Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 20676 tot 20680
Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: zondag 25 mei 2014

De grootste franchise ondernemingen ter wereld, een top 25

Bij franchize.com hebben ze uitgezocht wat de grootste franchise ondernemingen ter wereld zijn. Ze hebben een mooie berekening gemaakt op basis van het aantal vestigingen, omzet, groei, expansie en nog zo wat. Franchise wil zeggen dat je je eigen winkeltje runt, maar niet echt. Het hoofdkantoor bepaalt bijna alles, je doet via hen inkopen, je draagt geld aan hen af en daarmee mag je de naam en de producten verkopen. En de grootste is NIET McDonald’s.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 24 mei 2014

Goudmijnaandelen zijn in sterke handen beland

De verkoopgolf die de sector van de goudmijnen vorig jaar teisterde heeft geleid tot een herschikking in het aandeelhouderschap van die mijnen. Alle angsthazen hebben namelijk alle aandelen gedumpt die van ver of van dichtbij iets met goud te maken hadden. Dat betekent dat er een grote concentratie van het aandelenbezit heeft plaatsgevonden.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 24 mei 2014

Na manipulatie Libor, valuta en goud schadeclaim zinkprijs

Vanwege mogelijke manipulatie van de zinkprijs moeten Goldman Sachs, JPMorgan, de beurs voor metalen LME en metaalbedrijven worden onderzocht. 

Duncan Galvanizing, een van de oudste partijen in deze sector, heeft daartoe om onderzoek door het Openbaar Ministerie gevraagd, in afwachting van een collectieve schadeclaim. In de zaak worden ook Glencore en Pacorini Metals genoemd, net als Metro International Trade Service, het onderdeel van Goldman Sachs. De bank heeft Metro net te koop gezet.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 24 mei 2014

Grote olieconcerns blijven Rusland trouw

Verschillende grote westerse olieconcerns hebben geen plannen om Rusland te verlaten vanwege de spanningen rond Oekraïne.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 24 mei 2014

Siemens gaat 10.000 banen schrappen

Het Duitse technologieconcern Siemens gaat 10.000 banen schrappen als onderdeel van zijn omvangrijke reorganisatie. Dat meldde het Duitse zakenblad Wirtschaftswoche vrijdag op basis van ingewijden.