Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 20661 tot 20665
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

'Gasschuld Oekraïne dreigt flink op te lopen'

Als Oekraïne niets doet, zal de schuld van het land aan het Russische staatsgasbedrijf Gazprom rond 7 juni zijn opgelopen tot 5,2 miljard dollar (3,8 miljard euro). 

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Column Kees de Kort | Verschil tussen economie en beurs

Nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie. Beleggers smullen ervan, maar of dat terecht is.. BNR’s Kees de Kort gelooft er niet zo in.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

'Europese afhankelijkheid van Russisch gas moet stoppen'

De Europese Commissie wil met een hele lijst maatregelen de Europese afhankelijkheid van Russisch gas verminderen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Twee Belgen naar conferentie voor machtigste mensen ter wereld

In de Deense hoofdstad Kopenhagen gaat morgen de 62ste editie van de Bilderbergconferentie van start, een bijeenkomst van enkele van de machtigste mensen ter wereld. Ongeveer 140 deelnemers uit 22 Europese en Noord-Amerikaanse landen hebben hun aanwezigheid bevestigd. Onder hen twee Belgen: Etienne Davignon, minister van Staat en voormalig voorzitter van de conferentie, en Thomas Leysen, voorzitter van KBC.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 28 mei 2014

Bretton Woods, de petrodollar en The Big Reset

Zowel bij de Eerste Wereldoorlog als bij de Tweede Wereldoorlog begon Amerika pas mee te vechten aan het einde van beide oorlogen. Tijdens beide periodes exporteerde Amerika dan ook allerlei grondstoffen die de oorlogvoerende landen nodig hadden voor hun wapenindustrie. Al deze landen betaalden Amerika met goud aangezien er nog sprake was van een goudstandaard voor de internationale handel. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bezat Amerika 2/3 van al het goud op de wereld en werd er besloten om over te gaan op een nieuw internationaal geldsysteem, het Bretton Woods systeem.