Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20431 tot 20435
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Kan inflatie de goudprijs in beweging brengen?

Traditioneel wordt de goudprijs altijd gekoppeld aan geografische onrust en aan inflatie. Die geografische onrust slaagt er voorlopig niet in om de goudprijs in beweging te brengen. De vraag die op ieders lippen ligt is dan ook de volgende: zal de inflatie er wel in slagen om het goud weer richting de kaap van 2,000 dollar te duwen?

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

De goudprijs consolideert

Met de geopolitieke spanningen alom aanwezig weet de goudprijs zich gesteund. De prijs heeft stand kunnen houden boven $ 1300 per ounce. Dit terwijl er toch positieve economische data uit de VS bekend gemaakt werden deze week. De aandelenmarkten in de VS bereikten recordhoogten en meestal gaat dit gepaard met een sterke daling van de goudprijs.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

De dood van de dollar: 3 mogelijke scenario`s

De Federal Reserve gelooft nog steeds dat ze het QE-proces van de laatste jaren kunnen omkeren. Ze gaan er van uit dat je $ 4 biljoen kunt ‘printen’, dat je de vastgoed- en aandelenmarkt kunt oppompen zonder reële economische groei te creëren en er dan zonder gevolgen mee weg kan komen. De Fed gelooft dat ze deflatie kunnen bestrijden met inflatie. Dit kan, maar niet zonder gevolgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Het spel is begonnen!

Er is vandaag ruwweg vijf keer meer in omloop dan voor de start van de crisis.

Als al dat extra geld tot op heden niet voor inflatie heeft gezorgd, dan is dat omdat centrale banken het geld uitlenen aan de banken die het vervolgens weer parkeren … bij de centrale bank.

Dat geld bereikt zo dus eigenlijk niet de economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Goud heeft nog ruimte tot $ 1.450 tegen het einde van het jaar

Lear Capital CEO Scott Carter heeft een tegendraadse mening als het aankomt op de Amerikaanse economie. Hij kijkt naar de cijfers onder de motorkap en ziet een economie die veel minder sterk is dan de cijfers op het eerste zicht laten uitschijnen. Dit zal de winstcijfers van de bedrijven aantasten waardoor aandelen het veel minder goed gaan doen. Dit speelt in het voordeel van de goudprijs en hij ziet dan ook een goudprijs van $ 1.450 tegen het einde van het jaar.