Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 20556 tot 20560
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Raakt de stierenmarkt uitgeput?

Na een lange fase van stijgende aandelenkoersen volgde er de afgelopen weken een correctie. Is dit een kleine dip in de weg naar boven of is dit het begin van een grote correctie? Lees de analyse van Cor Wijtvliet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

De Amerikanen zijn gedoemd om armer te worden

De Amerikaanse economie is aan de betere hand maar dat lijkt vooral een zaak te zijn van cijfertjes die op een papier worden afgedrukt. Want in de praktijk voelt Joe Sixpack weinig of niets van die verbetering. Steeds meer Amerikanen hebben het gevoel dat ze achteruit in plaats van vooruit gaan. En dat belooft niet veel goeds.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Dit is waarom u zich geen zorgen moet maken als de markt even daalt

Eind juli daalde de Amerikaanse S&P 500 met 3,8 %, kleinere aandelen zoals de Russell 2000 kreeg een tik van 9 % te verwerken. We zijn nog niet op het droge, maar de rally van de laatste dagen doet weer vermoeden dat de daling niet meer was dan een daling en volgens Alasdair Macleod is dit perfect te verklaren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Russische boycot raakt Nederlandse export nauwelijks

Dit betreft voor 91 procent aan exportproducten die in Nederland zijn geproduceerd en waar relatief veel aan wordt verdiend.

Van de totale export naar Rusland is 60 procent op eigen bodem gemaakt, de rest is wederuitvoer. Daarbij worden producten niet in Nederland gemaakt, maar geïmporteerd. Daar wordt een stuk minder aan verdiend. Als de wederuitvoer niet wordt meegerekend, is het aandeel geboycotte goederen niet 0,1, maar 0,2 procent uit van de totale uitvoer.     

[...]

Het Russische deel bestaat dus uit minder dan 2 procent van de totale export, waardoor Rusland de elfde plaats inneemt op de lijst van voor Nederland belangrijkste exportlanden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 12 augustus 2014

Zijn er opnieuw problemen bij de banken op komst?

In de sector van de banken heerst momenteel een relatieve windstilte. Alles staat momenteel in het teken van de stress tests die de Europese banken in november zullen moeten ondergaan. Die stress tests zullen ongetwijfeld aangeven dat enkele banken door het ijs zakken. Kwestie van niet aan geloofwaardigheid in te boeten.

Maar anderzijds is de situatie van de Europese banken weinig florissant. Onderhuids broeit er van alles. De bankiers beseffen maar al te goed dat er niet veel meer mis kan gaan alvorens de miserie opnieuw begint. Een nieuwe crisis in de sector van de banken kan de wereld momenteel missen als kiespijn.