Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20726 tot 20730
Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

Meer woningen verkocht in mei

In mei zijn 11.966 woningen verkocht, een stijging van 43,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

De Belgische tijdbom genaamd: pensioenen

Begin jaren ’80 verklaarde Minister van Pensioenen Herman De Croo dat België in 1981 (!) zijn pensioenen niet meer zou kunnen betalen. Dat we nu dus hals over kop met een bizar puntensysteem onze pensioenen moeten veilig stellen, is dus te danken aan 3 decennia van onkunde bij onze politici.

De politici zijn schuldig aan verzuim. Demografische factoren zijn zeer goed te voorspellen, maar omdat ze zich zo traag manifesteren, loopt men dikwijls achter de feiten aan omdat het de politici niet aanzet tot snel handelen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Groot-Brittannië sluit miljardendeals met China

Groot-Brittannië en China hebben tijdens het bezoek van de Chinese premier Li Keqiang aan Londen voor 14 miljard pond (zo'n 17,5 miljard euro) aan contracten afgesloten. Die akkoorden zullen arbeidsplaatsen creëren en langdurige economische groei brengen, verklaarde de Britse premier David Cameron. "De Britse economie is de meest open economie van de Europese Unie, de meest gastvrije voor China".

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Oekraïne doet interesse voor goud opnieuw toenemen

De bezetting van de Krim heeft de goudprijs in de afgelopen maanden een paar jo-jo bewegingen doen uitvoeren. De Russische bezetting van de Krim joeg de goudprijs aanvankelijk door het plafond (iets wat misschien iets te sterk uitgedrukt is). Vervolgens corrigeerde die goudprijs weer met bijna 10 procent toen de rust wat leek terug te keren. Maar deze week is het conflict weer wat opgelaaid met de gasleveringen als inzet.

Echt teruggekeerd is die rust dus nog altijd niet en een volledige escalatie van het conflict blijft tot de mogelijkheden behoren. De vraag is echter wat we onder een volledige escalatie moeten verstaan. Op dat vlak zijn er verschillende scenario’s mogelijk, inclusief een worst case scenario van een totale oorlog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 17 juni 2014

Grote technologiebedrijven testen het gebruik van Bitcoin

In een zeer interessant interview spreekt Tuur Demeester over de toekomst van ons monetair systeem en de plaats die Bitcoin zal innemen. Bitcoin maakte zijn opmars vorig jaar nadat de bail-in van Cyprus bekend werd. Bail-ins zullen in de toekomst nog gebeuren waardoor Bitcoin steeds populairder zal worden.