Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20611 tot 20615
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 27 juni 2014

Miljardenfraude met goudleningen in China

De Chinese toezichthouder heeft ontdekt dat er voor miljarden gefraudeerd is met goudleningen. In totaal zouden 25 bedrijven goud hebben ingebracht als onderpand voor leningen, terwijl ze helemaal niet over dat goud beschikten. Volgens de World Gold Council wordt er in China tot duizend ton goud gebruikt als onderpand voor leningen.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: vrijdag 27 juni 2014

Goudstroom van west naar oost zal nog 20 jaar voortduren – China Gold Association

De stroom van goud van het westen naar het oosten zal waarschijnlijk nog 20 jaar duren. Tot die conclusie komen analisten verbonden aan het China Gold Association, het primaire overheidsorgaan dat gemoeid is met goud.

De vraag naar fysiek goud in China is volgens de voorzitter van de Shanghai Gold Exchange over 2013 uitgekomen op 2000 ton, en is daarmee veruit de grootste afnemer ter wereld.  Deze vraag zal nog eens groeien met 25% over de komende vier jaar. De verklaring is simpel. Er is meer goud in het westen dan in het oosten, terwijl de welvaart juist in het oosten veel sneller stijgt. In Azië is de gedachte van goud als veilige haven veel meer onderdeel van de cultuur dan in het westen. Volgens de analisten zal de vraag naar goud in Azië gelijke tred houden met de welvaartsontwikkeling, een ontwikkeling die zeker nog 20 jaar doorgaat. Deze stroom wordt gezien als het herstel van een natuurlijke balans waarmee Azië zijn rechtmatige positie in de wereld inneemt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Bijna alles is overgewaardeerd

Nouriel Roubini, chairman van Roubini Global Economics en professor aan de Stern School of Business at New York University, waarschuwt dat de globale centrale banken de volgende crisis zullen veroorzaken wanneer ze hun monetaire tools blijven gebruiken om de economie te stimuleren. Die aanpak is gedoemd te mislukken, aldus Roubini.

Het belangrijkste risico is dat ze te laat zullen zijn om de uitgang te zoeken. Op die manier zal de moeder van alle bubbles (u merkt het, weeral bubbles) ontstaan. Bijna alles is overgewaardeerd, koopjes zijn nergens meer te vinden. Maar toch gedraagt iedereen alsof het volgende koopje ergens om de hoek ligt te wachten op kopers.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Goud als ultieme vernietiger van schulden

Volgens professor Antal Fekete is goud onmisbaar om de onproductieve schulden van een op krediet gebaseerd geldsysteem op te schonen. Wanneer men schulden aflost met geld verdwijnt deze niet, maar wordt deze slechts overgedragen. Alleen goud kan een grote hoeveelheid onproductieve schuld vereffenen, aldus Fekete.

Bron: knack.be
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Water kan zelfs nog belangrijker worden dan olie voor China

De problemen die China achtervolgen om een wereldeconomie te worden, zijn talrijk. Het land heeft bijvoorbeeld gebrek aan vruchtbare grond om zichzelf te voeden. Chinese bedrijven kopen dan ook overal in de wereld landbouwgrond, onder andere in de Oekraïne en in verschillende Afrikaanse landen.

Maar dan duikt natuurlijk het gegeven op dat het transport van graan en andere landbouwproducten naar het thuisland een kostbare aangelegenheid dreigt te worden. Het probleem van het gebrek aan landbouwgrond zou nog kunnen opgelost worden door het teeltrijp maken van woeste gronden.