Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 20706 tot 20710
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Argentinië hoopt nieuw bankroet te ontlopen

In 2001 kreeg Argentinië te maken met een van de grootste landenfaillissementen in de geschiedenis. Nu, dertien jaar later, stevent het Zuid-Amerikaanse land opnieuw af op een ingrijpend bankroet. De schuldeisers, agressieve Amerikaanse hedgefunds, hebben het land in het nauw gedreven. Vandaag staat nieuw overleg gepland in New York. Als er geen akkoord bereikt wordt, is de kans groot dat ratingbureaus de tweede grootste economie van Zuid-Amerika donderdag als wanbetaler classificeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Death cross kan goud verder in de vernieling schoppen

We trappen uiteraard een open deur in door te stellen dat de edele metalen dit jaar niet hebben gedaan dan wat we hadden verwacht. Een uitzondering mag worden gemaakt voor palladium dat er in geslaagd is om met nieuwe recordprijzen uit te pakken. Maar die recordrace is aan markt specifieke factoren te wijten.

Er is namelijk een grote stijging van de vraag naar katalysatoren voor de auto-industrie en dat is positief voor de prijs van palladium. Ook platina doet het niet zo slecht en dat heeft dan weer te maken met de aanhoudende golf van stakingen die de mijngebieden in Zuid-Afrika blijft teisteren. Maar goud en zilver hebben niets met katalysatoren te maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

125 miljard redenen om deze raad op te volgen: zit, klik en wees verbaasd!

Het is al een tijdje geleden maar toch zijn we er weer. Geert Noels vergelijkt in een tweet de prognoses voor vergrijzingskosten. “Vergrijzingskosten bedragen in 2014 al meer dan wat Vergrijzingscommissie in 2002 voorzag voor 2030! (…)”, staat er te lezen op zijn Twitter.

Concreet bedragen de pensioenkosten van vorig jaar 26,4% van het BBP van 2013. Het BBP van België bedroeg toen 382,7 miljard euro. Dat wil zeggen dat de maar vergrijzing het land 101 miljard euro heeft gekost!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Vergeet goud. Zink is de toekomst!

Als je de laatste doemberichten over de aandelenmarkten beu bent dan is het tijd om sectoren en/of bedrijven te overwegen waar je nog niet over hebt gedacht. Zink is bijvoorbeeld een metaal waar maar weinig beleggers niet overheen hebben gekeken. Volgens Wall Street Journal heeft het materiaal alles in zich om een waardige tegenstander te zijn voor goud.

Om preciezer te zijn, gaat het hier om een relatief klein bedrijf met een wel uitzonderlijk opvallende naam, Horsehead Holdings. De onderneming laat zich door staalfabrieken betalen om hun overtollige zink op te halen en te recyleren. Het eindproduct van Horsehead is uiteindelijk van hogere kwaliteit dan de grondstof waarmee het bedrijf is begonnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 29 juli 2014

Rusland wil Derde Wereldoorlog ontketenen

 Rusland is uit op het ontketenen van een Derde Wereldoorlog. Dat zei de Oekraïense premier Arseni Jatsenjoek vrijdag. 

Volgens de premier wil de Russische president Vladimir Poetin door Oekraïne militair en politiek te bezetten een conflict creëren dat zich over de rest van Europa zal verspreiden, zo meldt persbureau Reuters.

"De Tweede Wereldoorlog is nog niet vergeten door de wereld. Maar Rusland wil de Derde Wereldoorlog nu al beginnen", zei Jatsenjoek. "Pogingen om een militair conflict te beginnen in Oekraïne zullen leiden tot een conflict in heel Europa."