Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20621 tot 20625
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Heeft Amerika de inflatie onder controle?

In het begin van het jaar verschenen er verschillende artikelen op internet dat de kans op deflatie in Amerika ook behoorlijk groot was. Met andere woorden was de inflatie zo laag dat er deflatie kon optreden. Dit was vooral het geval in Europa. En Europa heeft op het huidige moment nog steeds problemen met het onder controle krijgen van de inflatie.

Maar Amerika lijkt sinds het begin van het jaar een bodem te hebben gemaakt wat betreft de inflatie. We noteren inmiddels weer een stukje hoger en de verwachtingen voor de komende maanden is dat de inflatie verder zal stijgen. Hierdoor lijkt de kans op deflatie in Amerika zo goed als nihil te zijn.

Bron: blog.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Britse huizenprijzen ontploffen bijna

In de Verenigd Koninkrijk (VK) zijn de huizenprijzen van april tot mei met bijna 10.000 pond gestegen. Nog nooit eerder is een dergelijke stijging in één maand gemeten in de VK.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Centrale controle Bitcoin

Paul Buitink praat met bekende econoom Sylvester Eijffinger, hoogleraar financiële economie en Jean Monnet hoogleraar Europese financiële economie aan de Universiteit van Tilburg, over Bitcoin. Dit naar aanleiding van 2 artikelen over Bitcoin van Sylvester’s hand die eind vorig jaar in Metro verschenen (1 en 2). Sylvester geeft aan dat het omvallen van Mt Gox heeft aangetoond dat er gebruikers zijn die misbruik van het systeem kunnen maken. Paul geeft aan dat dit niets zegt over het protocol en de gemeenschap sterker is geworden na afloop. Sylvester meent dat er nog te weinig beurzen zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Nederland mag mogelijk van EU-strafbankje

De regering in Den Haag stond vijf jaar onder verscherpt toezicht omdat het tekort door de crisis boven de Europese norm van 3 procent van het bruto binnenlands product was gestegen.

Sinds vorig jaar is Den Haag daarin geslaagd met hervormingen en te bezuinigingen. Voor dit en volgend jaar wordt ook een tekort onder de 3 procent verwacht. Nederland moet nog wel de staatsschuld in stapjes naar beneden brengen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 2 juni 2014

Oostenrijk eist controle op Goudvoorraad in Londen

Week 22 was de week dat Oostenrijk bekend maakte dat het land de goudvoorraad, opgeslagen in Londen, wil laten controleren. Duitsland deed vorig jaar dezelfde mededeling en wilde de goudvoorraad in New York laten controleren. Helaas kregen de Oosterburen geen groen licht op hun verzoek. Hierdoor besloot Duitsland de goudvoorraad deels terug te halen uit New York en Parijs. Amerika gaf vervolgens aan dat het logistiek onmogelijk zou zijn om de terug gevraagde hoeveelheid op korte termijn te verschepen. Sterker Amerika heeft aangegeven er 7 jaar voor nodig te hebben. Er werd een plan opgesteld en binnen 7 jaar zou Duitsland het opgeëiste goud terug krijgen. Het eerste jaar werd er slecht 7 ton van de geplande 50 ton geleverd. Nu Oostenrijk de goudvoorraad in Londen wil laten controleren zou het ons niets verbazen als de Oostenrijkers geen toestemming krijgen voor de controle vanuit Londen.