Nieuws / Artikelen met het woord

57628 artikelen gevonden. Artikel 20661 tot 20665
Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Column Kees de Kort | Draghi kon zijn mond weer niet houden

Draghi herhaalde in een interview met de Telegraaf dat de rente nog een lange tijd zeer laag blijft. Maar wat zijn de gevolgen daarvan? BNR's macro-econoom Kees de Kort ziet het somber in.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Is olie de reden voor de stijging van de goudprijs?

Een vijf jaar oude link tussen olie en de goudprijs kwam recent ten einde. De stijgende vraag naar energie en de onverschilligheid ten opzichte van goud zorgde er voor dat de correlatie tussen olie en goud voor het eerst sinds 2009 negatief werd. De spanningen rond Irak deden de correlatie terug toenemen, maar het bleef negatief. Mogelijk is de explosie van de goudprijs op donderdag daar een gevolg van.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

20 redenen waarom de berenmarkt in goud deze zomer eindigt

Jim Sinclair van JSMineset  is er heilig van overtuigd dat de berenmarkt in goud deze zomer eindigt. Hij ziet hiervoor 20 redenen, nieuwe en oude die staan als een huis. Zowel de fundamenten als de technische factoren nemen een vlucht om het bezit van goud meer dan te rechtvaardigen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Bitcoin krijgt hulp van Apple

En ook Apple geeft Bitcoin de mogelijkheid om zich op de Apple Store te ontplooien. Zo zijn er verschillen applications (apps) beschikbaar die het mogelijk maken om in uw Bitcoin portemonnee te kijken. Ook lijken er plannen te zijn om zelfs met deze Bitcoin via de Apple Store te gaan betalen. Maar dit is overigens nog niet door Apple zelf bevestigd.

Al deze ontwikkelingen zorgen er voor dat de Bitcoin steeds populairder wordt. Sommige mensen waren nog niet bekend met deze virtuele munt, maar door al deze positieve ontwikkelingen is het goed mogelijk dat steeds meer mensen met de Bitcoin in contact komen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 23 juni 2014

Is chartaal geld schuldvrij geld?

Veel mensen denken nog steeds dat commerciële banken spaargeld van spaarders gebruiken om dit vervolgens uit te kunnen lenen aan anderen en van het renteverschil leven. De realiteit is dat commerciële banken het uitgeleende geld creëren uit het niets:

Vrijwel al het geld wat circuleert in de economie is op deze manier gecreëerd door commerciële banken. Munten en bankbiljetten vormen slechts een klein gedeelte van de geldhoeveelheid. Deze worden echter niet door commerciële banken gecreëerd, maar door andere partijen: