Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20721 tot 20725
Bron: bouw-instituut.nl
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Kwart grote bouwbedrijven verdwenen sinds 2008

Iets meer dan een kwart van de grote bouwbedrijven met meer dan 100 werknemers is sinds de crisis in 2008 verdwenen. Dat blijkt uit cijfers die de ING Bank publiceerde. In 2014 waren er bij CBS nog 230 bouwbedrijven met meer dan 100 werknemers geregistreerd, terwijl dat er in 2008 nog 440 waren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Goud naar $ 2.000 !!

De sterke beweging van de olieprijs de laatste weken door de spanningen in Irak, zorgde er voor dat de goud/olie ratio momenteel op 11,2 staat. Dit is historisch gezien heel laag terwijl olie en goud een sterke correlatie hebben. Zo blijkt nog maar eens dat nominale inflatie aanwezig is bij alle grondstoffen, behalve goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Het IMF waarschuwt voor een huizenmarkt crisis

We weten allemaal nog heel goed dat een aantal jaren geleden de huizenmarkt in Amerika in elkaar zakte. Door deze gebeurtenis zijn de beleidsmakers extra getraind om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen. Ook het IMF helpt mee aan de verbetering van de huizenmarkt en waarschuwt waar nodig is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Een prijsexplosie wacht op deze grondstof

Als een sector zo gehaat is als de steenkoolsector, moet je in feite niet lang nadenken om erin te investeren. De opmars van aardgas bedreigt steenkool waardoor de prijs per ton zo hard daalde dat de meeste steenkoolmijnen vandaag met verlies werken. Dit lijkt sterk op het verhaal van uranium en voor beide grondstoffen ligt er nog veel vraag in het verschiet de komende decennia. Als de productie dan daalt omdat de mijnen met verlies werken, kan het haast niet anders of de prijs gaat exploderen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Steunbeleid Fed verder afgebouwd

Het steunbeleid van het Amerikaanse stelsel van centrale banken, de Federal Reserve, voor de Amerikaanse economie wordt verder afgebouwd. Dat maakte de Fed vandaag bekend na afloop van de vergadering van het beleidsbepalende comité van de centrale bank.