Nieuws / Artikelen met het woord

58135 artikelen gevonden. Artikel 20651 tot 20655
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Vraag naar goud in China in tweede kwartaal gedaald

Voor het eerst in acht jaar tijd is de vraag naar gouden juwelen in China gedaald. De daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar is niet verwonderlijk, aangezien de vraag naar fysiek goud toen explodeerde als gevolg van de dalende goudprijs. Dit jaar zijn Chinezen wat terughoudender met het kopen van goud, omdat de prijs weer wat is opgelopen en omdat de yuan wat verzwakt is.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Goudprijs stijgt naar recordniveau in Argentinië

In een jaar tijd is de waarde van de Argentijnse peso bijna gehalveerd ten opzichte van de dollar, waardoor het land in grote problemen is gekomen. Deze week slaagde de regering van Argentinië er niet in de rente te betalen over $13 miljard aan dollarleningen, waarmee het land officieel in ‘default’ is gegaan.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Goud wordt de hoeksteen van onze welvaartsbescherming

Mark O’Byrne van GoldCore windt er geen doekjes om. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan de voorbereiding van een nieuw financieel systeem. Het oude systeem is namelijk verrot tot in zijn diepste vezels, het heeft slechts een klein duwtje nodig alvorens volledig om te vallen. Het lijkt slechts een kwestie van tijd alvorens dit zal gebeuren.

Bij de bail in van Cyprus maakten we kennis met dit nieuwe woord. Voordien was bail out het modewoord, landen in de knoei werden gered door externe hulp, meer bepaald in de vorm van een troika, bestaande uit het International Monetary Fund, de Europese Unie en de Europese centrale bank. Landen in nooit kregen van dit trio hulp wanneer het nodig was.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Goudprijs stijgt naar recordniveau in Argentinië

In dollars is de goudprijs vanaf het recordniveau van 2011 met meer dan 30% gedaald, maar in Argentinie ziet men de goudprijs alleen maar stijgen. Uitgedrukt in pesos steeg de goudprijs dit jaar al met ongeveer 40%. Goud beschermt tegen de waardedaling van valuta.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

"Elk krediet gebaseerd geldsysteem is een piramidespel"

Een geldsysteem op basis van krediet heeft een beperkte levensduur. Dat komt omdat de rente die we aan de bank terugbetalen nooit in omloop is gebracht. Het wordt onttrokken van de bestaande geldhoeveelheid, die nooit groot genoeg is om alle schulden met rente af te lossen. Het geldsysteem heeft kredietgroei nodig, maar wordt tegelijkertijd om zeep geholpen door kredietgroei.