Nieuws / Artikelen met het woord

57848 artikelen gevonden. Artikel 20606 tot 20610
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Britse werkloosheid naar laagste niveau in vijf jaar

De werkloosheid in Groot-Brittannië is de afgelopen maanden gedaald tot het laagste niveau in ruim vijf jaar. 

Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Lont in kruidvat: China vindt ‘sporen van olie’ bij eilanden die Vietnam ook claimt

Er zijn ‘sporen van olie en gas’ gevonden door een Chinese oliemaatschappij tijdens boringen bij omstreden eilanden in de Zuid-Chinese Zee.

Olie- en gasproducent China National Petroleum Corp. zegt de gegevens van de boringen te verzamelen en analyseren om daarna over een volgende stap te beslissen, meldde persbureau Xinhua woensdag.

China boort bij de Paracel-eilanden naar olie, maar China en Vietnam bakkeleien al decennia om de zeggenschap over de eilandengroep. Het gaat om een verzameling van zo’n 40 eilandjes, zandbanken en riffen. In het Chinees staan ze bekend als Xisha.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Manipulatie van de markten voor edele metalen voorbij?

In hoeverre worden we op de markten voor edele metalen belogen, bedrogen en bestolen? De vraag stellen is makkelijk maar het antwoord geven een stuk moeilijker. Het staat vast dat de markten voor goud, zilver, etc. ‘gerigd’ worden. Iets of iemand heeft er baat bij dat er kunstmatige koersen op het bord verschijnen.

Op de goudmarkt wordt nog steeds een onderzoek uitgevoerd naar wie zich aan het beïnvloeden van de prijs heeft gewaagd. Deutsche Bank heeft al aangekondigd zijn zetel op de London Bullion Market te zullen verkopen, deze bank zal dus niet meer deelnemen aan de dagelijkse fixing van de goudprijs.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

De allerrijksten zijn nog rijker dan u denkt

De rijkste Belgen zijn nog rijker dan ze zelf beweren. Dat blijkt uit een paper van de Belg Philip Vermeulen, die als econoom werkzaam is bij de Europese Centrale Bank. Zo zouden de één procent rijkste Belgische huishoudens niet 12, maar 17 procent van alle nationale rijkdom bezitten.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 16 juli 2014

Peakoil in Europa: Groot-Brittannië voldoet ook al aan de Kyoto-doelstelling

De Britse olieproduktie (in de Noordzee) is al sinds 1999 aan het dalen. Het Britse verbruik van aardolie piekte in 2005 met 1,806 miljoen vaten per dag. In 2013 was het Britse olieverbruik gedaald tot 1,5 miljoen vaten per dag. Dat is een daling van bijna 17% t.o.v. 2005.