Nieuws / Artikelen met het woord

58124 artikelen gevonden. Artikel 20661 tot 20665
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Italië en Frankrijk hebben nog genoeg problemen

Het herstel in de Eurozone gaat minder snel dan vooraf werd gedacht. Vooral Italië en Frankrijk hebben het zichtbaar moeilijk om de strenge hervormingen van de ECB op te volgen. In het bijzonder is Frankrijk erg negatief geworden over deze strenge hervormingen.

De Europese centrale bank (ECB) heeft haar handen vol aan de Eurozonelanden die het beleid niet kunnen naleven. Ook Griekenland toont nog geen tekenen van een echt herstel. De werkloosheid is bijvoorbeeld nog steeds torenhoog, om nog maar te zwijgen over de jeugdwerkloosheid.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Lukoil trekt zich terug uit Oekraïne

KIEV (ANP) - De Russische oliemaatschappij Lukoil trekt zich terug uit Oekraïne. Het concern meldde donderdag dat het alle benzinestations en olieopslagpunten in het land overdoet aan het Oostenrijkse AMIC Energy Management. Het Russische bedrijf had in totaal 240 benzinestations en zes tankinstallaties in het land in bezit.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Rusland en India gaan in eigen valuta handelen

De centrale banken van Rusland en India willen dat de handel tussen beide landen in de toekomst in Russische roebels en Indiase roepies wordt afgerekend. Op dit moment wordt de Amerikaanse dollar nog het meest gebruikt, maar daar willen de twee BRICS-landen verandering in brengen.

Bron: z24.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Zo omzeilen Amerikaanse bedrijven het exportverbod op olie

Een olietanker met aan boord 400.000 vaten ruwe olie ter waarde van 40 miljoen dollar is onderweg van Texas naar Zuid-Korea. Het is voor het eerst sinds de de jaren zeventig dat de VS weer olie exporteert. 

Vier decennia lang was het voor Amerikaanse oliebedrijven onmogelijk om olie uit te voeren, uitgezonderd misschien naar Canada. Alleen export van eindproducten zoals diesel en benzine was wel toegestaan.

De exportverbod werd ingevoerd in 1975 naar aanleiding van de de olieboycot door Arabische landen in 1973.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 juli 2014

Paul Craig Roberts: "CIA en Amerikaanse regering hebben crisis Oekraïne veroorzaakt"

Volgens Paul Craig Roberts heeft de Amerikaanse overheid een belangrijke rol gespeeld in het destabiliseren van Oekraïne. De Amerikanen willen er een raketschild plaatsen aan de grens met Rusland en zouden belang hebben bij een succesvolle staatsgreep.