Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 20646 tot 20650
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Is een beurscrash aanstaande?

De bullmarket op de Amerikaanse aandelenmarkt duurt nu al vijf jaar en heeft beleggers geen windeieren gelegd. Maar hoe ver kan de beurs nog stijgen? De volgende grafieken van STA Wealth Management laten zien dat het risico op een correctie steeds groter wordt. De lage volatiliteit suggereert een stilte voor de storm...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Een dubbele bodem bij de goudprijs

De goudprijs bleef de afgelopen weken vooral erg stil liggen. Dit had waarschijnlijk te maken met de onzekerheden wat betreft de afzetmarkt van het goud. De Chinese goudverkopen vielen iets tegen en ook in India hadden ze te maken met een goudverbod. Dit verbod is inmiddels zo goed als opgeheven door de regering en daardoor lijkt de weg open te zijn voor het goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Rusland zal zeker niet in een economisch gat duiken

Moeten we u Matthew Lynn nog voorstellen? Hij is een financieel journalist die schrijft vanuit Londen maar ook op Amerikaanse websites veelvuldig aanwezig is. Hij heeft echter veel meer pijlen op zijn boog. Lynn is ook de auteur van “Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis” en als klap op de vuurpijl schrijft hij ook thrillers onder de naam Matt Lynn.

Die Matt Lynn staat op financieel vlak bekend om zijn gedurfde uitspraken. Rusland zal zeker niet in een economisch gat duiken, zeg dat Matthew Lynn het heeft gezegd. Daarmee gaat hij regelrecht in tegen de uitspraken van een aantal waarnemers die durven te stellen dat Rusland nog maar een klein duwtje nodig heeft om in een afgrond te belanden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Belgische overheidsschuld stijgt plots met 16 miljard

Omdat Europa ons verplicht de schuld van de regionale socialehuisvestingsmaatschappijen op te nemen in de officiële schuld, stijgt de Belgische overheidsschuld met 16 miljard euro tot boven 400 miljard euro. Dat schrijven De Tijd en L'Echo vandaag na uitspraken van Claude Modart van de Nationale Bank gisteren tijdens een seminarie.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 27 mei 2014

Fixing manipulatie

Goud noteert nog immer in de bijna vertrouwde bandbreedte tussen $ 1320 en $ 1280. De economische data blijven naast de geopolitieke spanningen de richting bepalen. Het lijkt erop dat  de eerstgenoemde meer doorweegt in de koers.

[...]