Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 20431 tot 20435
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Aandeel Apple bereikt recordhoogte

De vorige keer dat het aandeel van Apple een recordhoogte bereikte was op 19 september 2012. Toen was een aandeel 702,10 dollar waard, ondertussen heeft Apple zijn aandelen in zeven stukjes gedeeld.

Wanneer dat vorige record door zeven wordt gedeeld, komt dat met 100,30 dollar lager uit dan de huidige waarde van een aandeel Apple. Na de recordwaarde in september 2012 daalde de waarde van een aandeel Apple fors.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

De vraag naar deze grondstof blijft stijgen

De prijsevolutie voor de zilverprijs zal niet alleen afhangen van de goudprijs. In tegenstelling tot goud wordt zilver wel veel gebruikt in de industrie en het gebruik neemt jaar na jaar toe. Zilver heeft uitzonderlijke kenmerken die steeds meer nodig zijn in de moderne producten. In 2013 kwam 54 % van de vraag naar zilver uit de industrie, in 2014 zal dit waarschijnlijk uitkomen op 57 %. Ook in 2016 verwacht men een stijging van 5 %.

Zilver wordt gebruikt in verschillende sectoren, van halfgeleiders, elektronica, chemicaliën tot zonne-energie. Vooral dit laatste zorgt voor een sterke stijging in de vraag naar zilver. Zilver is een sleutelelement voor zonnepanelen. Ieder zonnepaneel bevat ongeveer 20 gram zilver.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Goud wordt niet meer gezien als veilige haven

Onze ouders en onze voorouders kochten goud als bescherming tegen onzekere tijden. In de afgelopen eeuw zijn er twee wereldoorlogen uit gevochten die telkens een sterke invloed op de valutakoersen uitoefenden. In dergelijke periodes van grote spanningen bleek telkens hoe relatief de waarde van geld is.

Met het goud ligt dat enigszins anders. Wat er ook gebeurd, goud behoudt over een langere periode zijn waarde. Maar het goud reageert niet langer meer op oorlogssituaties en wie dat niet gelooft kan dat vandaag met de eigen ogen vaststellen. Er wordt op tal van plaatsen gevochten maar het goud geeft geen krimp.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Dit is de enige reden dat de Fed de aandelenmarkt niet zal laten crashen

Je hoort wel eens dat de Federal Reserve er enkel is voor de 1 % rijkste van de bevolking. Maar 6 jaar van stijgende beurskoersen, ZIRP en QE hebben de rijkste zo veel welvaart geschonken dat zij hun papieren welvaart ondertussen hebben geruild voor fysieke activa als vastgoed, goud, bedrijven … Het is dus niet voor de rijkste 1 % dat de Fed de beurskoers hoog moet houden, maar wel voor het voortbestaan van de welvaartsstaat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Spaartegoeden in Canada lopen ook gevaar

Weinigen zullen het opgemerkt hebben maar bij de voorstelling van de begroting in Canada vorig jaar stond er een merkwaardig zinnetje in de tekst te lezen. Dat zinnetje klonk als volgt: “The Government proposes to implement a bail-in regime for systemically important banks.”. Wie wat Engels kent weet ongetwijfeld wat er bedoeld wordt.

De Canadese regering stelt, vrij vertaald, voor om een bail-in regime te installeren voor de banken die voor het systeem belangrijk zijn. Die banken zullen met andere woorden gered worden in geval van moeilijkheden door gebruik van alle mogelijkheden die de overheden tot hun beschikking hebben.