Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20546 tot 20550
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Zijn Amerikaanse aandelen duur?

De Amerikaanse aandelenmarkt staat op een all-time high, maar is ze daarmee ook overgewaardeerd geraakt? De koers/winst verhouding suggereert van niet. Deze ligt weliswaar boven het lange termijn gemiddelde, maar beneden het gemiddelde van de afgelopen 25 jaar. In de dotcom bubbel lag de ratio ook veel hoger voor de crash kwam.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Tarweprijs onderuit door schrikreactie van beleggers

De tarweprijs is de afgelopen weken sterk gedaald, omdat veel beleggers uit voorzorg hun positie hebben afgebouwd. Regenval vergroot de kans op een goede oogst, maar de verkoopgolf is volgens Cor Wijtvliet voorbarig. Er is lang niet genoeg regen gevallen in Amerikaanse staten waar veel tarwe geproduceerd wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Zet Poetin het westen opnieuw voor schut?

Dat de G7 gisteren zonder Rusland werd gehouden en dat de Russische president Poetin daarover gespierde taal gebruikte, zet wellicht een eerder markant feit van deze week wat in de schaduw. Een gebeurtenis die nochtans duidelijk illustreert dat Rusland op alle vlakken aan het bouwen is aan een Russisch-Chinese as. Dinsdag kondigde de Russische minister van financiën Anton Silouanov  immers aan dat China en Rusland een akkoord hebben gesloten om een Chinees-Russisch ratingagentschap op te richten.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

De Nigerianen moeten afkicken van de olierijkdom

In juni 2011 produceerde Nigeria dagelijks 2,42 miljoen vaten aardolie. Bij een olieprijs van ca. $100 per vat betekent elke dag opnieuw 242 miljoen dollar.  De Nigeriaanse regering krijgt overigens niet $100 per vat, maar een veel kleiner deel.

De afgelopen jaren is de Nigeriaanse olieproduktie aan het afnemen.

In maart 2014 was de dageijkse produktie gedaald tot 2,07 miljoen vaten: 14% minder dan in 2011. Dat betekent dat ook de olie-inkomsten van de Nigeriaanse regering met 14% zijn gedaald.

De olieproduktie en de olie-inkomsten zullen blijven afnemen. En de Nigerianen zullen moeten afkicken van die extra bron van inkomsten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

Nieuw record voor S&P 500 op Wall Street

Wall Street is gisteren licht hoger gesloten. De breed samengestelde Standard & Poor's 500 (S&P 500), de index die het meest gevolgd wordt door investeerders, bereikte een nieuw record.