EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
52
kliks
40
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20676 tot 20680
Geplaatst op: vrijdag 22 augustus 2014

Oekraïne stevent af op energiecrisis

De nieuwe regering van Oekraïne krijgt te maken met een zware economische crisis. Door de burgeroorlog is in het oosten van Oekraïne infrastructuur (bruggen en spoorlijnen) beschadigd en stokt de winning van steenkool. Dit heeft grote gevolgen voor de elektriciteitscentrales, die op steenkool draaien.

De keuze om militair op te treden tegen de separatisten in het oosten, leidde ertoe dat de winning van steenkool gedeeltelijk of geheel stil kwam te liggen. In Oekraïne komt 90% van alle steenkool uit de Donbas-regio in het oosten. In dat gebied werken bijna 500.000 mensen in de steenkool-winning.

Lees verder op wordpress.com
Geplaatst op: vrijdag 22 augustus 2014

Referendum Zwitserse Goud op 30 november 2014

Het referendum beoogt drie aspecten omtrent het goud van de Centrale Bank van Zwitserland. Het eerste aspect betreft de repatriëring van het Zwitserse goud. Een deel van het goud ligt opgeslagen buiten Zwitserland en de initiatiefnemers willen dat het goud in eigen land wordt opgeslagen. Een tweede punt is het stoppen van de verkoop van het Zwitserse goud door de centrale bank. Zwitserland bezat in 1999 2600 ton aan goudreserves wat relatief veel is gezien de grote van het land. Kort na 1999 verkocht de Zwitserse Centrale Bank 50% van de goudreserves op het dieptepunt van de markt. Als laatste punt willen de initiatiefnemers dat de Centrale Bank van Zwitserland 20% van haar reserves in goud zal aanhouden.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: vrijdag 22 augustus 2014

Goud is op weg naar $ 1.075 – zilver naar $ 13

Het technische plaatje voor goud en zilver is fors verzwakt de laatste week. De goudprijs heeft nog een strohalm om niet in een nieuw neerwaarts patroon te belanden en zilver moet dringen steun zien te vinden. Zoniet dreigen beide edelmetalen af te glijden naar nieuwe dieptepunten, dat zegt een van ’s werelds beste technische analisten Peter L Brandt.

De goudprijs was goed op weg om een hoofd-en-schouder patroon in een bodem te volmaken. Een H&S patroon is een zeer betrouwbaar patroon maar kan soms alsnog falen. Om te slagen moet de goudprijs boven $ 1.400 eindigen, als het onder $ 1.240 daalt, is de rechtse schouder niet voltooid en heeft het patroon gefaald. Als de goudprijs de week afsluit onder $ 1.281 zijn de beren weer in het voordeel, als $ 1.240 niet kan standhouden, kan de goudprijs afzakken tot $ 1.074.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 augustus 2014

Grondstoffen liggen in de lappenmand

Hieronder zie je een overzicht van Bespoke Invest van de 10 belangrijkste grondstoffen. De groene zone op de grafiek laat 2 standaarddeviaties boven en onder het 50-daags gemiddelde zien. Bovenaan de groene zone is overkocht, onderaan is oververkocht. Het zal u niet verbazen dat de meeste grondstoffen zich momenteel onderaan de groene zone bevinden.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 22 augustus 2014

Column Kees de Kort | Wall Street roept, Yellen draait

In Amerika zijn alle ogen gericht op… “Janet natuurlijk hè”, doelt BNR’s Kees de Kort op Fed-voorzitter Janet Yellen. “Gisteren en vandaag heb je de grote conferentie van de Fed. Alle hotemetoten bij elkaar. Janet gaat speechen. Onderwerp: de arbeidsmarkt. Nou, ze gaat natuurlijk alleen maar dingen roepen die de financiële markten willen horen."

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs