Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 20541 tot 20545
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goudpremie in India is nog steeds hoog

Tot nader order is India de op 1 na grootste consument van goud. De nummer 1 plaats werd overgenomen door China nadat de Indische regering het nodig vond om de invoerbelasting op goud te verhogen. Maar de goudhonger van de Indiërs blijft hoog en dat wordt treffend aangetoond door de premie die voor fysiek goud betaald moet worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

43% van de Amerikaanse huiskopers betaalt in cash

De Amerikanen kopen nog steeds in bijna de helft van de gevallen hun huis via all-cash deals, hoewel de grote speculanten zich inmiddels opnieuw hebben teruggetrokken uit de markt. Die all-cash deals waren in de eerste drie maanden van dit jaar goed voor bijna 43 procent van alle verkopen. Dat is alleszins een hoog percentage.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Russisch parlement schrapt 90 procent Cubaanse schulden aan Sovjet-Unie

Het Russische parlement heeft een akkoord tussen Rusland en Cuba bezegeld waardoor 90 procent van de enorme schuldenberg van Havana aan de voormalige Sovjet-Unie wordt kwijtgescholden. De schulden vertroebelden de relatie tussen de twee geallieerden tijdens de Koude Oorlog.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goudmijnsector failliet bij goudprijs $1300

De goudmijnsector is eigenlijk failliet bij een goudprijs van $1300 per troy ounce. Dit is de stelling van Mark Bristow, CEO van Randgold Resources. Volgens Bristow is de goudwinningindustrie niet in staat om rendement te maken bij een goudprijs van $1300 of lager. De consequentie van een falende goudmijnsector zou tot gevolg hebben dat het aanbod van goud daalt, de goudprijs op zou moeten lopen bij een gelijk blijvende fysieke vraag.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goudanalist

Goudanalist Jeff Nichols vindt dat nu de tijd rijp is om goud te kopen. Nichols is een gerespecteerde Goud Analist uit New York. Hij adviseert beleggers om een deel (5 tot 10%) van de beleggingsportefeuille met goud te verrijken. Goud biedt volgens Nichols een aantal voordelen in de beleggingsportefeuille zoals diversificatie, minder volatiliteit, risicobeperking en inflatie bescherming. Hij geeft aan zelf geen gold-bug te zijn maar is uitermate positief over goud op lange termijn.