Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 2051 tot 2055
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Bitcoin: beter dan goud?

Er was vorige week heel wat te doen over het feit dat één bitcoin voor het eerst meer waard was dan een troy ounce (31,1 gram) goud. De vorige piek van de virtuele munt dateert van eind 2013. Toen was de grens van 1200 dollar eveneens binnen bereik maar goud noteerde op dat moment aan bijna 1300 dollar zodat er veel minder poeha werd rond gemaakt.

Kort daarna ging Mt. Gox, met een aandeel van bijna 70 procent de grootste online marktplaats voor bitcoins, op de fles. Bij de afwikkeling van het faillissement bleken bijna een miljoen bitcoins ‘vermist’ . Dit stuurde een schokgolf door de bitcoin-community. Fans van de virtuele munt moesten een tijdlang door het stof kruipen en begin 2015 daalde de prijs naar minder dan 200 dollar.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Goud: uit het oog, uit het hart

Het is al 5 jaar geleden dat Goud in 2011 zijn $ 1.920 vierde onder luid applaus. De glitter is weg en de belegger is andere winsten gaan opzoeken. Vooral jonge korte termijnbeleggers, aangemoedigd door vele beurs-advies-blaadjes, zijn steeds meer gokkers geworden voor meerdere procentjes winst op week- of maandbasis. Hoe goud zich tijdens de 5 voorbije jaren heeft gedragen is echter de vraag. Men weet vooral dat het gouden paard niet goed gelopen heeft voor beleggingen in EUR of USD. Voor beleggingen in ZAR of YEN is het plaatje al wat positiever.

Technisch gezien vertoont de goudprijs sinds 2011 een “belangrijke halfstok vlag” formatie. Dit betekent dat de goudprijs straks minstens evenveel gaat stijgen als in de periode 2002-2011 en dit tot $ 2.770 [= $ 1.670 + $ 1.100].

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Zwitserse centrale bank verdient miljarden aan negatieve rente

De Zwitserse centrale bank verdient miljarden aan de negatieve rente op overtollige reserves. Uit de jaarrekening van de Zwitserse centrale bank blijkt dat commerciële banken in 2016 in totaal 1,52 miljard Zwitserse frank aan rente betaalden om hun overtollige reserves bij de centrale bank te parkeren. Dat was nog meer dat de 1,16 miljard Zwitserse frank die in 2015 aan rente betaald werd.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 7 maart 2017

Pieter Omtzigt: Er wordt steeds meer geheim gehouden in Den Haag

Willen Middelkoop sprak voor Café Weltschmerz met Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt van het CDA. In het gesprek praten de heren over de rol van de media, het gebrek aan controle op de regering en de werking van de democratie. Volgens Omtzigt moet er in Den Haag veel meer transparantie komen, vooral over gevoelige onderwerpen waarbij veel geld of belangen gemoeid zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

'GM schrapt 1100 banen in fabriek Michigan'

De Amerikaanse automaker General Motors (GM) zet naar verluidt het mes in het personeelsbestand. Volgens The Wall Street Journal worden bij een productielocatie in Michigan 1100 banen geschrapt.

De automaker kan het in de betreffende fabriek met een shift minder doen omdat de productie van het model GMC Acadia is verplaatst naar een fabriek in Tennessee.