Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 20441 tot 20445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Het Wall Street feestje is voorbij

De S&P 500 index is sinds maart 2009 met 190 procent gestegen. Dat is een flinke stijging in iets meer dan 5 jaar. Sinds het begin van 2012 is de S&P 500 index met 50 procent gestegen. Natuurlijk beginnen de investeerders te watertanden bij zulke rendementen. Toch lijken deze tijden achter ons te liggen. Het Wall Street feestje lijkt namelijk aan het einde te zijn gekomen.

Tenminste, dat verwacht Barclays U.S. equity strategist Jonathan Glionna. Deze man verwacht dat de goede tijden inmiddels achter ons liggen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het afbouwen van het stimuleringsbeleid door de Fed.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Zwitserland werkt prima met deflatie – waarom Europa niet ?

De zwakke prestatie van de Europese economie in het tweede kwartaal en de dalende inflatie zorgt er voor dat er steeds meer stemmen opgaan dat de Europese Centrale Bank meer moet doen om inflatie op te wekken. De vraag is echter “Waarom”? Inflatie zal de Europese economie niet vooruit helpen. De zwakke bbp cijfers en de lage inflatie leggen een gebrek aan economische innovatie bloot, wie kijkt naar Zwitserland weet dat dit niet de juiste manier is.

Zwitserland leeft al 4 jaar met inflatie onder 1 %, in 2012 en 2013 zat het land zelfs met deflatie. Toch zal de Zwitserse economie er dit jaar in slagen om met 2 % te groeien, werkloosheid staat er op 3,2 %.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Duitse koppigheid jaagt Europa in de afgrond

Er is een lelijke onwaarheid wanneer de man in de straat het heeft over de grootste economie van Europa, Duitsland. Het is redelijk bon ton om te zeggen dat de Duitsers het goed hebben. Hun land houdt immers niet alleen zichzelf recht maar ook de rest van het continent.

Van daar eigent Angela Merkel zich het recht toe om te zeggen hoe iedereen op het vasteland de nationale financiën moet beheren. Kijk maar naar Griekenland, Portugal of Spanje: de vroegere natiestaten zijn hun soevereiniteit kwijtgeraakt toen ze EU-lidstaten en financiële instellingen, zoals het IMF en de ECB, om hulp durfden vragen. Het gevolg is dat de bekende Trojka enorm pijnlijke besparingsmaatregelen heeft opgelegd aan vrijwel heel het zuiden van de EU.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Column Kees de Kort | Het gaat niet goed met Nederland

Gaat het goed of slecht met Nederland? Als BNR's Kees de Kort naar de berichten van de afgelopen tijd kijkt, weet hij genoeg. "De vraag stellen is 'm beantwoorden. Néé, het gaat niet goed met Nederland."

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 19 augustus 2014

Oud-handelaar Rabobank bekent Liborfraude

Een voormalige handelaar van Rabobank heeft bij een rechtbank in New York schuld bekend aan het manipuleren van het interbancaire rentetarief Libor.