Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 2056 tot 2060
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Wat doe je met goud als contant geld wordt afgeschaft?

Stel dat je inderdaad deels goud koopt van je vermogen en je wilt over 20 jaar geld daarvoor terug, is dat dan nog wel mogelijk als over 20 jaar contant geld zo goed als verdwenen is? Als je dan je het geld wat je voor je verkochte goud elektronisch laat overmaken krijg je dan geen problemen met de belastingdienst die wil weten hoe je ineens aan dat geld komt?

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Laagste opbrengst aan aardgasbaten in ruim veertig jaar

De overheid heeft vorig jaar 2,4 miljard euro verdiend aan de winning van aardgas. Dat is de laagste opbrengst sinds 1975.

Dat blijkt woensdag uit een analyse van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het bedrag viel vorig jaar bijna 3 miljard euro lager uit dan in 2015. De cijfers zijn inclusief aardoliebaten, het aandeel hiervan is met zo’n 6 procent echter klein.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Trump ontketent handelsoorlog met Canada

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een handelsoorlog ontketend met Canada, zijn belangrijkste handelspartner. Zijn administratie kondigde een taks aan op ingevoerd hout uit Canada, nadat Ottawa nieuwe tarieven invoerde die de Amerikaanse export van bepaalde melk ontmoedigde. De Canadese premier Justin Trudeau verklaarde gisteren tijdens een gesprek met Trump dat zijn regering "de belangen van de Canadese houtindustrie krachtig zal verdedigen".

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Nu moet ‘El Chapo’ Guzmán voor Trumps muur betalen

De Amerikaanse ex-presidentskandidaat en senator Ted Cruz heeft een voorstel ingediend dat moet toelaten de muur tussen Mexico en de zuidelijke grens van de Verenigde Staten te financieren met het geld dat wordt gerecupereerd bij ‘El Chapo’ Guzmán, de Mexicaanse drugskoning, die in een Amerikaanse gevangenis op zijn proces wacht.

Joaquín Guzmán Loera, beter bekend als El Chapo, is een Mexicaans drugsbaron, die aan het hoofd stond van het Sinaloakartel, tot hij in januari 2016 werd gearresteerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 april 2017

Komt er een nieuwe Amerikaanse shutdown?

Op dit moment zijn de beleggers uiterst optimistisch gestemd. De eerste ronde van de Franse verkiezingen is positief uitgevallen en de kans is groot dat Macron de nieuwe president van Frankrijk gaat worden. Toch is er ook reden tot voorzichtigheid. Er bestaat namelijk een reële kans dat een deel van de Amerikaanse overheid zaterdag op slot gaat.

Het Congres moet vrijdag instemmen met de begroting die het Witte Huis voorstelt. Gebeurt dit niet, dan krijgen we te maken met de zogenoemde ‘shutdown’. Dit betekent dat delen van de overheid inactief zullen zijn, omdat er simpelweg geen geld meer is om het te financieren.