Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20566 tot 20570
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Pas op: de inflatie staat op het punt om te exploderen

Deflatie is het nieuwe toverwoord aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. De voorzitter van de Europese Centrale Bank, Mario Draghi, heeft al meermaals verklaard dat de lage inflatie hem grote zorgen baart. Die lage inflatie kan namelijk makkelijk omslaan in deflatie en dat is iets wat iedereen kost wat kost wil vermijden.

Sommige waarnemers zijn verbaasd dat Draghi nog altijd niets heeft gedaan om het gevaar op deflatie te bestrijden. Tot dus ver heeft hij het alleen bij woorden gehouden, van daden is nog altijd geen sprake. Van overdreven gevaar op inflatie is volgens de Italiaan nog altijd geen sprake. En hij staat in die mening voorlopig niet alleen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Column Kees de Kort | Welke organisatie heeft gelijk?

Traditiegetrouw is de eerste vrijdag van de maand in Amerika de dag voor de officiële werkgelegenheidscijfers. "In de dagen ervoor is er aantal andere organisaties dat verwachtingen op tafel legt. Gisteren drie organisaties: dat varieerde van heel, heel positief tot een stuk voorzichtiger", weet BNR's Kees de Kort.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Hedge funds verwachten meer geweld in Irak

De opmars van ISIS laat ook de financiële markten niet onberoerd. De olieprijs is de laatste tijd fors gestegen, wat volgens Cor Wijtvliet samenhangt met de toenemende dreiging van de rebellen. Grote bedrijven als Exxon en BP, die olie-installaties hebben in het zuiden van Irak, zouden al personeel geëvacueerd hebben. Volgens Wijtvliet zit er een angstpremie van $5 tot $10 per vat in de olieprijs verwerkt.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

Waarom korter werken en eerder stoppen geen banen oplevert

De vakbonden willen de (jeugd)werkloosheid te lijf door ouderen minder te laten werken en de aow-leeftijd niet verder te verhogen. Dat is misschien leuk voor de oudere vakbondsleden, jongeren hebben er helemaal niets aan. Het levert namelijk geen banen op, schrijft Z24′s Thijs Peters.

Het klinkt heel erg logisch. Doordat ouderen langer door moeten werken, is er minder ruimte op de arbeidsmarkt voor jongeren. De (jeugd)werkloosheid kun je dus te lijf door ouderen minder te laten werken en op tijd met pensioen te sturen. Probleem opgelost.

Was het maar zo  simpel als de bonden het voorstellen. Helaas. [...]

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 3 juli 2014

'Bijna 10 procent meer huur in 2 jaar tijd'

Huurders betalen in 2 jaar tijd gemiddeld bijna 10 procent meer huur, stelt de Woonbond op basis van een eigen analyse.