Nieuws / Artikelen met het woord

57649 artikelen gevonden. Artikel 20646 tot 20650
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Globaal aantal miljonairs stijgt meest sinds … dotcom-bubbel

Wie zegt dat quantitative easing niet werkt? Het aantal individuele met een hoog vermogen steeg met bijna 1,8 miljoen het afgelopen jaar. Dit is de sterkste stijging sinds 2000, toeval of niet maar dit was net op het hoogtepunt van de vorige aandelenbubbel. De centrale banken slagen er dus in het vermogen van de ‘happy few’ te laten groeien terwijl de middenklasse verwaarloosd achter blijft, aldus Zerohedge.

Bron:
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Singapore opent nieuwe goudmarkt

Singapore opent vandaag een nieuwe futuresmarkt voor goud, zo bericht Reuters op basis van twee goed ingevoerde bronnen. Met de komst van dit nieuwe handelsplatform voor goud krijgt de Aziatische regio meer invloed in de totstandkoming van de goudprijs. Het goud zal verhandeld worden op de Singapore Exchange. Ook in Hong Kong en in China wil men handel in goudcontracten faciliteren, zodat de regio minder afhankelijk wordt van de goudmarkt in Londen en New York. China heeft de vrijhandelszone van Shanghai aangewezen als locatie voor de goudhandel.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

ECB waarschuwt voor vastgoedbubbel door lage rente

Vitor Constancio van de ECB waarschuwde onlangs voor de schadelijke gevolgen van een langdurig lage rente. zo stelt hij dat de lage rente in sommige Europese landen kan leiden tot een bubbel in vastgoed. Centrale banken, waaronder de ECB, verlaagden na de crisis de rente naar een historisch dieptepunt in ene poging de economie aan te jagen.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Singapore opent nieuwe goudmarkt

Singapore heeft vandaag een nieuwe futuresmarkt voor goud geopend. Met dit nieuwe handelsplatform krijgt Azië mogelijk meer invloed in de totstandkoming van de goudprijs. Tot op heden wordt de prijs bepaald in de VS en in Londen, waar het meeste goud op papier verhandeld wordt. Dat terwijl de meeste fysieke goudhandel in Azië plaatsvindt.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 25 juni 2014

Koning wil nauwere banden met Polen

Nederland wil de banden met de ''aantrekkelijke partner'' Polen ''graag nog nauwer'' aanhalen. Dat zei koning Willem-Alexander woensdagmorgen in het Nationaal Stadion van Warschau.