Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20501 tot 20505
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goudmijnsector failliet bij goudprijs $1300

De goudmijnsector is eigenlijk failliet bij een goudprijs van $1300 per troy ounce. Dit is de stelling van Mark Bristow, CEO van Randgold Resources. Volgens Bristow is de goudwinningindustrie niet in staat om rendement te maken bij een goudprijs van $1300 of lager. De consequentie van een falende goudmijnsector zou tot gevolg hebben dat het aanbod van goud daalt, de goudprijs op zou moeten lopen bij een gelijk blijvende fysieke vraag.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goudanalist

Goudanalist Jeff Nichols vindt dat nu de tijd rijp is om goud te kopen. Nichols is een gerespecteerde Goud Analist uit New York. Hij adviseert beleggers om een deel (5 tot 10%) van de beleggingsportefeuille met goud te verrijken. Goud biedt volgens Nichols een aantal voordelen in de beleggingsportefeuille zoals diversificatie, minder volatiliteit, risicobeperking en inflatie bescherming. Hij geeft aan zelf geen gold-bug te zijn maar is uitermate positief over goud op lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Chinese kopers van goud houden zich even gedeisd

De Chinezen zijn dol op goud en zullen dat ook blijven, laat daar geen twijfels over bestaan. Maar anderzijds hebben ze maar al te goed in de gaten dat de goudprijs voorlopig niet van de grond raakt. Ze kopen met andere woorden nog wel goud maar staan niet bepaald te trappelen om op eender welk niveau in de markt te stappen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Half miljoen zwartwerkers in Griekenland

Meer dan een half miljoen Grieken werken wegens de zware financiële crisis in het zwart. Dat blijkt uit een studie van de grootste Griekse vakbond van de privésector (INE-GSEE), waarover vandaag bericht werd in de Griekse media.

Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

De aanstaande grote crisis

Het boek van Robert Jr. Prechter uit 2002 heeft de crash vanaf 2008 haarfijn uiteen gezet volgens de Kodratiev-cyclus en Elliottwave patronen. Dat is drie jaar eerder dan Peter Schiff. De huidige Kondratiev winter loopt af in het tijdvak 2020-2023, dus de depressie volgt nog vanaf 2015-2016. En de technologie sector is de beste om in te werken. In de Kondratiev winter worden uitvindingen gedaan die bepalend zijn voor de daaropvolgende Kondratiev-cyclus.