EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
69
kliks
36
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20701 tot 20705
Geplaatst op: donderdag 21 augustus 2014

Eurocrisis verplaats zich naar de kern van Europa

De laatste 4 jaar draaide de Europese crisis vooral rond de zuiderse landen. Deze landen hadden veel te veel geld geleend, hadden een zwak belastingsysteem en de economie had alle competitiviteit verloren. De Europese kernlanden blijven nagenoeg gespaard van economische pijn die de zuiderse landen veroorzaakten. Maar het tij lijkt gekeerd. De zuiderse landen voerden hervormingen door en de economie is daar weer op de goede weg terwijl de kernlanden beginnen weg te kwijnen.

De Duitse economie kromp vorig kwartaal, Finland staat aan de vooravond van een recessie en de economie in België en Nederland koelt ook sterk af. Het contrast is groot met landen als Spanje en Portugal waar de economie weer aantrekt terwijl Griekenland stabiliseert en Cyprus ook het einde van de tunnel in zicht krijgt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 21 augustus 2014

Bedrijven willen gebruik maken van de Bitcoin

Het afgelopen jaar gebeurden er rare dingen, daar zal iedereen het wel over eens zijn. De aandelenmarkten stegen naar nieuwe recordkoersen terwijl we geen enkele daling van betekenis te zien kregen. Zelfs de Shutdown in Amerika kon het beursfeest niet verstoren.

Voor een groot deel had deze feestvreugde te maken met de centrale bank van Amerika. Inmiddels kent u het verhaal wel; de Fed draaide de geldkraan open en deze dollars kwamen vervolgens terecht op de markten. Uiteraard stegen deze markten naar ongekende hoogten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 21 augustus 2014

The Economist maakt ranking van meest leefbare steden en de winnaar is...

Melbourne. En dat is geen verrassing, want de Australische stad prijkt al voor het vierde jaar op rij bovenaan het lijstje. Gevolgd door Wenen en Vancouver.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: donderdag 21 augustus 2014

Georges Soros neemt grote short positie op de S&P 500

Georges Soros is een van de meest legendarische traders op deze planeet. Hij verwierf naam en faam door eigenhandig het Britse Pond op de knieën te dwingen. Soros is een multi-miljardair, als hij spreekt of iets doet, wordt er naar hem geluisterd. In het tweede kwartaal nam Soros een short positie op de S&P 500 ter waarde van 17 % van zijn portefeuille. Is er iets dat Soros ziet dat de rest niet ziet ?

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 21 augustus 2014

Dit is wat je een echt zilverfonds kunt noemen

In België had men verschillende jaren geleden het lumineuze idee om een zilverfonds op te richten. Door te besparen zou de Belgische overheid overschotten boeken. Deze overschotten zouden in een fonds worden gestoken om later de pensioenen te betalen. Missie niet bepaald geslaagd. n Noorwegen pakken ze het veel beter aan. Noorwegen is rijk aan olie, maar in plaats van de opbrengsten uit olie op te nemen in de begroting, worden deze opbrengsten buiten de begroting gehouden en in een fonds gestoken.

Lees verder op Beurs.com

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs