Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20471 tot 20475
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Meer Britten met schuldproblemen

Ook in het Verenigd Koninkrijk neemt de schuldproblematiek toe als gevolg van de economische crisis. Terwijl de kosten van levensonderhoud ieder jaar stijgen blijven de inkomsten van veel werknemers constant. Door de inflatie houden ze telkens minder vrij besteedbaar inkomen over. Zelfs een kleine schuld van een paar duizend euro blijkt dan problemen op te leveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Geeft renteverlaging goudprijs een duwtje in de rug?

Hansen stipt aan dat zijn voorspelling dat de door de ECB aangekondigde renteverlaging wel voor een stijging van de goudkoers zorgde en dat is een trend, waarvan hij verwacht dat die kan blijven aanhouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

De ECB zal het heel moeilijk krijgen om de euro lager te krijgen

Exporteurs hopen dat de aangekondigde maatregelen van ECB voorzitter Mario Draghi er voor gaan zorgen dat de euro in waarde daalt. Als consument kan je maar hopen dat de euro niet te ver afglijdt omdat een daling van de euro ons leven alleen maar duurder maakt. Maar er dreigt slecht nieuws voor Draghi, het zal niet gemakkelijk zijn om de euro fors lager te krijgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Is dit de nieuwe zieke man van Europa?

Het zou wel eens kunnen dat we Finland stilaan de nieuwe zieke man van Europa mogen noemen. Het Scandinavische land rijgt de slechte punten immers aan elkaar. Na twee jaar recessie, zal de economie volgens de Finse centrale bank ook dit jaar niet groeien.  De bank Nordea verwacht zelfs dat het BBP dit jaar voor het tweede opeenvolgende jaar met 0,5% zal krimpen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Opnieuw duizenden mensen uit huurwoning gezet in 2013

In 2013 waren 12.958 huurders bedreigd door uithuiszetting en een groot deel onder hen moest ook effectief de woning verlaten, nadat hun huurcontract door acuut gebrek aan financiële middelen werd ontbonden op vraag van de verhuurder. Het betreft vooral huishoudens op de private woningmarkt, hoewel de cijfers ook een klein aantal sociale woningen betreffen. De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) pleit voor gerichte maatregelen om aan de problematiek te verhelpen.