EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
35
kliks
28
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
23
kliks
Bron: BNR.nl
18
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20476 tot 20480 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 3 november 2014

Het exorbitante privilege van de VS zal verdwijnen

Volgens Jim Rickards, auteur van het boek Currency Wars, zal Amerika op termijn haar exorbitante dollar privilege verliezen. Dat betekent dat het voor Amerikanen veel duurder wordt om geld te lenen en dat de inflatie in een razend tempo zal oplopen. Het een en ander kan in gang gezet worden als olie in andere valuta dan dollars verhandeld wordt.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: maandag 3 november 2014

Rusland is momenteel de 3de goudproducent in de wereld

Wat appetijt naar goud betreft kunnen we nog altijd iets leren van de Russen. Die blijven namelijk maar goud kopen en dan hebben we het uiteraard over hun centrale bank. Eugen Weinberg, head of commodities research bij Commerzbank AG in Frankfurt, wijst er op dat hier niet echt sprake is van nieuwe feiten.

Het aankopen van goud kadert in een lange termijn strategie van Rusland, het land bouwt zijn voorraden stelselmatig op als diversificatie van zijn valutareserves. Die trend is in de afgelopen maanden nog sterker geworden gezien de afkeer die de Russen hebben gekregen van de dollar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 3 november 2014

TA Special: Laat de goudmijnen nu niet links liggen!

Zoals te verwachten was, verschenen de afgelopen week een resem negatieve berichten over het goud en de goudmijnen in de financiële media. Het meest in het oog springende was het nieuws dat de Zwitsers een “reddingsactie” voor goud willen! Op 30 november stemmen de Zwitsers in een referendum dat minstens 20% van de balans van de Zwitserse centrale bank uit goud moet bestaan. Vanuit contrair standpunt vinden we dit een interessante uiting van negatief sentiment: want als iets moet gered worden, betekent het dat het in een weinig benijdenswaardige positie zit! En een negatief sentiment opent de deur voor een mogelijke trendommekeer.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 2 november 2014

Goud en zilver report (Week 44)

De goudprijs zakte deze week van €971,57 naar €936,80 per troy ounce, een daling van niet minder dan 3,58%. De zilverprijs ging ging in een week tijd van €436,75 naar €414,50 per kilo, een verlies van 5,1%. De prijzen van beide edelmetalen zijn al tijden niet meer zo hard gedaald als afgelopen week, het gevolg van een samenloop van omstandigheden.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: zondag 2 november 2014

Geldverruiming Amerika is slechts kinderspel voor Japan

Indien u nog steeds met onbegrip terugkijkt op het nieuws van de “Bank of Japan” omtrent het opkopen van eigen staatsobligaties, even buiten beschouwing gelaten dat dit een enorm dopamine-effect had op aandelenmarkt in de Verenigde Staten, dan volgt hier een verdere uitleg:

Lees verder op Beurs.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs