Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 20566 tot 20570
Bron: blogspot.nl
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

123 miljoen mensen in EU onder armoedegrens

Tegelijkertijd verhoogt de politiek de belastingen en worden de bestaande sociale voorzieningen stap voor stap afgebroken. Het gevolg: hand over hand toenemende armoede. Sinds het uitbreken van de crisis in 2008 zijn er alleen al 800.000 arme kinderen bijgekomen. De bijna 123 miljoen die nu onder de armoedegrens leven –7 miljoen meer dan in 2008- vormen ongeveer een kwart van de bevolking in de EU.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

Dit is waarom de goudprijs niet meer zal herstellen

De laatste 30 maanden presteren aandelen al beter dan goud. Na een val van 30 % vorig jaar staat de goudprijs vandaag nog enkele procenten hoger dan in het begin van het jaar, goudmijnaandelen staan na een klap van 55 % nog zo’n 14 % hoger dan in het begin van het jaar. Maar het herstel stokt al enkele maanden. De kritische weerstand van goud is $ 1.180 en het ziet er naar uit dat we nog naar dit niveau gaan. Barry Ritholz ziet de goudprijs dan ook niet meer herstellen om de volgende redenen:

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

Het sentiment pleit in het voordeel van de goudprijs

Bij het begin van dit jaar heeft zich plots een omslag voorgedaan op de goudmarkt. Vorig jaar hing er een dik rookgordijn over de goudmarkt. Die stond namelijk in vuur en vlam, want de goudprijs werd ongenadig afgestraft. Wat er precies is gebeurd blijft vooralsnog onduidelijk. De kans is groot dat er sprake was van manipulatie.

Bron: bouw-instituut.nl
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

NRC: woningcorporaties schrappen duizenden banen

Vele duizenden banen verdwijnen de komende jaren bij woningbouwcorporaties. Een gedeelte daarvan zelfs gedwongen. Dat meldt het NRC Handelsblad op basis van een enquête die het heeft uitgevoerd. Vandaag is overigens de parlementaire enquête naar misstanden bij woningcorporaties begonnen.

Bron: ohln.nl
Geplaatst: woensdag 4 juni 2014

'Werkloosheid aanpakken door grenzen te openen'

De relatief hoge werkloosheid in vooral de grensregio’s met Duitsland zou voor een groot deel kunnen worden opgelost als de grensbarrières worden geslecht. De administratieve regelingen om te werken in het buitenland zijn nog steeds te ingewikkeld om ook over de grens aan de slag te gaan. In die zin is er nog steeds geen Europese Unie voor de burgers.