Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20591 tot 20595
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Koffieprijs kan verder stijgen door droogte

De koffieprijs kan nog verder stijgen, zo schrijft Cor Wijtvliet in zijn nieuwste column. Aanleiding daarvoor is de droogte in Brazilië, die ook effect begint te krijgen op de volgende oogst. De prijs van koffie zal langdurig op een hoger niveau blijven. In februari steeg de koffieprijs met bijna 50%.

Bron: jobat.be
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

De 32 ergste landen om in te werken

Uit de ITUC Global Rights Index, waarmee men wil aanduiden hoe goed het in een land is voor werknemers, blijkt dat onder meer de Centraal-Afrikaanse Republiek, Libië en Oekraïne de landen zijn waar het respect voor de rechten van de werknemers het laagst is. Maar ook Griekenland en Turkije doen het barslecht.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Fysieke goudvraag ook volgens Bloomberg groter dan de mijnbouwproductie

In een jaar waarin de goudprijs sterk daalde, is de fysieke vraag naar het edelmetaal gestegen tot recordhoogte, en ook Bloomberg ziet nu dat deze vraag groter is dan de totale mijnbouwproductie. De vorig jaar gepubliceerde cijfers van een aantal toonaangevende instituten waaruit geen spoor van tekorten bleken,  kregen scherpe kritiek. Uitpluiswerk van Sprott toonde het tekort al eerder aan, en dit heeft nu opvolging gekregen door een gerenommeerde partij. Volgens Bloomberg is de huidige vraag 0,56 miljoen ounces per maand groter dan het aanbod.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Ook de Amerikaanse inflatie is gevaarlijk laag

Een paar jaar geleden werd overal alarm geslagen over de inflatie. Die inflatie zou voor de deur staan, klaar om een grote ravage aan te richten. Naar de reden waarom er alarm werd geslagen moest niet lang gezocht worden. De centrale banken, op de eerste plaats de Fed, waren gestart met het op grote schaal drukken van geld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Vermogen huishoudens gehalveerd sinds crisis

Het vermogen van Nederlandse huishoudens is tussen 2008 en 2012 met bijna de helft geslonken. Waar een doorsneehuishouden in 2008 51 duizend euro bezat, was dat in 2012 nog 27 duizend euro.