Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20601 tot 20605
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Er dreigen serieuze tekorten op de uraniummarkt

Wie dacht dat beleggers in het goud het moeilijk hadden de laatste jaren, moet eens te rade gaan bij beleggers in uranium. Nadat de prijs voor uranium in 2007 nog op $140 stond, daalde de prijs voor uranium ondertussen tot onder de $30. Dit kan niet zonder gevolgen blijven. Steeds meer uraniumproducenten gooien de handdoek in de ring. Maar in plaats van de focus te leggen op de toekomstige vraag naar uranium, laten we u vandaag eens kennis maken met het dalend aanbod van uranium.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

'Wereldbank moet waken voor neutraliteit'

De Wereldbank moet er voor waken geen partij te kiezen in het conflict tussen Oekraïne en Rusland.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Oekraïne betaalt eerste schijf van gasschuld aan Rusland

Oekraïne heeft een eerste schijf van zijn gasschuld aan Rusland betaald. Het Oekraïense Naftogas heeft 786 miljoen dollar, omgerekend bijna 577 miljoen euro, overgeschreven op de rekening van het Russische Gazprom. Dat heeft de Russische gasreus vandaag laten weten.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Video: De flow van olie en goud

Vlak na de Tweede wereldoorlog produceerde de VS een reeks gouden munten voor Aramco. Het goud was nodig om de levering van olie uit Saoedi-Arabië veilig te stellen, want de oliestaat vond dat ze onvoldoende waarde kreeg voor haar olie, die eerst nog in dollars betaald werd. Door de Tweede Wereldoorlog was de marktprijs van goud veel hoger dan de officiële prijs van $35/oz.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Heeft Amerika de inflatie onder controle?

In het begin van het jaar verschenen er verschillende artikelen op internet dat de kans op deflatie in Amerika ook behoorlijk groot was. Met andere woorden was de inflatie zo laag dat er deflatie kon optreden. Dit was vooral het geval in Europa. En Europa heeft op het huidige moment nog steeds problemen met het onder controle krijgen van de inflatie.

Maar Amerika lijkt sinds het begin van het jaar een bodem te hebben gemaakt wat betreft de inflatie. We noteren inmiddels weer een stukje hoger en de verwachtingen voor de komende maanden is dat de inflatie verder zal stijgen. Hierdoor lijkt de kans op deflatie in Amerika zo goed als nihil te zijn.