Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20586 tot 20590
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Spanje en Italië kunnen goedkoper geld lenen dan de US

Keren we even terug in de tijd, meer bepaald naar de lente van 2012. Op dat moment leek het vonnis van de euro te worden voltrokken. De speculanten hadden de Eurozone in de tang genomen door op grote schaal short te gaan in obligaties uitgegeven door landen uit de Europese periferie. Het leek slechts een kwestie van tijd alvorens het lot van de euro bezegeld zou zijn.

Dat was echter buiten de waard gerekend en de naam van die waard was in dit geval Mario Draghi. De president van de Europese centrale bank pakte met een bijzonder drieste verklaring uit waarin hij de oorlog verklaarde aan iedereen die zou proberen om de toekomst van de euro in gevaar te brengen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Het IMF leidt ons naar een economische catastrofe

Op de meeting van het International Monetary Fund, het IMF houdt traditioneel elk voorjaar zo’n vergadering, vielen nogal wat optimistische klanken te horen. Er weerklonken weliswaar een paar waarschuwingen, bijvoorbeeld wat betreft de problemen met iets wat op bubbles zou kunnen lijken in sommige segmenten van de markt, maar eigenlijk waren de klachten vaak onduidelijk geformuleerd.

Iemand kwam een verhaal afsteken over banken die tot over de oren in de schulden steken maar dat verhaal is eigenlijk niet nieuw en er werd dus relatief gezien weinig aandacht aan besteed. Blijkbaar zal het probleem van de schulden bij de banken zichzelf oplossen als we maar voldoende geduld opbrengen.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Canadese munthuis verkoopt kwart meer zilveren munten

De Royal Canadian Mint (RCM) zag de verkoop van zilveren Maple Leaf munten in het eerste kwartaal van dit jaar met 24,2% stijgen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Werden er in de eerste drie maanden van vorig jaar 6,6 miljoen zilveren munten verkocht, in dezelfde periode van dit jaar waren dat er maar liefst 8,2 miljoen. De verkoop trok niet alleen aan in de Verenigde Staten en Europa, maar ook in Zuidoost Azië.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Goud en olie hebben meer met elkaar te maken dan je zou denken

Goud en olie hebben redelijk wat met elkaar te maken. Wat vele mensen echter niet weten is dat de Arabische landen vroeger goud wilden hebben in ruil voor hun olie. Nu moeten de OPEC-landen andere manieren zoeken om goud te ruilen voor hun olie. Zij weten als geen ander dat de oliebronnen niet eeuwig blijven bestaan. Als de oliebronnen opdrogen, moeten ze iets anders in de plaats hebben om hun welvaart te bewaren. Amerikaanse dollars zullen hun koopkracht niet intact houden, maar goud wel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Verder neerwaarts risico voor goud en zilver

Louise Yamada is een van de meest vooraanstaande onafhankelijke technische analisten. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring en werd al 4 keer “Institutional Investor” van het jaar. Volgens Louise Yamada kan de goudprijs nog verder dalen, net als de zilverprijs en goudmijnaandelen. Het momentem is opnieuw zeer negatief, aldus Gold Silver Worlds.

De goudprijs vertoefde in april en mei tussen een smalle bandbreedte. Deze werd neerwaarts doorbroken waardoor het nu terug in een dalende trendlijn sinds 2012 zit. De kans is nu groot dat de onderkant van de trading range tussen $ 1.200 en $ 1.400 getest zal worden. Deze trading range gaat ondertussen al 2 jaar mee. Als $ 1.200 niet kan standhouden is $ 1.100 de volgende weerstand.