Nieuws / Artikelen met het woord

57285 artikelen gevonden. Artikel 20486 tot 20490
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Azië steekt West-Europa voorbij als tweede rijkste regio

Azië -zonder Japan- zal dit jaar de plaats innemen van West-Europa als op één na rijkste regio ter wereld. De eerste plaats blijft voor Noord-Amerika, maar dat gebied zou in 2018 zijn koppositie verliezen aan Azië. Dat blijkt uit een rapport naar private rijkdom van de Boston Consulting Group (BCG).

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Financiële markten lachen economische indicatoren vierkant uit

Gelooft u nog in economische indicatoren om uw beleggingen op te baseren? Veel zin lijkt dat alvast niet meer te hebben, want de markten lijken enkel nog door een roze bril te kijken. Nochtans kan niet gezegd worden dat dit gebeurt omdat de toestand van de economie zo rooskleurig is. De werkgelegenheidscijfers in de Verenigde Staten vielen mee, maar veel andere data die eerdere werden gepubliceerd waren behoorlijk tot erg teleurstellend en het was toch ook om de economische motor te doen aanslaan dat de ECB vorige donderdag nieuwe stimuleringsmaatregelen aankondigde.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Onvrede over Europa neemt verder toe

De hoge werkloosheid, de daling van de levensstandaard en de uitzichtloze positie voor met name jongeren roept steeds meer weerstand op tegen het Europese project. Politieke partijen met extreme opvattingen winnen met name in de zwakkere economieen van Europa aan terrein. Lees de analyse van Cor Wijtvliet.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Meer Britten met schuldproblemen

Ook in het Verenigd Koninkrijk neemt de schuldproblematiek toe als gevolg van de economische crisis. Terwijl de kosten van levensonderhoud ieder jaar stijgen blijven de inkomsten van veel werknemers constant. Door de inflatie houden ze telkens minder vrij besteedbaar inkomen over. Zelfs een kleine schuld van een paar duizend euro blijkt dan problemen op te leveren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Geeft renteverlaging goudprijs een duwtje in de rug?

Hansen stipt aan dat zijn voorspelling dat de door de ECB aangekondigde renteverlaging wel voor een stijging van de goudkoers zorgde en dat is een trend, waarvan hij verwacht dat die kan blijven aanhouden.