Nieuws / Artikelen met het woord

57325 artikelen gevonden. Artikel 20741 tot 20745
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Europa kan te maken gaan krijgen met deflatie

De stijging van de koers van de euro over de afgelopen maanden heeft heel wat managers van exportgerichte bedrijven de wenkbrauwen doen fronsen. Een te hoge koers van de euro maakt de exportpositie van veel exportgerichte bedrijven bijzonder hachelijk. Ze kunnen namelijk steeds moeilijker opboksen tegen hun concurrenten.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Bijna kwart van de Spaanse werklozen zoekt al meer dan drie jaar naar werk

Drieëntwintig procent van de Spaanse werklozen zat in 2013 al minstens drie jaar zonder baan. Dat maakte het Spaans nationaal instituut voor statistiek bekend. Op die manier tempert ze het enthousiasme van de regering over de economische heropleving.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Duitse pensioenleeftijd zakt. Kostprijs: 900 miljoen euro

De Duitse Bondsdag heeft vandaag met grote meerderheid een pakket pensioenmaatregelen goedgekeurd waarvan ongeveer 10 miljoen Duitsers financieel gaan profiteren. De maatregelen houden onder meer in dat veel pensioenen worden verhoogd en dat mensen op hun 63e met pensioen kunnen, mits ze dan 45 jaar hebben gewerkt.

Bron: hetkanwel.net
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Doodslag voor schalieolie hype: geschatte opbrengst 96% lager dan verwacht

Schattingen van de hoeveelheid schalieolie worden met 96% naar beneden gesteld voor het belangrijke Monterey formatie in Californië. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA) , meldt de Britse krant The Guardian.

Volgens de krant zal dit nieuws de “doodslag” zijn voor de verwachting dat de VS ooit een grote producent van olie zal zijn.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 23 mei 2014

Column Kees de Kort | Doorsukkelen en doormodderen

"Januari en februari waren slechte maanden. Maart was echt een duidelijk herstel. Maar april, dat zijn de cijfers die nu zo'n beetje bekend worden, valt toch weer tegen", zegt De Kort.

"Dus dat verhaal van die Amerikaanse economie die weer lekker groeit, dat is gewoon niet zo. Het is een optelsom van plusjes en minnetjes en de stand van zaken is nu een beetje groei en that's it."