Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 20446 tot 20450
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

'IMF heroverweegt aanpak schulden'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kijkt naar mogelijkheden om anders om te gaan met de schuldenlast van landen die financiële steun nodig hebben. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Zilver: het ondergewaardeerde supermetaal

Zilver is steeds het kleine broertje van goud, het staat steeds in de schaduw en de markt voor zilver is vele malen kleiner dan de markt voor goud. Men zegt wel eens dat zilver het goud van de arme man is, maar zilver is veel meer dan dat. Je staat versteld als je weet waar men zilver allemaal voor gebruikt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Escaleert deze week het gasconflict?

Oekraïne heeft het laatste deel van zijn gasschuld niet voor de deadline betaald. Oekraïne krijgt vanaf nu alleen nog gas geleverd als het land vooruitbetaalt. Dat heeft het Russische staatsgasbedrijf Gazprom zojuist bekendgemaakt. Gasoverleg tussen Oekraïne en Rusland leverde vannacht niets op. De landen zijn het niet eens geworden over de prijs van het Russische gas en de afbetaling van de schuld.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Energie, het volgende grote vraagstuk

In de World Energy Investment Outlook 2014 van 3 juni j.l. kwam het Internationaal Energie Agentschap o.l.v. “onze” Maria van der Hoeven met een aantal niet mis te verstane uitspraken, die politici beslist niet zo maar naast zich neer kunnen leggen. Eén daarvan is dat er in de komende 20 jaar minstens voor $48 biljoen (12 nullen!) geïnvesteerd zal moeten worden om de energieproductie en levering zodanig op peil te houden dat het licht niet uitvalt. Hoofdeconoom Fatih Birol van dit instituut houdt zelfs rekening met power blackouts in Europa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

China en Japan blijven wankelen

De economische situatie is in zowel China als in Japan niet om over naar huis te schrijven. De verwachtingen van de analisten kunnen niet waar gemaakt worden en het is wachten op ingrijpen van beide overheden. De macrocijfers van de afgelopen weken laten ook zien dat de groei flink tegenvalt.

De problemen in China zijn ons inmiddels wel bekend. Het land heeft te maken met een groeivertraging en hier lijken ze maar moeilijk mee om te kunnen gaan. Daarnaast beweert de overheid dat China alsnog de doelstellingen van dit jaar zal behalen. Maar de waarnemers geloven daar inmiddels al niet meer in.