Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20611 tot 20615
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

Goud en zilver report (Week 22)

De afgelopen week daalden de prijzen van goud en zilver beide met meer dan 3%. Daarmee komt de goudprijs op het laagste niveau in vier maanden tijd en is zilver weer even goedkoop als in de zomer van 2010. Verder in het nieuws: China koopt minder goud, Oostenrijk laat haar goudvoorraad controleren en juni is historisch gezien een slechte maand voor goud.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

Egyptische aandelenbeurs hard onderuit

De toonaangevende EGX 30-index van de beurs in Caïro verloor 4,2 procent. De handel moest zelfs enige tijd worden stilgelegd. Sinds de belasting op donderdag is bekendgemaakt, is de index bijna 10 procent gedaald. 

Er komt een heffing van 10 procent op de nettowinst die wordt behaald met beleggingsportefeuilles. Ook komt er een vergelijkbare heffing op contante dividenduitkeringen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

Krim volledig overgeschakeld op Russische roebel

De Russische roebel is vanaf vandaag het enige wettelijke betaalmiddel op het geannexeerde schiereiland de Krim. Dat heeft het Russische persbureau ITAR-TASS gemeld. Alle dubbele prijskaartjes zullen uit de winkelrekken verdwijnen en de Oekraïnse grivna krijgt de status van buitenlandse valuta.

Bron: stopthebanksters.eu
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

Schokkend de financiele ineenstorting is begonnen (video history channel)

Via een bekende goud- en zilverspecialist is meer dan schokkende informatie bekend geworden over ons financiële systeem.

Zo schokkend en onthullend dat History Channel het interview met hem uit hun onlangs uitgezonden documentaire heeft geknipt.

Tot aan het begin van de jaren zeventig werden aandelentransacties afgehandeld met fysieke documenten. Overal zag je dan ook in steden als New York boodschappenjongens rondrennen tussen makelaarskantoren, beursgebouwen en banken. Je kocht aandelen, betaalde je bank of makelaar en je kreeg fysieke documenten om aan te tonen dat je de eigenaar was.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 1 juni 2014

Kapitalisme is toe aan groot onderhoud

Bankiers, investeerders en bekende wereldburgers waren afgelopen week in Londen om te praten over het wankelende kapitalisme. Hoe krijgen zij het grote geld beter verdeeld?

Vijf jaar na het uitbreken van de financiële crisis knaagt de twijfel over het kapitalisme echter harder dan ooit

De bijeenkomst was net een slagje anders dan een winderig tentenkamp van Occupy Wall Street op een onaandoenlijk beursplein. Het onderwerp hetzelfde: hoe kan het kapitalisme ten goede komen aan iedereen en niet alleen aan die vermogende bovenlaag? Maar afgelopen dinsdag in Londen geen gesjouw met hete pannen soep tegen een decor van gerafelde spandoeken. In plaats daarvan kwamen de wereldelite, het grootkapitaal en de hoeders van het financiële stelsel eendrachtig samen om te discussiëren over 'inclusive capitalism'. Inclusief een goed diner natuurlijk.