Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 20531 tot 20535
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

10 redenen voor een zomerrally van de goudprijs

Het klinkt ongeloofwaardig, maar de goudprijs zou deze zomer wel eens een sterke rally kunnen neerzetten. Het negatieve sentiment rond goud neemt door de recente koersdaling weer grote proporties aan, maar op de financiële markten gaat het dikwijls naar de andere kant dan de verwachtingen. SilverDoctors ziet dan ook tien redenen waarom we een rally kunnen krijgen van de goudprijs deze zomer:

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Column Kees de Kort | Spaarders op hun knieën

ECB-president Mario Draghi heeft gedaan wat er van hem verwacht werd, zegt BNR's Kees de Kort. Hij somt op: "De rentes wat verlaagd, wat andere maatregelen genomen en bovendien heeft hij niet al z’n kruid verschoten. Hij heeft nog een beetje gesuggereerd dat er in de toekomst nog wel eens sprake kan zijn van quantative easing."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Waarom zijn de voedselprijzen zo hoog ?

Iedereen die zelf boodschappen doet, zal het wel ervaren: de prijzen voor voeding gaan precies alleen maar omhoog. Inflatie lijkt officieel dan wel onder controle, maar het eindsaldo op ons kassaticket blijft stijgen. Daar is een simpele reden voor: olie. We eten als het ware olie, aldus of two minds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Weinig mensen geloven in de toekomst van de goudmarkt

Wat zal de goudprijs in de komende maanden doen? Waar zal de goudprijs op het einde van dit jaar staan? Twee makkelijke vragen waarop het echter buitengewoon moeilijk is om een antwoord te formuleren. Het goud heeft zich in de afgelopen maanden vaak als een jo-jo gedragen. Op en neer, en neer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Spaanse rente op laagste niveau ooit

De rentes op staatsleningen van de eurolanden zijn sinds het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) naar historisch lage niveaus gedaald.