Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 20426 tot 20430
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Aandelen in het Midden-Oosten vliegen door het plafond

Aziz Unan, portfolio manager regional funds bij Renaissance Asset Managers, wijst op het feit dat de koersen op de beurzen in het Midden-Oosten door het dak zijn gevlogen. Daarmee wordt de trend verder gezet dat steeds meer geld van investeerders richting deze markten vloeit.

In Qatar is de Doha Exchange met meer dan 50 procent gestegen gedurende de afgelopen 12 maanden. In de Verenigde Arabische Emiraten was er een ongeveer even grote stijging voor de Abu Dhabi Security Exchange General Index. De Dubai Financial General Index is dit jaar anderzijds met 120 procent gestegen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Consumentenvertrouwen VS op hoogste peil in bijna 7 jaar

Het vertrouwen van de Amerikaanse consument is deze maand fors toegenomen. De vertrouwensindex, die de visie op de economie de komende zes maanden weerspiegelt, bereikte met 90,9 de hoogste stand sinds oktober 2007. Dat maakt het onderzoeksbureau Conference Board vandaag bekend.

Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

EU treitert Rusland financieel, maar heeft het ook nut?

De Europese Unie gaat economische sancties instellen tegen Rusland, wegens de Russische agressie en bemoeienis in buurland Oekraïne.

Daarover zijn de ambassadeurs van de 28 landen bij de EU het dinsdag eens geworden, zo is in Brussel vernomen. Het is de eerste keer dat dergelijke sancties worden ingesteld.

Zo wordt het voor Russische banken die voor minimaal 50 procent in handen zijn van Moskou onmogelijk op de Europese financiële markten geld op te halen. Daarnaast mag er niet langer technologie worden geleverd aan Rusland voor de winning van olie via diepzeeboringen of schaliegaswinning.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

'Gevolgen sancties Rusland niet te overzien'

Het instellen van zware, economische sancties tegen Rusland door de Europese Unie komt neer op een ''sprong in het diepe''.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Bevindt de Russische economie zich al in een recessie?

Over Rusland horen we de meest wilde geruchten, zeker nu gisteren opnieuw de rente werd verlaagd. Volgens sommigen is de beurs van Moskou een gevaarlijke plaats om te toeven want er zou onheil in de lucht hangen. Dat wordt door de feiten echter tegengesproken want die vertellen een heel ander verhaal. De Russische beurs doet het namelijk alles behalve slecht.

Dat blijkt uit de evolutie van de Micex-RTS Moscow Exchange, Ruslands benchmark stock index, die ondanks alle problemen rond Oekraïne maar is blijven stijgen. Mogen we aannemen dat de beurskoersen in Moskou nog verder zullen stijgen? In dat geval is een economische vraag aan de orde van de dag.