Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 20511 tot 20515
Bron: thelocal.es
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Spanje verliest €12 miljard bij verkoop 'mislukte' bank

Spain has sold the country's 'failed' Catalunya Bank for just €1.2 billion ($1.62 billion), racking up nearly €12 billion losses in the deal, or around the same figure as that saved by the government with its austerity cuts.

But Spain's sale of Catalunya Bank — in which it owns a 66 percent share — for just €1.2 billion means the country lost €11.8 billion by propping up by the bank which teetered when thousands of borrowers defaulted on their loans.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Bombardier schrapt 1.800 banen bij reorganisatie

De Canadese groep Bombardier gaat zijn luchtvaartafdeling reorganiseren en schrapt 1.800 banen. Het gaat om "indirecte functies" die niet verbonden zijn aan de productie. Dat heeft woordvoerster Isabelle Rondeau gisteren aangekondigd.

Bron: ipsnews.be
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

BRlCS-instellingen begin van nieuw financieel tijdperk

De BRICS-top die vorige week in Brazilië plaatsvond, riep twee nieuwe instellingen in het leven: een ontwikkelingsbank en een monetair reservefonds. Die instellingen zullen de financiële wereld ingrijpend veranderen, denkt Shiyam Saran, voormalig Indiaas minister van Buitenlandse Zaken en voorzitter van de Nationale Veiligheidsraad van het land.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Zilver ETF's doen het goed

Zilver ETF’s doen het goed. Edelmetaal goud krijgt altijd alle aandacht wanneer het om edelmetalen gaat. Zilver is veel minder populair en is onbekend bij meeste beleggers. Maar is dit terecht? De prijs van zilver is 10% gestegen vanaf eind mei en boekte daarmee meer dan het dubbele van de winst in goud, obligaties en aandelen. Dit resultaat boekte het grijze edelmetaal na een periode van een daling van 50% in 3 jaar tijd. Zilver was de afgelopen drie jaar niet in het vizier van het gros van de beleggers. Ideaal voor de contraire beleggers die niet vies zijn om wat huiswerk te doen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Irrationele overdrijving op markten weegt op goudprijs

We zijn nog altijd aan het gissen naar de reden waarom de goudprijs in de aanloop naar de zomer opnieuw is gedaald. Meer verkopers dan kopers, zo luidt de officiële uitleg natuurlijk. Maar dit verhaal is iets te eenvoudig. Wat ons interesseert is precies waarom er meer verkopers dan kopers opdoken. Het antwoord op die vraag hebben we nog altijd niet gekregen.

Een uitleg die door een aantal waarnemers naar voren werd geschoven is dat irrationele overdrijving op de markten op de goudprijs weegt. De investeerders zijn eigenlijk alleen maar geïnteresseerd in aandelen waarvan de koersen in de afgelopen maanden alsmaar zijn blijven stijgen. Het zijn uiteraard de winnaars die altijd de voorkeur krijgen.