Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 20441 tot 20445
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Zet een klein Zwitsers initiatief de goudmarkt op zijn kop ?

Luzi Stamm, lid van het Zwitserse Parlement, en een steeds groeiende groep van de bevolking lanceert een initiatief om de houding van Zwitserland ten opzichte van zijn goud grondig te veranderen. In Zwitserland heerst een soort van vrije democratie waardoor dergelijke initiatieven politieke gevolgen hebben en niet zomaar genegeerd kunnen worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Er komt een nieuwe massale welvaartstransfer op gang

Fysieke welvaart verhuist al verschillende jaren van west naar oost. Het westen ziet geen nut meer in een barbaars relikwie als fysiek goud en in het oosten zijn ze er zot van. Als het westerse papieren vermogen de volgende ‘Big Reset’ overleeft, zal ook hier een enorme welvaartstransfer plaatsvinden van generatie op generatie – aldus Business Insider.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Olieprijs stijgt door onrust Irak

De olieprijs is vandaag verder gestegen door zorgen over de situatie in het olierijke Irak. De prijs van zowel lichte Amerikaanse olie als Brentolie staat daardoor op het hoogste niveau in circa driekwart jaar.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg vrijdag met bijna 1 procent tot 107,45 dollar. Brentolie werd 1,3 procent duurder op 114,50 dollar. Donderdag gingen de prijzen al met respectievelijk met 2,3 procent en 3 procent omhoog.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Brazilië nog altijd olie-importeur

De bevolking van Brazilië is ontevreden. Er wordt ontzettend veel geld uitgegeven aan het WK voetbal en andere prestige-projecten. En te weinig geld aan gezondheidszorg, onderwijs en openbaar vervoer.

De ontevredenheid is begrijpelijk. Er zijn hoge verwachtingen gewekt bij de Brazilianen. In de afgelopen 10 jaar zijn er grote oliereserves ontdekt voor de Braziliaanse kust. Het is moeilijk winbare olie, verstopt onder kilometers zoutafzetting.

Er moeten miljarden geïnvesteerd worden, maar dan wordt Brazilië het Saoedi-Arabië van Zuid-Amerika.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 12 juni 2014

Juni statistisch gezien slechte maand voor zilver

De maand juni is statistisch gezien een slechte maand voor zilver. In de afgelopen 20 jaar daalde het grijze edelmetaal 14 maal in de maand juni en in de laatste 10 jaar daalde zilver in juni zelfs 8 keer. De dalingen waren tevens veel groter dan de stijgingen. In het jaar 2006, 2009 en in 2013 was de daling groter dan 10%. Gemiddeld daalde de zilverprijs 5,94% in juni in de afgelopen 10 jaar.