Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 20426 tot 20430
Bron: zerohedge.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Hoofd Poolse centrale bank: hulp als minister ontslagen wordt

Remember when conventional wisdom said central banks are apolitical and impartial, and anyone who claimed that the world's money printers (which in the New Normal of failed fiscal policy means the only source of stimulus, and thus infinite political leverage and an existence "above the law") are in fact the most political and partial entities was, what else, a conspiracy theorist? Well, there goes another conspiracy theory, replaced by conspiracy fact.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Bundesbank ziet niets in devaluatie euro

President Jens Weidmann van de Bundesbank verwerpt de roep uit een aantal Europese landen om de euro te devalueren om exporterende bedrijven te helpen. Dat zei de topman van de Duitse centrale bank in een vandaag gepubliceerd interview met het Duitse blad Focus.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Uitblijven oorlog schaadt economie

De slabakkende economische groei in economieën met hoge inkomens is niet enkel een gevolg van de economische crisis. Een bijkomende verklaring voor de uitblijvende groei ligt bij het uitblijven van grote oorlogen. Het is een cynische redenering die enkele Amerikaanse schrijvers maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Binnenkort rollen in China 30 miljoen auto’s per jaar van de band

De vraag hoe de Chinese economie de komende jaren voort zal evolueren houdt beleggers al een hele tijd bezig. Net als over de vraag of er nu al dan niet een correctie komt op de beurs zijn de meningen verdeeld. Maar hoewel een aantal multinationals al hebben laten uitschijnen dat het vet in China van de soep is, blijven andere dan weer enthousiast geloven in de verdere economische ontwikkeling van het land. Dat geldt ook voor staalgigant Arcelor Mittal die vandaag een nieuwe Chinese fabriek in gebruik nam. Dat ging gepaard met optimistische geluiden.

Bron: nrcq.nl
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Steeds meer miljonairs; en deze families zijn de allerrijksten

Steeds meer miljonairs, en deze families zijn de allerrijksten...

Steeds meer mensen worden rijk. Deze week publiceerde de Boston Consultancy Group nieuwe cijfers over wereldwijde rijkdom. En die bleek te zijn toegenomen.

In 2013 kwamen er 2,6 miljoen miljonairs bij. In totaal zijn er nu 16,3 miljoen huishoudens...