Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 20701 tot 20705
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Rusland verkoopt olie en goud voor roebels

Met ingang van 8 juni gaat Rusland contracten en opties voor olie en goud aanbieden in roebels. Ook geraffineerde olieproducten, zoals diesel, benzine en kerosine, kan voortaan in de Russische munt verhandeld worden. Eerder deze maand zei president Poetin in een toespraak al dat Rusland een handelsplatform moest hebben waar grondstoffen in roebels verhandeld kunnen worden.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Column Kees de Kort | Mini-plusjes voor Nederland

Frankrijk zakt weer terug, Duitsland een klein beetje, Europa groeit niet of nauwelijks. Voor de mini-plusjes moeten we kijken naar, jawel, ons eigen land. Dat zegt BNR's Kees de Kort.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Geld in beeld

Onderstaande video is een fragment uit de documentaire De Schuldvraag en legt kort maar krachtig het proces van geldcreatie uit... [...]

Wat in bovenstaande video niet word verteld is dat over al het geld wat overheden, bedrijven en burgers lenen bij commerciële banken ook (samengestelde) rente moet worden betaald. Echter bij het aangaan van een lening word alleen de hoofdsom in omloop gebracht. En omdat in het huidige geldsysteem geld enkel in omloop kan komen als rentedragende bankschuld is er op ieder gegeven moment altijd meer schuld dan geld in omloop in de economie. Sommige critici beweren dan ook dat dit systeem per definitie tekorten creëert wat alleen maar bestreden kan worden door middel van oneindige exponentiële groei:

Bron: stoerejongenzzz.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

De 50 grootste bedrijven ter wereld

Hieronder volgt een lijst van de 50 grootste bedrijven ter wereld. Samen zetten ze bijna 7.000 miljard Euro om, wat dan weer een winst oplevert van bijna 425 miljard. Op één staat wel een stukje Nederland: de dames en heren van de “Royal Dutch Shell”. De oude economie met olie doet het sowieso goed in deze lijst: ze staan er zeker tien keer in. Ook de auto’s doen het (nog) goed met Toyota, Honda, General Motors, Daimler en Nissan. Verder nog wat banken, verzekeraars en wat in de bouw en de lijst is rond.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

China bekritiseert buitenland beleid van de VS

China vindt stabiliteit in de Aziatische regio erg belangrijk en organiseert daarom eens in de vier jaar een internationaal topoverleg waar 24 verschillende landen aan deelnemen. Tijdens de openingstoespraak haalde de president van China hard uit naar het buitenlandbeleid van de VS: "Geen enkel land zou absolute veiligheid voor zichzelf moeten nastreven ten koste van anderen".