Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20621 tot 20625
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Krimp Amerikaanse economie grootste ooit zonder recessie

Eerst ging men uit van een groei van 0,1 % van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal, later stelde men dit bij tot – 1 % en uiteindelijk blijkt het – 2,9 % te zijn geweest. Nog nooit kromp de Amerikaanse economie zo sterk in een kwartaal zonder dat de economie in een recessie verkeerde. Een krimp van – 2,9 % en inflatie van ongeveer – 1,1 % betekent dat de reële economie – 4 % kromp op 1 kwartaal!!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Voetbal en politiek in Zuid-Amerika

In Brazilië is niet iedereen blij met het WK voetbal. Er gaan miljoenen naar de bouw van voetbalstadions en de organisatie van het kampioenschap, geld dat de regering ook kon gebruiken om de zorg, het onderwijs en de algehele leefomstandigheden van de Brazilianen te verbeteren. Lees de analyse van Cor Wijtvliet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Technische schade goudprijs hersteld

Ronald-Peter Stoeferle van Incrementum AG produceert ieder jaar een rapport over de goudsector dat dikwijls redelijk juist is in de analyse. Ook dit jaar is er een “In Gold We Trust” Report met een positieve outlook voor goud en nog meer voor goudmijnen, aldus Gold Stock Bull.

Stoeferle en zijn collega Mark Valek zijn niet die analisten die roepen dat goud naar $ 10.000 gaat, ze zijn wel van mening dat goud een monetair metaal is en dat het daarnaar ook beweegt in prijs. Ze zien de evolutie van de goudprijs in globale factoren die bijdragen in de vraag en aanbod van goud als monetair metaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Het verschil tussen de Indische en de Chinese economie

Het is bijlange nog niet zo ver maar de Indische economie heeft het potentieel om de Chinese economie in grootte te overtreffen. Maar al te vaak wordt vergeten dat India evenals China een enorme markt is, een markt die bovendien ten opzichte van de grote buur een fikse achterstand heeft opgelopen.

Wat is het grote verschil tussen de Indische en de Chinese economie? De structuur van de economie is in beide landen grondig verschillend. In India wordt de economische groei vooral gedragen door de landelijke gebieden, zeg maar de gebieden waar de landbouw belangrijk is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Dit goudmijnaandeel kan je kopen zonder na te denken

Goudmijnaandelen zitten in de lift. Na een horrorjaar 2013 leek niemand nog geïnteresseerd in deze aandelen, maar als iedereen zijn aandelen heeft verkocht, kan de prijs nog maar 1 kant op en dat is omhoog. Dat is hetgeen we dit jaar zien en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven want de afkeer was zo groot dat goudmijnaandelen nog maar terug op weg zijn naar een normale waardering.