Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20476 tot 20480
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Geleend geld in aandelen voorspelt beurscrash?

Er is een sterke correlatie tussen de hoeveelheid geleend geld geld waarmee beleggers op de beurs actief zijn en de aandelenkoersen. Recent daalde de totale hoeveel schuld, mogelijk een signaal dat een beurscash aanstaande is. In 2011 bereikte het schuldniveau ook al een piek, waarna de aandelenkoersen hard onderuit gingen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

18 signalen dat de economische achteruitgang versnelt

Er zijn veel mensen die zitten te wachten tot het eindelijk allemaal eens beter gaat. In tegenstelling tot de goed nieuws show die de overheden opvoeren, ervaart de meerderheid van de globale bevolking niet dat het beter gaat. Dit komt omdat de fundamenten van de financiële crisis nog steeds niet werden aangepakt en het dus effectief ook niet beter is dan men doet uitschijnen. The Economic Collapse vond zelfs 18 signalen dat de economie er terug op achteruit gaat.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De hyperinflatie van papiergoud

Net zoals in 1971 de koppeling tussen goud en de dollar verbroken werd, zo zal ook de band tussen goudcontracten en fysiek goud op een dag verbreken. De prijs van goudcontracten is gebaseerd op de belofte dat er altijd fysiek goud uitgeleverd kan worden, maar die belofte kan nooit waargemaakt worden. Lees de analyse op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De financiële wereld samengevat: Bubbels, bubbels en nog eens bubbels

We leven in een grote bubbel. Vooral de Amerikaanse financiële markt bestaat uit bubbels, bubbels en nog eens bubbels. Er is een aandelenbubbel, een overheidsschulden bubbel, een bedrijfsschulden bubbel, een vastgoedbubbel, een landbouwgrond bubbel, een derivatenbubbel en een studentenleningen bubbel. De overheidsschuld is met 40 % toegenomen sinds de laatste recessie. En als er een constante is in de geschiedenis, dan is het wel dat financiële bubbels altijd barsten, aldus The Economic Collapse.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Als appetijt voor goud zo laag is, waarom daalt de goudprijs dan niet meer ?

De daling van 30 % in 2013 heeft diepe wonde geslagen bij de beleggers in goud. De vraag naar fysiek goud daalt, maar blijft robuust – het sentiment staat op een dieptepunt, maar de goudprijs daalt niet meer. Waarom blijven de meeste analisten dan een daling van de goudprijs voorspellen?

De goudprijs daalt traditioneel bij een sterkere Amerikaanse economie, bij een strakker monetair beleid, bij recordkoersen op de aandelenmarkt. Maar deze keer niet, hoewel men steeds meer begint te beseffen dat de Amerikaanse economie niet zo sterk is als men eerst dacht. De hoop op een heropleving van de economie in het tweede kwartaal, tapering en indexen op nieuwe records verklaart alvast waarom het sentiment voor goud op het laagste niveau staat van de laatste 4,5 jaar, maar het verklaart niet waarom de goudprijs stand blijft houden.