Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 20736 tot 20740
Bron: deredactie.be
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Europese Commissie beschuldigt banken van manipulatie

De Europese Commissie heeft sterke vermoedens dat de drie banken Crédit Agricole, HSBC en JPMorgan de antikartelwetgeving hebben geschonden door de prijzen van zogenoemde rentederivaten te manipuleren.

De Commissie stuurt de drie banken nu een brief met haar vaststellingen. De betrokken partijen kunnen dan reageren en zelfs een verhoor aanvragen om zich te verdedigen. De Commissie benadrukt dat ze met de brief geen uitspraak doet over de schuldvraag van het onderzoek van de rentetarieven.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Italië: slechte leningen schieten omhoog met 26% op jaarbasis

Welcome to the recovery. For the 59th month in a row, the stock of bad loans across Italian banks rose (up ~26% YoY). At EUR 164 billion, this is a new record high and remains the biggest problem for Italian banks (non-performing loans now make up a reord 8.6% of total lending) as they suggest in their reports that profitability is improving. If that was not enough to have you piling cash into the heart of Europe's periphery, then the 22nd month of declines in loans to the private sector should do it. Despite a pick up in mortgage loans, private credit creation tumbled 3.1% YoY in April... not exactly the quasi-Keynesian dream that record low rates would suggest as transmission mechanisms remain entirely plugged.

Bron: nos.nl
Geplaatst: dinsdag 20 mei 2014

Geld is nu eenmaal veel belangrijker

» Verschillende multinationals zeggen af voor het International Economic Forum in Rusland AFP/EPA

Paul Polman, de topman van Unilever is verhinderd, te druk. De topmannen van Siemens, Deutsche Bank, Eon, Pepsico, Statoil en Citigroup hebben afgezegd of sturen een lagere directeur. Shell, Philips en Heineken zijn wel van plan om te gaan.

Steeds meer topmannen van grote bedrijven zeggen af voor het International Economic Forum in Sint Petersburg. Dat congres met president Vladimir Poetin als gastheer, wordt gehouden van 22 tot 24 mei, maar sommige multinationals vinden het door de crisis in Oekraïne nu even geen goed idee om gezien te worden met de Russische president.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 20 mei 2014

Dit kan de aluminiumprijs blijven ondersteunen

Praten over de base metals kan niet zonder het onderwerp China aan te kaarten. De prijsevolutie van die base metals valt namelijk niet los te maken van die van de Chinese economie. De afgelopen jaren was China de grote slokop wat base metals zoals koper, aluminium, nikkel, zink, ijzerts, etc. betreft. Ook steenkool heeft het land trouwens op grote schaal geïmporteerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 20 mei 2014

Column Kees de Kort | Moeizame omgeving

Het kwartaalcijfer ziet er niet goed uit, maar BNR's Kees de Kort kijkt er niet van op. "Het is niet verrassend als je kijkt naar de wereldeconomie. Amerika zat het eerste kwartaal rond de 0. De eurozone zat rondom de 0 en de groei van de emerging markets zwakt af. De omgeving waarin bedrijven winst moeten maken is moeizaam."