Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 20561 tot 20565
Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Litouwen in de eurozone: wat gaan we binnenhalen? (1)

Welkom in de eurozone, Litouwen! De kogel is door de kerk, het Baltische land mag begin volgend jaar de eenheidsmunt invoeren. Omdat de eurozone ook een bankenunie is, krijgen we er wat Litouwse bankiers (en hun schulden) bij. Net als bij Letland hebben sommige daarvan een penetrant geurtje. Daarom gaan we de komende weken kennis met ze maken. We beginnen met Raimondas Baranauskas (1) en Vladimir Antonov (2). Sorry, wie?

[...]

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Er zit een luchtje aan die bankencrisis in Bulgarije (2)

Terug naar Bulgarije, mogelijk het meest corrupte land van Europa. Dat heeft wel een mooi voordeel, wat men distress cost of capital noemt. Buitenlandse partijen zijn dan te huiverig om veel uit te lenen. Dat houdt de staatsschuld laag en de buffers van Bulgaarse banken lekker hoog. Die zijn mogelijk de gezondste van de EU. Toch was Bulgarije het toneel van de meest recente bank run van het Europese continent. Hoe is dat nu mogelijk?

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Azië is nu de miljonairsfabriek van de wereld

Noord-Amerika kent nog altijd de grootste concentratie dollarmiljonairs van de hele wereld, maar zal die positie op korte termijn aan Azië moeten afstaan. Dat blijkt uit een rapport van consulent Capgemini en vermogensbeheerder RBC Wealth Management. Opgemerkt wordt dat de rijkdom in de regio Asia-Pacific het voorbije jaar een snellere groei kende dan in de rest van de wereld.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Een 10-stappenplan voor al wie miljonair wil zijn op zijn dertigste

Toen hij 21 was, was salesexpert Grant Cardone blut, maar tegen zijn dertigste was hij miljonair. Hij deelt op Entrepreneur dit tienstappenplan, waarmee je volgens hem hetzelfde kan bereiken:

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Waarom haast niemand woont in de Londense en New-Yorkse luxeappartementen

Luxevastgoed in grote metropolen zoals Londen en New York wordt massaal opgekocht door Oost-Europese, Arabische of Aziatische superrijken, maar de eigendommen worden door hun nieuwe eigenaars niet noodzakelijk voor hun persoonlijke huisvesting gebruikt. Onder meer blijkt dat panden in een aantal van rijkere buurten in New York minstens tien maanden per jaar onbewoond blijven.

[...]