EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20486 tot 20490 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: zaterdag 22 november 2014

100.000 kinderen minder naar de kinderopvang – recordaantal faillissementen

De kinderopvang ziet zich in het voortbestaan bedreigd. Sinds 2011 maken er zo’n 100.000 kinderen minder gebruik van kinderopvangorganisaties. Door reorganisaties, fusies, faillissementen en ontslagen staat de sector het water aan de lippen. Dit blijkt uit een maandag te publiceren rapport van Brancheorganisatie Kinderopvang.

De branche draagt de sporen van de bezuinigingen van de rijksoverheid op de kinderopvangtoeslag en de toenemende werkloosheid onder ouders met jonge kinderen. Vorig jaar ging een recordaantal van 98 instellingen failliet. Marktleider Estro Groep ging dit jaar kopje onder. Volgens voorzitter Mariëlle Rompa is de sector aan het eind van de mogelijkheden om de teruggang op te vangen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 22 november 2014

Inflatie kan opnieuw kans krijgen

We trappen ongetwijfeld een open deur in door te stellen dat de inflatie in de Eurozone een levensgroot probleem vormt. Die inflatie staat, hoe we het ook draaien en keren, te laag om gezond te zijn. Op het eerste gezicht is er geen enkele reden om een comeback van de inflatie te vrezen. De Europese Centrale Bank kan zich zodoende veroorloven om de rente laag te houden, wat de financiële markten extra zuurstof geeft.

Om de – nog altijd relatief zwakke – kredietverlening in de Eurozone te stimuleren, heeft de ECB recent beslist om de banken financieringsmogelijkheden toe te staan via die nieuwe TLTRO’s. Bank Degroof merkt op dat deze aanpak wel vruchten kan afwerpen. Terwijl de gebruikelijke verrichtingen doorgaans betrekking hebben op enkele weken of maanden, stellen de TLTRO’s de banken in staat om zich voor een langere periode zeer goedkoop te financieren (ECB rente +0,10% of momenteel 0,15%).

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 22 november 2014

Sancties. Stop ermee.

Nadat Viktor Janoekovytsj middels de Maidan-revolutie werd afgezet door de Oekraïense bevolking omdat die de corruptie volkomen begrijpelijk meer dan zat was, stonden Europarlementariërs Guy Verhofstadt en Hans van Baalen onmiddellijk als een stel idioten op het Maidanplein alvast de EU victorie te kraaien. Dat weet u vast nog wel. En dat het misschien een beetje voorbarig was ook.

Janoekovytsj  vluchtte naar Moskou, waar hij door de Russen nog steeds gezien wordt als de rechtmatige president, maar Putin’s echte reactie moest destijds nog even op zich laten wachten vanwege andere verplichtingen in Sotsji.  De Winterspelen waren echter nog niet afgelopen of de Russische troepen stonden al in Sevastopol. Niet heel erg verrassend gezien de Russische vloot belangen in de Zwarte zee. Putin liet daar alvast zien dat er met hem verder niet te spotten valt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: zaterdag 22 november 2014

Er is een miljardenroof gaande door werkgevers

Werkgevers buiten op grote schaal personeel uit. Dat zei FNV-voorzitter Heerts zaterdag na onderzoek dat de vakbond de afgelopen maanden deed naar de pluimvee- en steigerbouwsector. Daaruit bleek dat via schijnconstructies en het ontduiken van cao’s gesjoemeld wordt met salarissen.

De resultaten van die onderzoeken werden al eerder bekendgemaakt, maar Heerts denkt dat er in veel meer branches gefraudeerd wordt. ,,Er is een miljardenroof gaande.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: zaterdag 22 november 2014

Bitcoin filmfestival in Amsterdam

Ter gelegenheid van haar anderhalf jarig bestaan organiseert Bitcoin Wednesday op woensdag 3 december een Bitcoinfilmfestival in Pakhuis de Zwijger. Een filmfestival geheel gewijd aan cryptografische valuta's. Dit in Berlijn opgezette festival maakt momenteel een tour rond de wereld, met behalve screenings in de Duitse hoofdstad ook versies in Seoul, Buenos Aires, Boedapest, Rio de Janeiro, Ubud, Kaapstad, en nu, Amsterdam.

Lees verder op BitcoinSpot.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs