Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 20521 tot 20525
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 7 juli 2014

California dreigt te verzuipen in de schulden

California dreigt te verzuipen in de schulden en dat zal in de toekomst voor levensgrote problemen zorgen. Volgens het Legislative Analyst’s Office bedraagt de totale schuldengraad van de ‘gouden staat’ 340 miljard dollar wat overeenstemt met meer dan 8,500 dollar voor elk van de 38 miljoen inwoners van de staat.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 7 juli 2014

China en VS gaan samen praten over monetair beleid

De VS heeft China meerdere malen beschuldigd van het manipuleren van de yuan, waardoor het land een oneerlijke concurrentiepositie in stand houdt. Omgekeerd maakt China zich zorgen over het monetaire beleid van de Amerikaanse centrale bank, dat de waarde van de omvangrijke dollarreserves van China uitholt. Eindelijk gaan de twee landen samen aan tafel zitten om het monetaire beleid te bespreken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 7 juli 2014

Topman total wenst grotere rol voor de euro

De topman van de Franse oliemaatschappij Total wil dat de euro vaker gebruikt wordt in internationale handel. Hij ziet geen reden dollars te blijven gebruiken, zeker niet nu blijkt dat bedrijven buiten de VS hoge boetes kunnen krijgen als ze de Verenigde Staten niet gehoorzamen. BNP Paribas kreeg onlangs een miljardenboete uit de VS voor het negeren van sancties, tot grote ergernis van Frankrijk.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 7 juli 2014

"Binnen zes jaar bestaat de dollar niet meer in haar huidige vorm"

Volgens goudhandelaar Mike Maloney zal er binnen zes jaar een grote verschuiving plaatsvinden in het wereldwijde monetaire systeem. Daarmee is niet gezegd dat de dollar gaat verdwijnen, maar wel zal de munt sterk aan macht inboeten omdat steeds vaker andere valuta gebruikt worden voor internationale handel.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 7 juli 2014

'Versnelling voor Chinese economie'

De groei van de Chinese economie is in het tweede kwartaal versneld ten opzichte van de eerste drie maanden van het jaar.