Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20641 tot 20645
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Iedereen ziet het einde van de Amerikaanse dollar … behalve de VS

“Whoever is winning at the moment will always seem to be invincible.”  – George Orwell. Dit is een perfecte illustratie van de onoverwinnelijkheid die de Amerikanen uitstralen. Nochtans staat de Amerikaanse dollar zwaar onder druk en is het de Amerikaanse elite die daar zelf verantwoordelijk voor is, aldus sovereign man.

De Amerikaanse dollar is de wereld reservemunt. In de Verenigde Staten denken ze dat de status van wereld reservemunt voor eeuwig is. Nochtans kent de geschiedenis al vele wereld reservemunten, aan alles komt een einde – ook aan de status van wereld reservemunt van de Amerikaanse dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Dit is de onvoorstelbare kracht voor beleggers met geduld (veel geduld)

Onderstaande grafiek is er een om boven je bed te hangen. Het bewijst hoe sterk de kracht van geduld kan zijn. Beleggen op lange termijn is zeer lonend, vooral op het einde. Dit is het sneeuwbaleffect dat ook Warren Buffett een van de rijkste mensen ter wereld maakte – aldus the conservative income investor.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

'Over tien jaar werken we nog maar 3 dagen per week'

Over tien jaar moeten we ons als werknemer veel meer zelf verkopen, alsof we een kleine ondernemer zijn. We moeten zelf onze vaardigheden in de etalage zetten en vaker terug naar school om onze kennis te vernieuwen. Wel gaan we minder werken. Nog maar drie dagen in de week, denkt Reinier Castelein, de voorzitter van vakbond De Unie.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Oklahoma maakt goud belastingvrij

De Amerikaanse staat Oklahoma heeft met nieuwe wetgeving een einde gemaakt aan de dubbele belasting op zowel goud als zilver, zo schrijft Tulsaworld . Normaal gesproken betaal je in de VS belasting als je goud of zilver wilt kopen, maar dankzij Senate Bill 862 hoeft dat niet meer in Oklahoma.

Volgens de schrijvers van het wetsvoorstel doet de nieuwe wet twee dingen. Niet alleen vervalt de BTW bij aankoop van goud en zilver, ook vervalt een bepaling die stelt dat het goud aangegeven moet worden bij een geregistreerde bewaarder om vrijgesteld te worden van belastingen. Daardoor was het tot op heden minder aantrekkelijk fysiek goud of zilver in huis te bewaren. Door de nieuwe wet is opslag van edelmetalen niet meer vereist om vrijgesteld te worden van belasting.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

India zal China binnenkort de loef afsteken

Groot, groter, grootst. Volgens sommigen zal de Amerikaanse economie nog voor het einde van dit jaar in omvang overtroffen worden door de Chinese. Die laatste groeit namelijk nog steeds als kool terwijl de groei van de eerste slechts met horten en stoten verloopt. Maar is er nog een outsider op komst.

India zal China binnenkort de loef afsteken qua economische omvang. Dat zal sommige enigszins absurd in de oren klinken, want wie zou nu verwachten dat de Indische economie zo steil in opmars is. De jongste geluiden die ons uit India bereikten waren eerder van het negatieve soort. India mag echter inderdaad niet onderschat worden.