Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20556 tot 20560
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Prijsstijging soja nog niet voorbij

De prijs van soja kan nog een aantal manden blijven stijgen, zo concludeert de Rabobank. Hoewel de oogst niet slecht is heeft de VS op het moment van schrijven een relatief kleine voorraad beschikbaar. In combinatie met een aanhoudend grote vraag kan dat tot en met het vierde kwartaal een tekort opleveren. Pas dan komt de nieuwe oogst op de markt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Een belangrijke week voor Amerika

We zijn inmiddels op de tweede handelsdag aangekomen van deze week. In Amerika zal deze week wat korter zijn in verband met een feestdag op vrijdag. Ook op donderdag zullen de beurzen daar al wat eerder gaan sluiten. Desondanks is deze week bijzonder belangrijk voor Amerika. De Amerikaanse economie zal moeten bewijzen dat het inderdaad aan de betere hand is.

Dit kan de Amerikaanse economie laten zien door middel van de vele belangrijke macrocijfers die we in deze dagen uit Amerika zullen ontvangen. Vooral de donderdag belooft een spectaculaire dag te worden met onder andere het werkloosheidscijfer. Maar ook Europa heeft een aandeel in deze spectaculaire dag.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

'Deutsche Bank schrapt zeshonderd Nederlandse banen'

Deutsche Bank schrapt nog dit jaar zeshonderd banen in Nederland, oftewel veertig procent van het personeelsbestand. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

EU kan zichzelf redden door Oekraïne te redden

Zakenman en filantroop George Soros ging gisterenavond in de Brusselse Bozar in debat met Europees president Herman Van Rompuy en de voormalige Franse minister van Financiën Pierre Moscovici, die getipt wordt als Europees commissaris. Soros denkt dat Europa met projectobligaties en kwantitatieve versoepeling de groei terug kan aanzwengelen. Maar ook in Oekraïne ligt volgens de econoom een belangrijke uitdaging.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 1 juli 2014

Hedgefondsen gaan long op Goud

Hedgefondsen en andere investeerders blijken sinds kort long te gaan op goud. De goudprijs steeg de afgelopen 3 weken tot boven de $1300 per troy ounce. Investeerders hebben een record aantal ounces toegevoegd aan hun long posities. Volgens de gegevens van de Commodity Future Trading Commission bleek dat de shortposities daalde met 25.000 contracten in de weel tot 24 juni. Investeerders in goud zoals Hedgefondsen en andere beheerders van vermogen, hebben eenzelfde hoeveelheid contracten aan hun long-positie toegevoegd. Zij zetten in op een stijging van de goudprijs. De posities komen neer op 61% long, oftewel 47.784 contracten (4,8 miljoen ounces long).