Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20471 tot 20475
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

De dood van de dollar: 3 mogelijke scenario`s

De Federal Reserve gelooft nog steeds dat ze het QE-proces van de laatste jaren kunnen omkeren. Ze gaan er van uit dat je $ 4 biljoen kunt ‘printen’, dat je de vastgoed- en aandelenmarkt kunt oppompen zonder reële economische groei te creëren en er dan zonder gevolgen mee weg kan komen. De Fed gelooft dat ze deflatie kunnen bestrijden met inflatie. Dit kan, maar niet zonder gevolgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Het spel is begonnen!

Er is vandaag ruwweg vijf keer meer in omloop dan voor de start van de crisis.

Als al dat extra geld tot op heden niet voor inflatie heeft gezorgd, dan is dat omdat centrale banken het geld uitlenen aan de banken die het vervolgens weer parkeren … bij de centrale bank.

Dat geld bereikt zo dus eigenlijk niet de economie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Goud heeft nog ruimte tot $ 1.450 tegen het einde van het jaar

Lear Capital CEO Scott Carter heeft een tegendraadse mening als het aankomt op de Amerikaanse economie. Hij kijkt naar de cijfers onder de motorkap en ziet een economie die veel minder sterk is dan de cijfers op het eerste zicht laten uitschijnen. Dit zal de winstcijfers van de bedrijven aantasten waardoor aandelen het veel minder goed gaan doen. Dit speelt in het voordeel van de goudprijs en hij ziet dan ook een goudprijs van $ 1.450 tegen het einde van het jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

China blijft de markten hervormen

China’s State Council blijft onverdroten verder werken aan het moderniseren van de financiële sector met uiteindelijk de bedoeling om ze meer toegankelijk te maken door ingrijpende hervormingen. In één moeite wil de State Council ook de markt voor grondstoffen aanpassen aan de moderne tijd.

De aanpassingen houden onder andere in dat er een systeem komt om de lokale overheden zelf de kans te geven obligaties uit te geven. Op die manier zou de Chinese obligatiemarkt een meer volwassen karakter krijgen. Met de bedoeling om uiteindelijk meer buitenlandse investeerders aan te trekken, want die zouden een betere toegang krijgen tot de obligatiemarkten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Als het geen recessie is, wat is het dan wel?

“Er is iets raar aan de hand met de economie”, zegt Michael McKee, redacteur bij Bloomberg. De voorzitter van de Federal Reserve Janet Yellen beweert dat de Verenigde Staten zich ofwel in een recessie bevinden ofwel binnenkort een recessie mogen verwachten. Volgens McKee klopt dat niet: “Kijk maar naar de cijfers!”