Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20701 tot 20705
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

De Fed weet het niet meer

Janet Yellen, voorzitter van de centrale bank van Amerika, heeft er voor gekozen om het stimuleringsbeleid opnieuw met 10 miljard dollar af te bouwen. Door deze beslissing beschikt het stimuleringsbeleid op dit moment nog over 35 miljard dollar. Toch werd deze beslissing goed ontvangen op de beurzen. Dit kwam vooral door de woorden van Janet Yellen die ze uitspraak.

Dat het stimuleringsbeleid verder afgebouwd zou worden was voor iedereen al wel zekerheid. Deze beslissing zorgde daarom ook voor weinig rumoer. De beleggers waren vooral tevreden met de woorden die Janet Yellen uitspraak. Zij wees ons erop dat de Amerikaanse rente nog een langere tijd ongewijzigd zal blijven. En uiteraard zorgde deze woorden voor een euforische stemming op de beurzen.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Column Kees de Kort | Aaien, praten en overleggen

Het beleidstoezicht in Brussel is vooral een papieren tijger, blijkt uit onderzoek van het Europees Parlement. EU-lidstaten negeren massaal hun eigen adviezen. "Daarom komen hervormingen niet van de grond", zegt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Beginnen de edelmetalen aan een nieuwe stierenmarkt ?

Meester technisch analist Peter L. Brandt ziet de edelmetalen in een duidelijke bodemvorming die het begin kunnen inluiden van een nieuwe stierenmarkt. De bodempatronen zijn nog niet volledig voltooid, maar met de forse stijging van gisteren neemt de kans fors toe.

Goud is bezig met een duidelijk hoofd-en-schouder formatie waarbij het nu bouwt aan de rechter schouder. De goudprijs moet daarvoor wel boven $ 1.400 sluiten op weekbasis om het patroon af te ronden. Dit zou dan een duidelijk signaal zijn dat de nieuwe stierenmarkt van start is gegaan. $ 2.400 per ounce wordt dan het volgende doel.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Goud kan 30 % stijgen – Goudmijnaandelen 60 %

Gisteren zagen we de omgekeerde wereld op de goudmarkt. In plaats van dat er een groot marktorder de prijs naar beneden drukt, drukte een groot marktorder de prijs naar boven. Frank Holmes van U.S. Global Investors ziet nog een opwaarts potentieel voor de goudprijs van 30 % waardoor de goudmijnen gemakkelijk 60 % kunnen stijgen de komende maanden.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: vrijdag 20 juni 2014

Stijging Goudprijs doet Goudmijnen blinken

Beleggen in Goudmijnen blijkt in 2014 zeer rendabel. De koers van de goudmijnen is afhankelijk van met name de ontwikkelingen in de goudprijs. Wanneer de goudprijs met 5% stijgt dan boeken de grootste goudmijnaandelen een winst van ongeveer 10%. Bij een daling van de goudprijs geldt eenzelfde ratio. Sinds de daling van de goudprijs vanaf 2011 zijn de koersen van de goudmijnaandelen enorm hard gedaald. Maar in 2014 hebben de mijnaandelen het bijzonder goed gedaan.