Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20736 tot 20740
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

Marc Faber en Goud. De Zwitserse investeringsanalist Marc Faber heeft een contraire visie op de reden van de daling van goud sinds 2011. Marc Faber is de auteur van de nieuwsbrief The Gloom Doom & Boom Report en werd voornamelijk bekend door het advies om aandelen te verkopen een week voor de beurscrash in 1987. Faber adviseert zeer vermogenden en woont inmiddels in Thailand.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

Herstel Amerikaanse economie gebaseerd op drijfzand

Mensen hebben een kort geheugen. Nog geen 6 jaar geleden stortte de wereld zich bijna in de afgrond doordat de schulden te hoog waren opgelopen, vooral omdat schulden werden geconsumeerd en niet geïnvesteerd. Voor geconsumeerde schulden krijgt je niets in de plaats, op = op en de schulden blijven. Wie dacht dat de Amerikanen hun les hadden geleerd, komt bedrogen uit aldus Gewoon-Nieuws.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

Bitcoin, misschien de meest belovende investeringskans

Technologie is ‘disruptive’ (ontwrichtend) als het een nieuwe markt creëert dat een bestaande technologie eerst verstoort en daarna vervangt. Bitcoin is in potentie zo’n technologie en nog veel meer. Het feit dat het de grootste en meest verbonden marktplaats van de wereld - het geld- en bankwezen - kan vervangen, maakt Bitcoin waarschijnlijk de meest belovende investeringskans van onze tijd.

Bron: nugeld.nl
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

De gevaren van deflatie

Deflatie betekent dat de inflatie langere tijd onder nul staat. De prijzen stijgen dan niet, maar dalen.

Dat is gevaarlijk, omdat consumenten hun aankopen gaan uitstellen. Je stelt immers de aankoop van een auto uit, als je verwacht dat de dezelfde auto over een half jaar goedkoper zal zijn.

Als aankopen uitgesteld worden, heeft dat grote gevolgen voor de economie. Er ontstaat namelijk een negatieve spiraal: winkels verkopen minder, waardoor zij minder afnemen bij de fabrikant.

Deflatie heeft ook tot gevolg dat de reële rente stijgt, waardoor een schuld meer waard wordt. Dat is niet alleen nadelig voor mensen die schulden hebben, maar ook voor de staatsschuld.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 juni 2014

China staat directe handel yuan en pond toe

Daarmee wordt de pond de vijfde munt waarin directe handel met de yuan mogelijk is. Eerder opende China al de markt voor de Amerikaanse, Australische en Nieuw-Zeelandse dollar en de Japanse yen.