Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 2046 tot 2050
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Steenkool: Trump vergist zich van tijdperk

De Verenigde Staten lijken zich met het milieubeleid van hun president Donald Trump wel in een vroeger tijdperk te begeven. Dat stelt onder meer het magazine The Economist.

Terwijl Trump bij decreet beslist heeft de beperking op de ontginning van steenkool op te heffen, hebben Australië, China en India immers beslist om hun afhankelijkheid van de fossiele brandstoffen te verminderen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Drie kwart betalingen in eurozone nog in cash

Van alle betalingen die in de eurozone worden gedaan, vindt meer dan drie kwart nog in cash plaats.

Dat zegt de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB) Mario Draghi dinsdag bij de presentatie van het nieuwe biljet van 50 euro.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Dikke min voor Amerika

De Amerikaanse autoverkopen dalen. 'Dat is ondanks het feit dat er ontzaggelijke kortingen worden gegeven en ondanks het feit dat gratis geld over het publiek wordt uitgestrooid', zegt macro-econoom Kees de Kort.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Hoeveel geld zou je moeten hebben op jouw leeftijd?

Hoeveel geld is voldoende? Stel, je hebt €10.000 op je spaarrekening maar je vriend al €25.000. Je buurman heeft maar €5.000 gespaard. Heb je dan genoeg, te veel of te weinig? Veel hangt af van jouw leeftijd. Wanneer je jong bent, is het logisch dat je minder hebt. Maar hoeveel moet je dan sparen om op schema te blijven?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 5 april 2017

Stimulus ECB tegen eind dit jaar afgebouwd?

Het ziet er naar uit dat de Europese Centrale Bank het voorbeeld gaat volgen van zijn Amerikaanse tegenhanger, de Federal Reserve. De tijd van soepele monetaire regels ligt al eventjes achter ons, zo is de Amerikaanse centrale bank de rente alvast gestaag aan het verhogen, maar ook in Europa wordt het stimuleringsbeleid beetje bij beetje ingeperkt. Volgens Klaas Knot, president van de Nederlandse Bank, kan de ECB binnen de twaalf maanden beginnen aan de afbouw van de stimulus en het  verhogen van de rente.

De ongewone en ‘experimentele’ periode van lage rentes en extra stimulus ligt zo goed als volledig achter ons. De doelstelling was om de economie opnieuw aan te zwengelen en de inflatie opnieuw de hoogte in te jagen, en dat is net wat er aan het gebeuren is.