Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20676 tot 20680
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 21 juni 2014

Aantal Britten zonder werk op laagste peil sinds 24 jaar

Het aantal werkzoekenden in het Verenigd Koninkrijk is teruggevallen tot op het laagste niveau sinds januari 2009. Het is nog maar eens een teken dat het herstel van de Britse economie zich doorzet. De  werkloosheidsgraad was op het einde van het eerste trimester teruggevallen tot 6,6%, het laagste niveau sinds vier jaar en nog 0,1% lager dan het de consensusverwachtingen van de economische specialisten.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: zaterdag 21 juni 2014

Peak-steenkool: zal de wereldsteenkoolproduktie gaan dalen in 2015?

Volgens de nieuwste Statistical Review of World Energy is de mondiale steenkoolproduktie in 2013 met 0,5% gestegen t.o.v. 2012. De grafiek hieronder laat de wereldsteenkoolproduktie sinds 1981 zien, uitgedrukt in miljoen ton olie-equivalent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 21 juni 2014

British Petroleum: “Schalierevolutie zorgt voor stabiele olieprijzen”

Terwijl de olieprijs oploopt door onrust in Irak, meldde British Petroleum deze week dat de wereld een periode van ongewone olieprijsstabiliteit doormaakt.  Dit is volgens BP te danken aan de schalierevolutie in de Verenigde Staten. BP stelt in zijn jaarlijkse review van de olie- en gasmarkt vast dat de olieprijs de laatste paar jaar ongevoelig is geworden voor ‘grote verstoringen’ in bepaalde olieproducerende landen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 21 juni 2014

Schaliegasrevolutie zorgde in VS al voor 175.000 nieuwe jobs

Volgens de bank heeft de zogenaamde schaliegasrevolutie nu al geleid tot 175.000 extra banen in de VS. Daarnaast is er nog een flink onbenut potentieel. Goldman denkt dat schaliegas alleen de komende tien jaar voor 0,9% economische groei per jaar kan zorgen. Dat betekent wel dat er overheid en bedrijfsleven in de VS iets moeten doen aan de vraag naar gas. De Amerikaanse economie is op dit moment nog niet in staat de grote hoeveelheid goedkoop gas te verwerken omdat de infrastructuur ontbreekt.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

crISIS in Irak

Al vanaf 2010 schreven wij van goudportal onafgebroken dat het geen goed idee is om de oppositie / Jihadisten te Libië en Syrië te bewapenen. Doch om Ghadaffie en later ook Assad te verwijderen werd de oppositie bij ons in de MSM geliefkoost en door de USA, UK, Frankrijk, Turkije, Qatar en Saoedi-Arabië bewapend. Nu blijkt: Wie wind zaait zal storm oogsten.