Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 20651 tot 20655
Bron: z24.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Leegstand kantoren en winkels: waarom crisis nog lang niet over is

De Nederlandse economie krabbelt voorzichtig op, maar dat betekent niet dat de enorme leegstand van winkels en kantoren zomaar kan worden weggewerkt.

De leegstand van winkels en kantoren is vorig jaar opnieuw toegenomen, in beide gevallen met 1 procentpunt. Dat blijkt uit een dinsdag verschenen rapport van Planbureau voor de Leefomgeving ( PBL).

Van het vloeroppervlak kantoren stond begin dit jaar 17 procent leeg, tegen 16 procent een jaar eerder. Bij de detailhandel is inmiddels 9 procent van de vierkante meters niet in gebruik. Begin 2013 was dat 8 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Opnieuw meer leegstand winkels en kantoren

De leegstand van winkels en kantoren is vorig jaar opnieuw toegenomen, in beide gevallen met 1 procentpunt. 

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

China en Verenigd Koninkrijk zetten dollar overboord

China en het Verenigd Koninkrijk hebben een overeenkomst bereikt om voor onderlinge handel elkaars valuta te gebruiken. In plaats van Amerikaanse dollars zal men voortaan Britse ponden en Chinese yuan gaan gebruiken. China heeft met steeds meer handelspartners afspraken gemaakt om de dollar overbodig te maken als handelsmunt. Een belangrijke ontwikkeling.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Duitsland zet repatriëring goudvoorraad niet stil

Op verschillende blogs wordt geschreven dat Duitsland de repatriëring van goud uit de VS heeft stopgezet. Men baseert zich op een artikel van Bloomberg met een suggestieve titel. Maar feitelijk klopt het verhaal niet. Duitsland zal gewoon goud blijven terughalen uit de VS. In 2020 moet 300 ton goud zijn overgebracht van de NY Fed naar de Bundesbank in Frankfurt. Duitsland haalt tevens goud terug uit Parijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Hervorming Japanse economie nog in de kinderschoenen

De Japanse premier Shinzo Abe heeft met een gewaagd stimuleringsprogramma een einde te maken aan een lange periode van deflatie en zwakke economische groei. Die doelstellingen zijn behaald, maar daarmee is het beleid nog geen succes. Daarvoor zijn fundamentele economische hervormingen nodig. Hebben de voorgestelde maatregelen wel zin? Een analyse van Cor Wijtvliet.