Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 20521 tot 20525
Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juni 2014

Nederlandse spaarders worden de dupe

Het lijkt wel tegenwoordig alsof het ene doemscenario het andere steeds sneller opvolgt. Puur economisch bekeken gaat het wereldwijd niet zo heel erg lekker kunnen we wel stellen. Maar daar trekt niemand zich eigenlijk wat van aan. Morgen is er wel weer ander nieuws en niet te vergeten,  de struisvogeltechniek is door de eeuwen heen ook al zeer effectief gebleken. En struisvogels hebben we tegenwoordig ten overvloede. De hamvraag is dan ook, wanneer wordt er met effectieve maatregelen ingegrepen?

[...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juni 2014

Gazprom dumpt de Dollar

Begin april publiceerden wij een artikel over dat de olietak van Gazprom, Gazprom Neft, overwoog om hun afhankelijkheid van de Amerikaanse Dollar af te bouwen. Door de Westerse sancties, als gevolg van de annexatie van de Krim, wilde Gazprom Neft wil zich beschermen tegen mogelijk verdere maatregelen door het Westen. Het bedrijf overwoog om de oliecontracten met Azië niet meer in Amerikaanse Dollars af te rekenen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 7 juni 2014

Geld: van ruilmiddel tot verslavend wondermiddel

Geld is ontstaan als een ruilmiddel. Het maakte de handel makkelijker en overzichtelijker. Mensen konden ruilmiddel verdienen door arbeid te verrichten, diensten te verlenen of door dingen te verbouwen of te maken. Met dat ruilmiddel kon men anderen arbeid of diensten laten verrichten of voedsel of andere zaken kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 juni 2014

Dit is de reden waarom de goudprijs ineens kan stijgen

John Stephenson, beheerder van First Asset Investment Management Inc. in Toronto, ziet op economische gronden geen redenen om te investeren in de goudprijs, wel integendeel. In de huidige omstandigheden, met de nadruk op ‘huidige’, lijkt het verstandiger om goud te verkopen dan om goud te kopen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 7 juni 2014

Wall Street zet recordreeks voort

De sterindices van Wall Street, de Dow Jones en de S&P 500, hebben gisteren hun records nog wat scherper gesteld. De New Yorkse indices kregen een duwtje in de rug van beter dan verwachte Amerikaanse werkloosheidscijfers.