Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 20456 tot 20460
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Goudproductie Rusland stijgt met 26,6%!

Goudproductie Rusland is in de eerste 6 maanden van 2014 met maar liefst 26,6% gestegen. Rusland zal naar verwachting de tweede plaats innemen qua goudproductie in de wereld en gaat daarmee Australiƫ voorbij. In 2013 wist Rusland de goudproductie al met 8% te laten groeien en ging Amerika voorbij. De Amerikaanse goudproductie daalde vorig jaar met 2% naar 237 ton (7,42 miljoen ounces). In de eerste 5 maanden van 2014 daalde de goudproductie in Amerika met 4% naar 87 ton goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Mario Draghi is bezorgd

De afgelopen week stond het rentebesluit van de Europese centrale bank op het programma. Zoals verwacht bleef de rente ongewijzigd op 0,15 procent. De persconferentie van Mario Draghi zorgde echter wel voor de nodige bewegingen. Mario Draghi vertelde in zijn persconferentie dat hij bezorgd is over het herstel van de Europese economie.

Hij gaf ook een aantal redenen waarom hij zo bezorgd is over de Europese economie. Mario Draghi zei onder andere dat de Europese economie te weinig tekenen van herstel laat zien. Ook had de ECB verwacht dat dit herstel in een veel sneller tempo zou gaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Bitcoin daalt 12%, soldenperiode aangebroken?

In De Week van Bitcoin 40 praten we met Ronald Prins, wiskundige en mede-oprichter van Fox-IT. Fox-IT is in 1999 begonnen, er werken 220 mensen en ze zijn gespecialiseerd in digitale beveiliging. Ronald gaat in op de architectuur van bitcoin en biecht op een kleine 500 coins bij Mt. Gox vast te hebben staan. Hij is al sinds 1994 bezig met cryptografische geld, zoals e-cash.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Weinig vertrouwen in pensioenfondsen

DNB heeft Nederlanders gevraagd in hoeverre zij er vertrouwen in hebben dat hun eigen bank, levensverzekeraar en pensioenfondsen aan hun verplichtingen kunnen voldoen.

Het vertouwen in pensioenfondsen is 2 procentpunten gestegen ten opzichte van vorig jaar, maar 28 procentpunten lager dan voor de crisis.

DNB zegt dat het lage vertrouwen mogelijk verband houdt met de kortingen op pensioenen, de discussie over de toekomst van het pensioenstelsel en de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 14 augustus 2014

Goud stijgt gemiddeld 10 % in deze periode

Toen de goudprijs crashte in 2013 noteerde het op $ 1.350, slechts $ 40 boven de huidige goudprijs. De goudprijs beweegt nu al ruim 16 maanden zijwaarts. Maar daar kan snel verandering in komen. Goud is ongetwijfeld goedkoper dan 3 jaar geleden en komt nu in zijn sterkste seizoen gedreven door een grote vraag naar fysiek goud. Hoewel de fysieke goudmarkt en de papieren goudmarkt los van elkaar staan, kan de seizoensgebonden activiteit toch opwaartse druk uitoefenen op de goudprijs.