Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 20726 tot 20730
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

5 factoren die een stijging van de goudprijs afremmen

Ja, we weten het: het goud slaagt er maar niet meer in om een vuist te maken. De Amerikaanse centrale bank mag geld drukken zo veel ze wil, de goudprijs trekt er zich op het eerste gezicht niets van aan. Behalve het feit dat de goudprijs duidelijk gemanipuleerd is, zijn er een aantal factoren, meer bepaald 5, die de goudprijs beletten van te stijgen.

De 5 factoren die de goudprijs afremmen even op een rijtje gezet, we starten met de factor economische stabiliteit. Na het tumult van de financiële crisis zijn de afgelopen 5 jaar relatief stabiel verlopen. We zeggen inderdaad relatief want af en toe waren er toch wel hobbels op het parcours.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Dalende rendementen op staatsleningen brengen pensioenen in gevaar

Volgens een overzicht van De Nederlandse Bank beleggen de Nederlandse pensioenfondsen ongeveer een kwart van hun vermogen in Europese staatsobligaties.

De laatste maanden zijn de rendementen op staatsleningen van eurozonelanden flink gedaald. Griekenland betaalt momenteel minder dan 6% rente. Spanje en Italië ongeveer 2,5%. Frankrijk ca. 1,5%. Duitsland minder dan 1,2% en Nederland betaalt nog maar 1,32% rente.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Goud houdt stand boven $ 1300

Beter dan verwachte economische cijfers uit de VS en de Eurozone zorgde ervoor dat de goudprijs terug moest. De spanningen in de Gaza-strook en nog steeds de Oekraïne zorgden voor steun en hield de prijs net boven de $1300 per ounce.

Rusland en Turkije hebben voor de derde maand op rij hun goudreserves verhoogd, dit is te zien in data van het IMF. De recentelijke prijsdaling zijn voor een aantal landen aanleiding geweest om hun reserves in goud op deze lagere niveaus te verhogen.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

Stijging huizenprijzen ongunstig voor starters

In het Verenigd Koninkrijk stijgen de huizenprijzen al enige tijd, maar niet iedereen is daar blij mee. Vooral jongeren hebben meer moeite om de woonlasten te betalen. Dat geldt zowel voor huren als kopen. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de jongvolwassenen van 20 tot 34 jaar thuis blijft omdat ze zelfstandig wonen niet kunnen veroorloven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 juli 2014

U geloofde ons niet als we positief waren over steenkool? Bekijk dit maar eens …

Steenkool zit al enkele maanden in een forse consolidatie en hoe sterker de basis, hoe sterker de uitbraak zal zijn. Steenkool legde gedurende 4 maanden een bodem aan en breekt nu uit. In februari van dit jaar werd de bodem van juni vorig jaar netjes getest en sinds maart zit de steenkoolprijs in een consolidatieperiode waar het nu uitbreekt.

De steenkoolsector heeft het momentum in de rug, het outperformt de S&P 500 sinds kort waarmee de trendommekeer definitief bevestigd lijkt. De uitbraak moet uiteraard nog stand houden, maar voor technische analisten zoals All Star Charts is deze grafiek een natte droom …