Nieuws / Artikelen met het woord

57630 artikelen gevonden. Artikel 20481 tot 20485
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

In 2020 ziet de monetaire wereld er totaal anders uit

Volgende week gaan China en de Verenigde Staten samen zitten om te spreken over het monetaire beleid. Met QE haalde de Verenigde Staten de sterkte van de dollar volledig onderuit. Het vertrouwen is zoek, de schade is te groot. Maar omdat de dollar zo belangrijk is voor de wereld, kan men de munt niet van de ene op de andere dag laten vallen. Er moet eerst een alternatief gevonden worden als wereld reservemunt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Russische kater na Krimannexatie: economie op de rand van recessie

Gewone Russen beginnen de economische gevolgen van de annexatie van de Krim stilaan te voelen. De Russische regering is van plan om miljarden uit te trekken om het schiereiland terug op de been te helpen. Ook het toerisme op de Krim kent een enorme terugval. "Ongezien sinds de jaren '70, toen er een cholera-epidemie was".

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

5 dingen die je kan doen als je pensioen niets voorstelt

Ik ben zelf een eind in de twintig. Dus ik kan me alleen voorstellen wat het is om 40 en zoveel jaar te hebben gewerkt en gespaard om dan eindelijk permanent op vakantie te kunnen. Na al die moeite te hebben gedaan, zou je toch denken dat een zorgeloos bestaan meer dan verdiend is?

Om dat te achterhalen heeft financieel planner en pensioenexpert Joe Lucey wat cijfers bovengehaald. Wat blijkt? Maar liefst 44% van alle babyboomers heeft letterlijk geen geld om op pensioen te gaan. Niks, nada, niente, rien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Stort het Verenigd Koninkrijk de wereld in een nieuwe diepe crisis

In 2008 stond de wereld letterlijk op enkele uren van een totale instorting. Enkel draconische maatregelen kon de financiële sector recht houden. Het Verenigd Koninkrijk was net als de Verenigde Staten mede verantwoordelijk voor een te grote financiële sector en te veel schulden. Je zou denken dat ze hun les geleerd hebben en dat de problemen aangepakt zijn. Maar niets is minder waar. De situatie in het Verenigd Koninkrijk is zo erg, dat het de wereld in een nieuwe, diepe crisis kan storten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 juli 2014

Slecht nieuws voor de Keynesianen

Het ontzettend zwakke eerste kwartaal van de Amerikaanse economie blijft voor beroering zorgen. De aandelenbeurs lijkt er zich weinig van aan te trekken, maar de krimp met – 2,9 % was het op 16 na zwakste kwartaal ooit uit de Amerikaanse geschiedenis. Dit kan niet zonder gevolgen blijven. Analisten verwachten steeds een heropleving van de groei om achteraf steeds weer teleurgesteld achter te blijven.