Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 20561 tot 20565
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Rusland aast op Noord-Koreaanse grondstoffen

Rusland wil toegang verkrijgen tot de ontginning van grondstoffen in het voor buitenlanders zeer gesloten Noord-Korea. De kwijtschelding van de Noord-Koreaanse schulden, een erfenis uit het Sovjet-tijdperk, maakt dit mogelijk. Dat meldt de Russische minister voor de Ontwikkeling van het Verre Oosten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Trek niet te snel conclusies: goud is een safe haven

Vorig jaar was het niets dan kommer en kwel op de goudmarkt. De goudprijs ging zwaar onderuit, op jaarbasis werd een troy ounce goud ruim een kwart goedkoper. Goud was uiteraard geen alleenstaand geval, ook andere edele metalen als zilver, platina, palladium, etc. gingen zwaar onderuit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Kostprijs winning goud bedraagt 1,000 tot 1,200 dollar

Door de eerste maanden van dit jaar is de situatie op de goudmarkt grondig gewijzigd. Die wijziging ging niet toevallig gepaard met de terugkeer van de Exchange Traded Fund (ETF) investeerders op de markt. Het waren namelijk zij en niemand anders die vorig jaar aan de basis van de ongeziene uitverkoop bij het goud lagen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Een nieuwe monetaire orde staat recht

Jim Rickards is een van de bekendste nieuwe denkers over ons monetair systeem, dichter bij huis kennen we vooral Willem Middelkoop die een ‘Big Reset’ voorspelt. Samen met Steve Forbes en Elizabeth Ames maken zij de kern uit van een nieuwe manier van denken over onze monetaire toekomst. Vooral over deze laatste twee zal men het over enkele decennia nog hebben. Hun boek ‘How the Destruction of the Dollar Threatens the Global Economy—and What We Can Do About It‘ is dan ook baanbrekend voor onze toekomst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Welke gevolgen heeft de renteverlaging van de ECB?

De ECB heeft de rente verlaagd naar 0,15%, maar wat zijn daar de gevolgen van? U krijgt minder rente op uw spaargeld, maar mogelijk daalt ook de hypotheekrente. Daarnaast heeft de lage rente een gunstig effect op de aandelenmarkt. Lees verder op Marketupdate.