd als het gaat om verlies aan economische groei.

Bron: bitcoinweb.nl
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

FBI veilt 12 miljoen euro aan bitcoins

De US Marshals Service (USMS) heeft bekend gemaakt dat het de bitcoins gerelateerd aan de digitale zwarte markt Silk Road gaat veilen. Het gaat hierbij om bijna 30.000 bitcoins met een waarde van in totaal ongeveer 12 miljoen euro. De bitcoins waren door de FBI in beslag genomen bij het onderzoek naar Silk Road.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

'Meer Nederlanders met grotere schulden'

Het aantal mensen met grote financiële problemen is vorig jaar met 5.000 toegenomen tot 89.000. Ook de hoogte van de schulden is gestegen ten opzichte van een jaar eerder.