Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 20551 tot 20555
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

De prijs van deze minder bekende grondstof zit weer in de lift

Diamanten zijn voor altijd – Diamonds ar forever – maar ook de diamant industrie is zoals elke andere grondstof onderworpen aan hoogtes en laagtes. De laatste tijd werd de sector geplaagd door hoge productiekosten en dalende prijzen, maar hier lijkt nu een einde aan te komen – aldus Wall Street Daily.

Bron: urubin.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Sancties! Met de complimenten van Rusland…

In een vorig artikel vroeg ik me al hardop af of de sancties die Europa in navolging van de VS hebben opgelegd aan Rusland geen averechts effect zouden hebben. Ik had toen de gas leveranties in gedachten, want daar is toch een groot deel van Europa afhankelijk van. Echter, laat Rusland ons nu even een poepje ruiken van een heel ander kaliber en laat hiermee zien dat ze nog wel meer stokken hebben om mee te slaan dan slechts gas.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Italiaanse economie is nu even groot als in …. 2000

Het meest depressieve economische nieuws van deze week komt uit Italië. De Italiaanse economie slaagt er maar niet in om uit het dal te kruipen. De cijfers van de Italiaanse economie zijn schrijnend, bedroevend en zelfs schokkend te noemen. Na een krimp van 0,1 % in het eerste kwartaal, kromp de Italiaanse economie met 0,2 % in het tweede kwartaal waardoor het officieel in een derde recessie zit sinds de financiële crisis.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Column Kees de Kort | 'We' willen een statement maken

Er moet een sanctiefonds komen voor bedrijven die de dupe zijn van de handelsoorlog met Rusland, vindt BNR's Kees de Kort. Vandaag maakte Rusland bekend de import van fruit, groenten, vlees, is en zuivel uit onder meer de VS en de EU te boycotten in reactie op eerdere sancties tegen Rusland.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 7 augustus 2014

Russen grappen op Twitter: met sanctielijst in de hand naar de winkel

President Poetin spreekt vanavond het Russische volk toe naar aanleiding van het invoerverbod op voedingsmiddelen uit onder meer de Europese Unie en de VS. Op Twitter worden er door Russen tot nu toe vooral grapjes gemaakt.