Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 20671 tot 20675
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Column Kees de Kort | Met Portugese neus op de feiten gedrukt

Er is onrust ontstaan over de Portugese bank Espirito Santo, weet BNR's Kees de Kort. "Dat zegt natuurlijk helemaal niemand wat en dat is ook wel terecht. Die bank is onderdeel van een conglomeraat, waar een heleboel bedrijven in zitten. En een van die bedrijven daar is in de problemen aan het komen."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Maakt het westen zich op voor een laatste veldslag in het fiat munt systeem ?

Er heerst plots globaal pankiek over problemen in de Europese banksector. Een van Portugals grootste banken staat onder financiële stress, het is game over bij de Oostenrijkse Hypo Alpe Bank en de Erste Bank staat onder druk door verliezen op hypotheek leningen in Zwitserse Frank aan Hongarije en Roemenië, aldus King World News.

Deutsche bank die een ‘leverage’ heeft van 50 krijgt het moeilijk en Zweedse banken lenen meer een der welke andere banken in Europa in verhouding tot hun bbp. De Europese banksector reflecteert niet de slechte schulden waar de banken mee te kampen hebben en dan hebben we het niet alleen over de perifere landen maar ook in Frankrijk.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Het grote probleem van de Eurozone

De Eurozone heeft nog steeds last van veel problemen. U zult zich wellicht afvragen waarom dit niet terug te zien is in de koersen. Deze vraag is niet zo gemakkelijk te beantwoorden. Vaak zeggen analisten dat de aandelenmarkten een aantal jaren vooruit loopt op de echte economie. Dat is in het geval van de Eurozone dan maar te hopen.

Want het ziet er op dit moment helemaal niet zo goed uit in de Eurozone. De ECB was eerder dit jaar gedwongen om de rente te verlagen. Dit was overigens tot groot ongenoegen van de Europese spaarders. Zij voelen zich alleen maar bedreigd door de ECB.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 juli 2014

Goud moet $ 1.350 slopen om definitief op het juiste spoor te zitten

Goud wordt dikwijls aanzien als een indekking tegen inflatie. Het huidige beleid van lage rente zou inflatie in de hand moeten werken, maar tot op heden is inflatie uitgebleven. Toch zegt Value Walk dat ZIRP en QE de goudprijs hoger zal sturen de komende jaren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 10 juli 2014

Wat moet je bezitten als de dollar sterft ?

Eerder op de dag hadden we het over de 3 mogelijke scenario’s waarbij de dollar sterft al wereld reservemunt. Dit dag is onvermijdelijk. Maar nog belangrijker dan de vraag “Wanneer sterft de dollar als wereld reservemunt ?” is de vraag “Wat moeten we doen als de dollar sterft als wereldreservemunt ?”. Omdat de dood van de dollar voort kan vloeien uit verschillende scenario’s die op voorhand niet te voorspellen zijn, is het best om een zo goed mogelijke spreiding aan te houden, DailyWealth: