Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 206 tot 210
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

Ex-CEO Citigroep: 1 miljoen jobs weg in Europese bankensector

EX-Citigroup-CEO Vikram Pandit vreest voor een miljoen jobs in de Europese bankensector. De volgende vijf jaar zou daar maar liefst een op de drie werknemers, of in totaal een miljoen mensen, zijn job verliezen. De reden: de robotisering van hun jobs.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

'Een op de drie bankmedewerkers verliest baan door robotisering'

Robots zullen het werk van bijna een op de drie werknemers in de bankensector binnen vijf jaar overnemen. Vooral ondersteunende diensten worden naar verwachting snel geautomatiseerd, voorspelt voormalig Citigroup-baas Vikram Pandit.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: donderdag 14 september 2017

Formatiedag 181: ook de hypotheekrenteaftrek ligt op tafel

Vandaag en in de komende dagen moeten belangrijke knopen worden doorgehakt aan de formatietafel. Over de belastingen, over waar het geld naartoe moet en over de arbeidsmarkt. Ook de hypotheekrenteaftrek wordt besproken.

“Het H-woord, de hypotheekrenteaftrek, dat is altijd explosief”, zegt NOS-verslaggever Ron Fresen. “Ook nu is dat het geval, maar het ligt echt op tafel.” Volgens Fresen zijn er nog geen knopen doorgehakt, omdat het onderwerp heel gevoelig ligt, met name bij de VVD.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Nord Stream: Aardgas levert belangrijke bijdrage aan reductie CO2

Aardgas kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2 uitstoot en het behalen van de klimaatdoelstellingen, zo concludeert het bedrijf achter de aanleg van de tweede Nord Stream pijpleiding. Door kolencentrales te vervangen door aardgascentrales kan Europa een groot deel van haar doelstellingen ten aanzien van duurzaamheid realiseren, omdat er bij de energieproductie uit aardgas de helft minder CO2 wordt uitgestoten dan met steenkool.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Rusland stuurt bouwmateriaal en machines voor wederopbouw Syrie

Rusland is bereid meer dan 4.000 ton aan bouwmaterialen en meer dan 40 bulldozers en bouwkranen te sturen voor de wederopbouw van Syrië. Daarnaast wil Rusland meer dan 2.000 ton aan pijpleidingen sturen om de waterleidingen te repareren en honderden kilometers aan glasvezelkabels en hoogspanningskabels om de elektriciteitsnet en de communicatielijnen te herstellen.