Nieuws / Artikelen met het woord

57853 artikelen gevonden. Artikel 20436 tot 20440
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Vergeet goud. Zink is de toekomst!

Als je de laatste doemberichten over de aandelenmarkten beu bent dan is het tijd om sectoren en/of bedrijven te overwegen waar je nog niet over hebt gedacht. Zink is bijvoorbeeld een metaal waar maar weinig beleggers niet overheen hebben gekeken. Volgens Wall Street Journal heeft het materiaal alles in zich om een waardige tegenstander te zijn voor goud.

Om preciezer te zijn, gaat het hier om een relatief klein bedrijf met een wel uitzonderlijk opvallende naam, Horsehead Holdings. De onderneming laat zich door staalfabrieken betalen om hun overtollige zink op te halen en te recyleren. Het eindproduct van Horsehead is uiteindelijk van hogere kwaliteit dan de grondstof waarmee het bedrijf is begonnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Rusland wil Derde Wereldoorlog ontketenen

 Rusland is uit op het ontketenen van een Derde Wereldoorlog. Dat zei de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek vrijdag. 

Volgens de premier wil de Russische president Vladimir Poetin door Oekraïne militair en politiek te bezetten een conflict creëren dat zich over de rest van Europa zal verspreiden, zo meldt persbureau Reuters.

"De Tweede Wereldoorlog is nog niet vergeten door de wereld. Maar Rusland wil de Derde Wereldoorlog nu al beginnen", zei Jatsenjoek. "Pogingen om een militair conflict te beginnen in Oekraïne zullen leiden tot een conflict in heel Europa."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Wordt Noorwegen een cashless society?

Een groep financiële instellingen in Noorwegen wil dat het Scandinavische land over zes jaar vrij is van contant geld. Vanaf dat moment kan iedereen overal alleen nog maar digitaal betalen, een zogeheten 'cashless society'. Voorstanders verwachten een daling van de misdaad en minder belastingontduiking. Critici vrezen dat het ten koste gaat van de privacy.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De enige weg naar financiële onafhankelijkheid

Er zijn twee soorten ‘rijke’ mensen: mensen die rijk zijn en mensen die doen alsof ze rijk zijn. De meeste mensen die met geld smijten, zijn financieel niet rijk – maar doen alsof ze rijk zijn. Er zijn enkele onnavolgbare regels die je moet volgen om financieel onafhankelijk rijk te worden, zonder dat je moet doen alsof – aldus Yahoo Finance.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Column Kees de Kort | Compensatie Yukos is begrijpelijk

Rusland heeft een zaak verloren die was aangespannen door aandeelhouders van het genationaliseerde oliebedrijf Yukos. Gevolg: Moskou moet 50 miljard dollar, zo'n 37,2 miljard euro, betalen aan schadeloosstelling. "Dan praten we ergens over hè. De bedragen worden groter en gekker", vindt BNR's Kees de Kort.