Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 20641 tot 20645
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Dit moet u weten over de noodlijdende Portugese bank

In Portugal verkeert de op één na grootste bank in zwaar weer. Net nu de economie in de eurozone wat lijkt aan te trekken, moet Banco Espirito Santo geld ophalen om de miljardenverliezen op te vangen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Verkoop Zilver daalt

Verkoop Zilver door de US Mint is in de eerste 7 maanden van 2014 gedaald met zo’n 10% ten opzichte van het recordjaar in 2013. In de eerste 7 maanden van dit jaar verkocht het munthuis 26 miljoen Zilveren American Eagles van 1 ounce. In 2013 kwam het aantal in dezelfde periode op een record van 29 miljoen ounces. De zilveren American Eagle is de meest verkochte zilveren munt ter wereld. De verkoop van zilver was in 2013 extreem goed door de scherpe daling in de zilverprijs dat jaar van zo’n 37%.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

De cijfers achter de sell off van gisteren

Wat we gisteren te zien kregen op de Amerikaanse aandelenbeurs is hetgeen ze een sell off noemen. Op geen enkel moment konden de beleggers het hoofd boven water houden. De default in Argentinië, de geopolitieke spanningen en de vrees dat de Fed eerder dan verwacht zijn beleid zal verstrakken woog zwaar op de beurs. De Wall Street Journal zet de cijfers op een rijtje:

317 punten: De daling van 317 punten of 1,9 % was de tweede zwakste handelsdag van het jaar. Op 3 februari daalde de Dow Jones 326 punten en dit was het einde van de correctie.

30 dalers: Alle aandelen van de Dow Jones index sloten de dag in het rood. Coca Cola daalde het minste met minder dan 1 %.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

'Één op drie huizen staat onder water'

Volgens Lucienne van der Geld, juridisch directeur bij Netwerk Notarissen, worden de huidige problemen op de woningmarkt nog “onvoldoende onderkend”. 

"Dat er meer woningen worden verkocht en de prijzen stabiliseren, wil nog niet zeggen dat de crisis achter ons ligt. Je moet ook kijken naar de financiële positie van verkoper en koper", aldus Van der Geld. Volgens haar laat de steekproef zien dat er eerst gedegen onderzoek moeten worden gedaan naar de woningmarkt om conclusies te kunnen trekken.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Vraag naar goud in China in tweede kwartaal gedaald

De Chinese vraag naar goud voor juwelen liet in het tweede kwartaal van dit jaar voor het eerst in acht jaar tijd een daling zien. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers die Thomson Reuters GFMS deze week bekendmaakte. Dit jaar kan de vraag naar gouden sieraden in China tot 20% lager uitvallen dan vorig jaar, aldus het GFMS.