Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 20446 tot 20450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De enige weg naar financiële onafhankelijkheid

Er zijn twee soorten ‘rijke’ mensen: mensen die rijk zijn en mensen die doen alsof ze rijk zijn. De meeste mensen die met geld smijten, zijn financieel niet rijk – maar doen alsof ze rijk zijn. Er zijn enkele onnavolgbare regels die je moet volgen om financieel onafhankelijk rijk te worden, zonder dat je moet doen alsof – aldus Yahoo Finance.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Column Kees de Kort | Compensatie Yukos is begrijpelijk

Rusland heeft een zaak verloren die was aangespannen door aandeelhouders van het genationaliseerde oliebedrijf Yukos. Gevolg: Moskou moet 50 miljard dollar, zo'n 37,2 miljard euro, betalen aan schadeloosstelling. "Dan praten we ergens over hè. De bedragen worden groter en gekker", vindt BNR's Kees de Kort.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Centrale banken kochten in juni opnieuw goud

Centrale banken hebben in de maand juni opnieuw goud aan hun reserves toegevoegd, zo schrijft Bloomberg op basis van nieuwe cijfers van het IMF. Eerder werd al bekend dat Rusland in deze maand 500.000 troy ounce goud aan haar reserves had toegevoegd, maar er waren wereldwijd meer landen met interesse voor het edelmetaal. Ook Kazachstan, Mexico, Kirgizië, Tadzjikistan, Servië, Griekenland en Ecuador besloten vorige maand goud te kopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

De Federal Reserve vergeet dit klein, maar zeer belangrijk detail

De Federal Reserve is machtiger dan ooit. Dit staat in schril contrast met de competentie van de Amerikaanse centrale bank. De Fed heeft de laatste jaren vooral laten zien dat ze de situatie vooral verkeerd kunnen inschatten. Het beleid van de Federal Reserve is gestoeld op het spreekwoord “if the only tool I have is a hammer, ever problem looks like a nail”. Het resultaat is een zwakke economie en financiële bubbels die het systeem bedreigen – aldus Naked Capitalism.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Belangrijk bericht voor diegene die goudmijnaandelen hebben of willen kopen

Je hoort overal dat het tijd is om goudmijnaandelen te kopen. De sector zit al sinds begin dit jaar in een sterke rally. Maar goudmijnaandelen kunnen gevaarlijk zijn voor beleggers. Er is een overtuiging die beleggers veel geld kunnen kosten. Het is op dit moment een goed idee om goudmijnaandelen te kopen, … maar je mag er zeker niet verliefd op worden en denken dat ze eeuwig blijven stijgen.

Na de crash van eind 2011 tot midden 2013 van de goudprijs gingen de goudmijnaandelen door een ware hel. Maar de goudprijs zet een stevige bodem neer eind juni en eind december vorig jaar. In juni dit jaar werd een hogere bodem neergezet waardoor de goudprijs terug in een opwaartse trend zit en goudmijnaandelen het zeer goed doen in 2014.