Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20546 tot 20550
Bron: 925.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Nederland wordt 720 miljard armer door de Euro

Nederland wacht een financiële ramp. Als de regering niet dwars ligt, zal Nederland een bedrag van minimaal 140 tot 720 miljard euro armer worden. Geld dat ook gebruikt wordt om belastingfraudeurs en witwassers door de crisis te helpen. De berg oninbare schuld wordt geschat op meer dan 6.000 miljard euro, waarvan 12% ten laste van Nederland komt.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goed nieuws vanuit Japan

Maar recent hebben we positief nieuws mogen uitvangen vanuit Japan. De huidige werkloosheid noteert op de laagste stand van de laatste 16 jaar. Japan heeft nog te maken met een werkloosheidspercentage van 3,5 procent. Dit was duidelijk een beter cijfer dan verwacht. Ook de werkgelegenheid is in Japan flink gegroeid.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Is het Amerikaanse banencijfer echt zo goed?

De VS rapporteerde gisteren een banencijfer dat beleggers positief stemde. Er kwamen immers 288.000 nieuwe banen bij, veel meer dan waar men op rekende. De werkloosheid daalde naar 6,1%. Ondertussen zitten 92 miljoen Amerikanen werkloos thuis die niet meer actief zoeken naar werk. De participatiegraad kwakkelt op het laagste niveau in ruim 30 jaar. Verder worden steeds meer fulltime banen vervangen door deeltijdfuncties. En de inkomens blijven achter blij de inflatie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Deze banken kregen de hoogste boetes

De Financial Times heeft p een rij gezet hoeveel boetes banken sinds het begin van de crisis hebben moeten betalen aan de Amerikaanse toezichthouder. De bedragen zijn groot, maar vallen waarschijnlijk in het niet bij wat banken verdiend hebben aan hun praktijken. Ook de Rabobank en de ING staan in het rijtje. Zo worden er ook miljarden aan boetes uitgeschreven buiten de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Waarom kopen de Chinezen zo veel goud?

In de afgelopen maanden heeft de dollar veel van zijn aantrekkingskracht verloren en deze trend zet zich nog altijd verder. Daardoor wordt de Amerikaanse munt ook steeds kwetsbaarder voor een correctie. Het is namelijk zo dat niet iedereen er nog van overtuigd is dat de dollar garant staat voor waarde en betrouwbaarheid.