Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 20441 tot 20445
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

China is het belangrijkste land van de 21e eeuw

Jim Rogers is een man van de wereld. Hij is dan ook ontzettend rijk geworden door steeds op de juiste plaats te investeren. Hij ziet nog weinig potentieel in de Amerikaanse aandelenmarkt, maar Rusland en China kunnen hem wel bekoren. China zal het belangrijkste land worden van de 21e eeuw zegt hij.

De Amerikaanse manier van politiek is zoals de Amerikaanse manier van het runnen van bedrijven en zoals het beheren van een aandelenportefeuille: ze denken op korte termijn. De acties van de Verenigde Staten in Syrië en Oekraïne hebben Rusland en China alleen maar dichter bij elkaar gedreven, omdat de Amerikanen het groter geheel niet meer kunnen zien. En deze twee landen zijn toevallig (of niet) de goedkoopste markten ter wereld. Het wekt dus de interesse van een super belegger als Jim Rogers.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

In 2020 ziet de monetaire wereld er totaal anders uit

Volgende week gaan China en de Verenigde Staten samen zitten om te spreken over het monetaire beleid. Met QE haalde de Verenigde Staten de sterkte van de dollar volledig onderuit. Het vertrouwen is zoek, de schade is te groot. Maar omdat de dollar zo belangrijk is voor de wereld, kan men de munt niet van de ene op de andere dag laten vallen. Er moet eerst een alternatief gevonden worden als wereld reservemunt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Russische kater na Krimannexatie: economie op de rand van recessie

Gewone Russen beginnen de economische gevolgen van de annexatie van de Krim stilaan te voelen. De Russische regering is van plan om miljarden uit te trekken om het schiereiland terug op de been te helpen. Ook het toerisme op de Krim kent een enorme terugval. "Ongezien sinds de jaren '70, toen er een cholera-epidemie was".

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

5 dingen die je kan doen als je pensioen niets voorstelt

Ik ben zelf een eind in de twintig. Dus ik kan me alleen voorstellen wat het is om 40 en zoveel jaar te hebben gewerkt en gespaard om dan eindelijk permanent op vakantie te kunnen. Na al die moeite te hebben gedaan, zou je toch denken dat een zorgeloos bestaan meer dan verdiend is?

Om dat te achterhalen heeft financieel planner en pensioenexpert Joe Lucey wat cijfers bovengehaald. Wat blijkt? Maar liefst 44% van alle babyboomers heeft letterlijk geen geld om op pensioen te gaan. Niks, nada, niente, rien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Stort het Verenigd Koninkrijk de wereld in een nieuwe diepe crisis

In 2008 stond de wereld letterlijk op enkele uren van een totale instorting. Enkel draconische maatregelen kon de financiële sector recht houden. Het Verenigd Koninkrijk was net als de Verenigde Staten mede verantwoordelijk voor een te grote financiële sector en te veel schulden. Je zou denken dat ze hun les geleerd hebben en dat de problemen aangepakt zijn. Maar niets is minder waar. De situatie in het Verenigd Koninkrijk is zo erg, dat het de wereld in een nieuwe, diepe crisis kan storten.