Nieuws / Artikelen met het woord

57281 artikelen gevonden. Artikel 20556 tot 20560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Een nieuwe monetaire orde staat recht

Jim Rickards is een van de bekendste nieuwe denkers over ons monetair systeem, dichter bij huis kennen we vooral Willem Middelkoop die een ‘Big Reset’ voorspelt. Samen met Steve Forbes en Elizabeth Ames maken zij de kern uit van een nieuwe manier van denken over onze monetaire toekomst. Vooral over deze laatste twee zal men het over enkele decennia nog hebben. Hun boek ‘How the Destruction of the Dollar Threatens the Global Economy—and What We Can Do About It‘ is dan ook baanbrekend voor onze toekomst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Welke gevolgen heeft de renteverlaging van de ECB?

De ECB heeft de rente verlaagd naar 0,15%, maar wat zijn daar de gevolgen van? U krijgt minder rente op uw spaargeld, maar mogelijk daalt ook de hypotheekrente. Daarnaast heeft de lage rente een gunstig effect op de aandelenmarkt. Lees verder op Marketupdate.

Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Ook België klaagt monsterboete BNP Paribas aan bij Obama

De Verenigde Staten willen BNP Paribas een miljardenboete opleggen omdat de bank landen zoals Soedan en Cuba zou hebben geholpen het Amerikaanse embargo te omzeilen. Volgens de laatste berichten zou de boete meer dan 10 miljard dollar bedragen (7,35 miljard euro). Dat kan voor ons land grote financiële gevolgen hebben, gezien België met een belang van 10,3 procent de grootste aandeelhouder is van de Franse bank.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie Goudprijs erger dan gedacht

De manipulatie van de goudprijs is op veel grote schaal gebeurd dan alleen door handelaar Daniel Plunkett van Barclays, waarvoor de Britse bank met £26 miljoen is beboet.

Dat concludeert de Financial Times na een rondgang onder partijen in de markt. Volgens een handelaar was het beïnvloeden van de goudprijs ‘routine’ en zouden meer banken daarbij betrokken zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Zijn Amerikaanse aandelen duur?

De Amerikaanse aandelenmarkt staat op een all-time high, maar is ze daarmee ook overgewaardeerd geraakt? De koers/winst verhouding suggereert van niet. Deze ligt weliswaar boven het lange termijn gemiddelde, maar beneden het gemiddelde van de afgelopen 25 jaar. In de dotcom bubbel lag de ratio ook veel hoger voor de crash kwam.