Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 20726 tot 20730
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 22 mei 2014

Economisch initiatief komt terug naar het Westen

De afgelopen jaren hebben we keer op keer gehoord dat de opkomende markten ons voorbij streven voor wat betreft de maakindustrie. Maar ook dat duurt geen eeuwigheid. Loonkosten in opkomende markten stijgen snel en daarmee valt een belangrijk concurrentievoordeel weg. Tel daarbij op dat de meeste innovatie nog steeds uit het Westen komt en er zouden wel eens goede tijden kunnen aanbreken voor de Westerse maakindustrie. Dat schrijft Cor Wijtvliet in zijn nieuwste column.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

India importeert opnieuw meer goud

Het zijn bewogen tijden geweest voor de Indische goudhandelaren. De regering in New Delhi heeft hen praktisch op droog zaad gezet door de invoerheffing op goud fors op te trekken. De reactie laat zich raden: er werd minder goud gekocht. Of liever: er werd minder goud via de officiële kanalen gekocht.

Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

'Onderschat sancties tegen Rusland niet'

PFfff.....

"Rusland kan nog meer expliciete en impliciete sancties tegemoet zien", zegt fondsmanager Nathan Griffiths. Maar ook als er geen verdere sancties volgen, zullen de effecten al in 2014 voelbaar zijn, zo verwacht hij.

"Hoewel de kortetermijneffecten van de huidige sancties al grotendeels zijn ingeprijsd, krijgen Russische bedrijven te maken met hogere kapitaalkosten en wordt het steeds lastiger om zaken te doen met de buitenwereld."

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Rusland koopt goud en verkoopt dollars

Rusland heeft in april 28 ton goud aan haar reserve toegevoegd, waarmee de totale goudvoorraad van het land op 1.070 ton uitkomt. Een maand eerder deed Rusland nog bijna $26 miljard aan dollarreserves van de hand. De trend wordt steeds duidelijker: ook Rusland wil het dollarsysteem niet langer ondersteunen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

'Kwestie Saudi-Arabie kan veel banen kosten'

Mogelijke sancties van Saudi-Arabië tegen Nederland kunnen "veel banen kosten''. Premier Mark Rutte zei dat woensdag bij RTL Z.