Nieuws / Artikelen met het woord

57280 artikelen gevonden. Artikel 20721 tot 20725
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Duitsland houdt de Eurozone in leven

Dat Duitsland een onmisbaar land is in de Eurozone zal u ongetwijfeld al weten. Zo wist Duitsland het hoofd boven water te houden tijdens de financiƫle crisis. Het land moest weliswaar wat groei inleveren, maar het bleef toch dapper overeind staan. Duitsland blaakt van een groot zelfvertrouwen als het de economie betreft en hier hebben zij ook alle recht op. De groei van 0,2 procent van de gehele Eurozone mag op de naam van Duitsland komen te staan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

China en Rusland tekenden meer handelsovereenkomsten

Gisteren schreven we op Marketupdate al over de belangrijke aardgasdeal tussen Rusland en China. Maar er waren meer deals die het nieuws niet haalden. Denk aan de gezamenlijk ontwikkeling van een nieuw passagiersvliegtuig, de bouw van een nieuwe brug en de opening van een Chinese autofabriek in Rusland. Ook gaan beide landen investeren in toerisme. Lees meer op Marketupdate.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Economisch initiatief komt terug naar het Westen

De afgelopen jaren hebben we keer op keer gehoord dat de opkomende markten ons voorbij streven voor wat betreft de maakindustrie. Maar ook dat duurt geen eeuwigheid. Loonkosten in opkomende markten stijgen snel en daarmee valt een belangrijk concurrentievoordeel weg. Tel daarbij op dat de meeste innovatie nog steeds uit het Westen komt en er zouden wel eens goede tijden kunnen aanbreken voor de Westerse maakindustrie. Dat schrijft Cor Wijtvliet in zijn nieuwste column.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

India importeert opnieuw meer goud

Het zijn bewogen tijden geweest voor de Indische goudhandelaren. De regering in New Delhi heeft hen praktisch op droog zaad gezet door de invoerheffing op goud fors op te trekken. De reactie laat zich raden: er werd minder goud gekocht. Of liever: er werd minder goud via de officiƫle kanalen gekocht.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

'Onderschat sancties tegen Rusland niet'

PFfff.....

"Rusland kan nog meer expliciete en impliciete sancties tegemoet zien", zegt fondsmanager Nathan Griffiths. Maar ook als er geen verdere sancties volgen, zullen de effecten al in 2014 voelbaar zijn, zo verwacht hij.

"Hoewel de kortetermijneffecten van de huidige sancties al grotendeels zijn ingeprijsd, krijgen Russische bedrijven te maken met hogere kapitaalkosten en wordt het steeds lastiger om zaken te doen met de buitenwereld."